Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #10859 üzenetére

    A fotón tényleg nem alunak néz ki, olyannyira, hogy kénytelen voltam lemenni és leellenőrizni magamat:) :) De alumínium, már csak azért is, mert az eredeti betét kb. 2,5mm vastag, én meg egy 5mm-es lemezből vágattam ki a betétet, aminek a hátlapját oldalt le kellett marnom hosszában a felére, hogy pontosan süllyeszthető legyen. Sőt, 2-3tizedmm miatt még az asztallap öntvényében is megigazítottam kicsit (felsőmaróval! :) ) a fészek helyét.

    De én egyébként is óvatos duhaj vagyok, nem akartam "nullás" rést, így a körfűrészlap helye 4,5mm széles, amiben vígan elfér a kb. 2,5?mm-es lap, nagyon durván kell közelíteni a fűrsézlaphoz, hogy ennyire elhajoljon.

    Ami a szögvezető kotyogásmentességét illeti, arról most nincs kéznél fotó, de teljesen egyszerű, szig.szalag a T formájú sín mindkét élén, elején-végén ráhajtva a sín végeire, hogy betolásnál ne akarjon leválni. De mondom, ez alkalmi megoldás, neked egyáltalán nem ajánlom, aki ezres példányban húzod-vonod. Én is csak azért csináltam, mert nem akartam elsőre sokezer forintért maratni egy megfelelő méretű pálcát. hosszú távon ez lenne a megoldás. Én már annai is örülök, és számomra szinte hihetetlen, hogy az asztallapban a két horony egyenes is, meg párhuzamos is. Én úgy látom, bár nem akarom elhinni, hogy ezeket az alu öntvényasztalokat egyáltalán nem munkálják készre marógéppel. "Fröccsöntik" homokfújják és kész. Ezért is sokkal olcsóbb, mint egy megmunkált szürkeöntvény.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák