Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szucsi57

    tag

    válasz access_denied #23896 üzenetére

    Az utóbbi időben jó sok filmet megnéztem a Mede8er-en. Különösen figyeltem a röcögésekre és csak néha napján vettem észre egyet-egyet. Ebben valószínűleg van némi szerepe a Sony TV-k mozgássimító eljárásának is. A családom, mikor beszéltem nekik a problémáról, csak értetlenül nézett, hogy mit is akarok. Annyira észrevehetetlen a kis megtorpanás, hogy bár bejelentkeztem béta tesztelőnek, a mai napig nem cseréltem le a régi firmware-t.

    Ami a média lejátszó képminőségét illeti: a televíziómat úgy kalibráltam be kézi módszerrel, hogy a média lejátszóról indítottam el a Digital Video Essentials HD, Avia Guide to Home Theaters és a Digital Video Essentials PAL szoiftvereket és vittem végig az ajánlott beállításokat. Ezen kívül, különböző monoszkóp és egyéb beállító ábrákkal is vizsgálgattam a képet. Mindezek után azt kell mondanom, hogy a Mede8er 600 nem csak ár/érték arányban szerepel jól, de a valós értéke is lenyűgöző, a képminősége nagyon meggyőző.

    Azt vettem észre, hogy a DVD5, DVD9, 720p és 1080i minőségek között nagyon határozott különbségeket lehet felfedezni, ami azt is jelenti, hogy a készülék KÉPES jól megjeleníteni ezeket a képminőségbeli különbségeket.

    A filmek manapság úgy készülnek, hogy a színviláguk is a művészi hatás része, ezért nagyon nehéz velük minősíteni a megjelenítés színeit. Például egy vígjátékban sokszor a valóságnál élénkebb színekkel dolgoznak, míg egy futurisztikus filmben (pl. Die Hard 4) a kékesebb, fémesebb színek dominálnak. A beállító programokban azonban vannak olyan mintának szánt snittek, amelyek kifejezetten a valós, természetes színek megjelenítését szolgálják. Igazi élmény volt nézegetni ezeket.

    Elképzelhetőnek tartom, hogy a sokkal drágább készülékek még ennél is jobbak, ám nincs olyan (régről ismert) érzésem, hogy ennél is szebbet, jobbat szeretnék. Egyelőre semmilyen hiányérzetem nincs a készülékkel kapcsolatban.

Új hozzászólás Aktív témák