Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bim

    veterán

    válasz Soká #42349 üzenetére

    Én mondjuk nem venném a bátorságot hogy a szakmámon kívül merészkedjek nem úgy mint te.
    Vannak ácsok (remélem egyre kevesebben) ahol a 2cm simán elmegy mert attól még a csatorna irányába lejt a tető, de nálunk nincs tűrés. Ha megtettél mindent aznap hogy azokat a fákat amivel dolgozol lehető legpontosabban a helyére tudtad rögzíteni akkor nyugodtan alszol. Ebbe beletartozik az is hogy görbe,tekeredett vagy épp méretpontatlan fával dolgozol. Ez soha nem adhat felmentést az alól hogy mindent megtegyél. Ha kell átvágod körfűrésszel, ha elegendő akkor Piherrel meghúzod és úgy rögzíted. A mérőszalagon/colostokon mi is látjuk a mm vonalat és valszeg ezek is csalnak de attól még ha a méret 17,25cm akkor be tudom húzni a jelet két mm jel közé és nem fog ráérni a jel egyik vonalra sem.
    Én nem vagyok sértődékeny hanem csak tiszta vizet szerettem volna önteni a pohárba. Határozottan állítom hogy évek óta tisztul a szakma és közel sem dolgoznak annyira pontatlanul mint rég. Mint ahogy az sem igaz hogy vedelnek a szakik. egyszerűen már sem a dohányzás sem az ivás nem pálya.
    Mihez kezdenénk egy 100e forintos marokvinklivel amikor ma pl. 10 méteres 20x20-as gerendával fogunk dolgozni? Lehet ha hozzámérnéd a mi derékszögeinkhez abban a tartományban a miénk is pontos. Forgatásos ellenőrzéssel pontos.

Új hozzászólás Aktív témák