Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Kbhont #58445 üzenetére

    3DBD - 3D Blu-ray = alapvetően videó adathordozó, megfűszerezve a 3D technológiával. Gondolom koncertfelvételt tartalmaz, amit utólag "3D-sítettek".

    3D60CD - először olvastam erről a "formátumról", rágugliztam (link) szeritnem annyi, hogy a sima sztereó jelbe "belemátrixolták" a többi csatornát, hogy fül-/fejhallgatóban érdekesebben szóljon. Azt mindenki döntse el magának, hogy ez kell-e neki vagy sem. :)

    BSCD - Blu spec CD = a Sony találta ki, a Blu-ray lemezeknél használatos kék lézert használják a master disc megalkotásakor vörös helyett, amivel pontosabb piteket lehet írni az alapanyagra és ez állítólag jobb hangot ad sima CD lejátszóval. Szóval csak a technológia más, mint a sima CD-nél, amúgy ugyan úgy lejátszható CD játékosban.

    SACD - Super Audio CD = szintén Sony fejlesztés Philips-el közösen. A CD-nél alkalmazott 16 bit/44,1 kHz PCM kódolás helyett 1 bit/2.8224 MHz DSD kódolást használ, ami átszámolva PCM-re (asszem) kb. 24bit/88,2 kHz-nek felel meg. A nagyobb felbontás jobb minőségre képes, bár itt is a maszterelés és az eredeti anyag lesz a meghatározó inkább, nem az SACD képessége. A forgalomban kapható SACD lemezek túlnyomó része ún. hibrid lemez, ami azt jelenti, hogy a korongnak van egy SACD rétege és egy CD rétege. Értelem szerűen a CD játékos csak a CD réteget fogja tudni kiolvasni, SACD lejátszó meg mindkettőt. SACD előnye lehet még, hogy képes többcsatornás zenét is tárolni, így vannak olyan lemezek, amiken van sztereó és többcsatornás réteg is. Pl. régen voltak 4 csatornás felvételek, ezeket kiadták időnként SACD-n, minimális változtatással (pl. Pentatone RQR lemezek).

    SVCD - Super video CD = még a DVD korszakból ismerős formátum. CD korongon - mai szemmel nézve - szar felbontású videó. Gondolom koncertfelvétel akar lenni.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák