Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ejelhar

    senior tag

    válasz kleinguru #64033 üzenetére

    Egy esetben biztos lehet különbség a digitális jelátvitel ellenére is: ha van "áthallás" a digitális és az analóg rendszer között elektromos értelemben.

    Saját példa:

    - a DAC-om USB bemenete nem rendelkezik saját tápellátással, azt az USB interface-ről veszi, ami önmagában még nem lenne gond, mert hát digitális egységnél ez alapesetben a kutyát se érdekli. Csakhogy a DAC-on belül ez összeföldelt az analóg résszel, ami így már probléma.

    - vagyis a DAC-om USB bemenetére nem tehetek USB isolatort, mert akkor nincs tápja, nem működik. Ha viszont így használom, akkor a PC tápjának zaja rákerül a DAC analóg kimenetére.

    Hallani a különbséget, még ha nem is az USB bemenetről dolgozik éppen a DAC, akkor is.

    Stációk:
    - úgyis öreg volt a PC tápja már, hát vettem egy agyondicsért Be Quiet tápot bele. Ezzel már tényleg sokkal jobb, de még így sem az igazi, mert egyértelműen jobb a hangminőség ha lehúzom a DAC-ról az egészet (USB bemenete).
    - USB isolator közbeiktat, külön táp a DAC USB bemenetére és helyreállt a világ rendje.

    ps. de amúgy én is osztom véleményedet, ha a fenti jelenség nincs (szeparált a digitális és az analóg rész) és a digitális átvitel tényleg bithelyes, akkor nem fér a fejembe hogyan lehetne különbség.

Új hozzászólás Aktív témák