Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Armahun #12299 üzenetére

    Ez is érdekel, köszi!
    Sokáig bámultam a rajzodat, míg megértettem, hogy ez most milyen metszetből is látszódik, és ki kivel van? Most agyalni fogok a megvalósításon.
    Néha nagyon jó lenne hosszú anyagot szépen szélezni - nincs húsz perce, hogy épp egy méretes, gyönyörű borovi palló helyét keresgéltem, mert sehova nem pászol, de ha leszélezném, meglenne az átmeneti otthona menten.
    Többnyire 120-160 cm hosszú bükk deszkákat szélezek, azt viszont minden ősszel nagy mennyiségben. Ez szabadkézzel oldom meg, ceruzavonal mentén. Feladataimhoz meg is felel zömmel, de hosszabb anyagot már nem tudok így egyedül tolni a gépre.
    Egy baj van:
    A Güde körfűrészem asztala egy tök sík horganyzott lemez. Már sokféleképpen próbáltam én stabil stellert kreálni rá, de soha nem sikerált - a meglevő csak félig éri át az asztalt, és egy ponton rögzített. De nekem az igazán szerencsés a gyors és pontos munkához az lenne, ha pl egy hatméteres pallót szélezek, akkor az tízméteres vezető mellett csússzon. (Csússzon? Az az álmom, hogy guruljon. De ez még sokáig álom marad. Ritkán szélezek hosszú anyagot - habár már második éve 3 méteresben veszem meg általában az egész évi szélezetlen bükköt, és teherautó hozza, úgyhogy nem is lenne fontos már az utánfutó miatt a vásárlás helyszínén kettécsapni hirtelenül 3-5 m3 anyagot. Itthon azért jobban megtalálnám, melyiket hol szerencsés elfelezni, így még tovább tudnám a hasznos kihozatalt is javítani, és a ráfordított időt is. Az még külön tétel, hogy egy 3 méteres 30-as, pláne 50-es bükk deszkát megemelni is beszarás egyedül, nem hogy korrektül végigtolni a steller mellett.)

    Hat méteres anyagnál (pláne pallónál) hogy a szarba maradtok szépen a vezető mellett? Aki tolja, az dirigál a leszedőnek, hogy most jobbra, vagy balra icipicit? :F Hiszen ezen a hosszon egyenesen gyalogolni tán még egy balerinának is feladatot jelentene...

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák