- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masooo
aktív tag
válasz Nerazim #55911 üzenetére
Elméletben szerintem jó.
Én azért vastagabb rétegeltet használnék, de csak azt, mert az osbből a gyártási sajátosságai miatt véleményem szerint hamarabb kiszakadna 1-1 csavar mint a rétegeltből és megmunkálni is könnyebb a rétegeltet, szintén szerkezete miatt kevéssé sérül mint az osb. Viszont ez csak az én véleményem tükrözi!Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
kavalkád
aktív tag
a párnafát függőlegesen tedd, a fal szellőzésére ügyelj, tudjon a levegő mozogni a fal és a mászófal között (elkerülendő a penészedést) esetleg kapaszkodó lyukakat is vághatsz bele, és akkor ez is meg van oldva. rétegelt lemez masszívabb, ha kocka táblát veszel (1525*1525) akkor ~51 centinként (3 osztás), ha nagy táblát és állítva szereled fel akkor vagy ~62 centinként ~41, (2 ill. 3 osztásban). a mászókövek kialakítását nem ismerem, de ha lehet akkor ármenő csavar/anyával tedd fel, nagy lapos alátétekkel hátul. én nem tennék 12mm-es vastagságnál nagyobbat, de lehet a 10-es is elég, nem hajlításra lesz terhelve hanem függőleges nyomásra, ahhoz meg nem indokolt a túlzott vastagság, csak extra költséggel járna. a C/C-s minőség is megteszi, ha esztétikailag nem zavarnak a javítások benne, statikailag nincs különbség a legjobb minőséghez képest (max hajlításnál lehet kis eltérés, de itt pont nem olyan irányú terhelés lesz).
-
őstag
Nagyon klassz dolgokat írtak itt már. Amit hozzátennék:
- Fontos terhelés lehet egy-egy lecsúszó láb esetén, amikor kvázi beletaposnak a falba (normál esetben ez ugye nem szabályos, de előfordul) ilyenkor beszakadhat a túl vékony burkolat. Szerintem a 15-ös elég (hasraütés arra alapozva, hogy a 18-as rétegelt 40-es párnafaközzel engem megbír ráállva)
- Ha tervezed furatraszterezni, hogy variálható legyen a fal, akkor esetleg felmehetsz 18-ra.
Az 5x5 stafni szerintem elég, függőlegesen rakva kellő szellőzést enged a falnak, a terhelés jó részét pedig továbbadja úgyis.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest