- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
DLDKox
aktív tag
Szia bandwidth management működik természetesen jól oleg alatt. Itt azt tudod meghatározni, hogy mennyi minimum sávszélességet szeretnél 1 bizonyos IP-hez hozzárendelni természetesen ne várd hogy a pingek is alacsonyak maradnak. Szóval itt minimumot állítasz szóval ha csak a te géped megy akkor a max sávszélességet használod.
WOL funkció is működik ha pl be ssh-zol a routerre és az ether-wake mac adress parancsot kiadod már éled is a géped. Illetve csinálhatsz saját webszervert a routereddel és ott akár 1 scripttel is megoldhatod ezt. Wirelesst próbáltam énis átirogatni nagyobb értékre de nem vettem észre változást.
Üdv -
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Gondban vagyok a samba elindításában.A ps |grep ''smb'' parancsra csak ezt írja ki:
172 admin 376R grep smb
Hol ronto el?Rossz hostname-t adok meg?Hol tudom megnézni,hogy mi a helyes?Vagy máshol van a hiba? -
tomboy1000
tag
Ez megoldódott,én bénáztam.De van megint egy problémám.Mit kell írni,smb.conf-ba,hogy végre használhasasm is.
-
Honkydoo
őstag
Hy.
Valaki adjon tanácsot..
Ma vettem egy 320Gb-os WD vinyót, és a rooterrel akartam megformázni, és az fdisk csak 80Gb-ot lát belőle.
Ha XP alatt formázom, akkor látja az egészet, csak nem lehet felmountolni a particiókat.
XP alatt minden ok.
WL500GP-m van. És hozzá egy usbs rack.
Nem értem az egészet, mások vígan használják a rootert nagyobb vinyóval, nálam meg nem megy..
Valaki segítsen pls.
Üdv.
H
[Szerkesztve]"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Latzee
csendes tag
válasz Honkydoo #1504 üzenetére
Hello!
Nem tudom hogy ismered-e ezt a leirast, nekem sokat segitett...
[link]
En egy 1gigas pendrive-ot dugtam ra, es tokeletesen mukodik vele.
Nem lehet kulonbseg vinyo es pendrive particionalasa kozott, ha koveted a leirtakat
szerintem jo lesz.
Egyelore ennyi segitseget kapsz.
Bye! -
Latzee
csendes tag
válasz tomboy1000 #1503 üzenetére
Nekem ezt tartalmazza az smb.conf (ja, es mellesleg mukodik is ) :
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
client code page = 852
character set = ISO8859-2
# [smbshare1]
[Pendirve]
comment = Canyon Pendrive
path = /opt/etc/samba/Share
writeable = yes
browseable = yes
tag
Hát nekem is ilyen csodám van vagy fél éve, de nem tudom belőni, így inkább alig használom.
Router nélkül minden OK a hálózattal (sebbeségmérés az egyik szolgáltató oladlán jó adatokat hoz), ping is ok a játékokban. Ha azonban beteszem a routert, a sebeségmérő oldal szerint a leesik a sebesség olyan 200 Kbit-re (4 MBites ADSL), CS pedig játszhatatlan lesz a magas ping miatt.
Erre mi lehet a megoldás? 1 gépet szeretnék még wireless-en használni, s lehetőleg a webes felütleten konfigolni ...
Előre is köszi a segítséget!Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
Honkydoo
őstag
Szia,
Ilyesmit simán megoldhat egy soft frissítés, Oleg-ra.
Ha nem tetszik legfeljebb visszateszed a régit, sokat nem veszthetsz vele..
Az oleg egyetlen hátránya a gyárival szemben, hogy nincs benne DM, viszont ugyanúgy néz ki, és jóval többet tud!"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Badb0y
addikt
Használja vki ezt a routert NAS-sal
Ha igen akkor miért nem fogadja el nekem az smbmount prancsot. Torrentet szeretném belőni, hogy ne kelljen neki szgép.Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!Oleg alatt futtatom az sctcs-t.A problémám,hogy állandóan lefagy.Megy pár órát és egyszer csak behal.Csak úgy tudok bele életet lehelni,hogy a vinyót kikapcsolom,majd újra bekapcs,aztán router restart.Aztán törölnöm kell a /opt/va sctcs.db,meg a /opt/var/sctcs.log könyvtár tartalmát.Aztán reboot. Ezután megint megy egy darabig ,aztán halál.
Meguntam a dolgot,hogy órákig csak ellenőriz,kicsit töltés,aztán megint elfekszik.
Próbáltam megnövelni swap-ot,de nem segített.
Ezután gondoltam maradok a transmission-nál,de az eredmény ugyanaz,lefagy.
Már 90%-nál voltam egy nagyobb torrentnél,hogy ne menjen kárba,gondoltam befejezem az utorrnttel.Leelenőrizte ,el is indult,2 percig futott,aztán halál.Mi a gáz?Mit csináljak?
-
Nando25
csendes tag
válasz tomboy1000 #1503 üzenetére
Szia!
Ha sikerult megoldanod a hostnames problemat elmondhatnad nekem is hogyan es mit irjak a hostname helyere a smb.conf-ba
Valamint XP alol elvileg van egy total commander verzio ami latja elvileg az ext2-t. Ismeri ezt valaki hogy mukszik?
Please segitsetek.
Koszi
-
Nando25
csendes tag
Egyszeruen feltettem a samba es torrentezni szeretnek pendrive-al, de winfos alol csak a samba kulso konyvtarat latom de nem tudok belelepni es csak IP-vel talalom meg belso halon mert nem mukszik valahogy a hostname....
Es nem tudom hogy lehet feltelepiteni a ctorrentet
Tud valaki linket/tanacsot adni?
-
Badb0y
addikt
válasz tomboy1000 #1515 üzenetére
Hálózati vinyóval (NAS-sal) nem haszbálja senki
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
bbaccsi
tag
kezét csonkolom mindenkinek
végre sikerült - bár nem akartam - jól megDOSolnom a rútert
véletlenül a memóriába kezdtem tölteni egy avi-t, mem elfogyott, rúter befagyott...
mindenkinek szíves okulására ;) -
Nando25
csendes tag
válasz tomboy1000 #1515 üzenetére
Ciao!
Ez rendben is van. A router web-es feluleten levo hostnamet adom neki es az smbd sor el is indul viszont az nmbd nem indul el es windows alol csak latom a megosztott konyvtarat de nem tudok belepni, holott felvettem usert ugyanazzal a jelszoval, amivel a windows belep. Ugy tudom ami seaky oldalan fenn van ctorrent az arra van, hogy ha csak a gyari fw melle akarod feltenni.
Arrol nem is beszelve hogy nem tudom hogy kell oleg ala feltenni a torrentet. -
seaky77
tag
Látom bbacsi nyüstölöd még ezerrel a kis dráááááágaszágot
-
Badb0y
addikt
válasz seaky77 #1519 üzenetére
Tied a seaky oldal
Nagyon jó. Mond már meg nekem légyszíves, miért nem látom a NAS-t ? Nem tudom felmountolni, mivel sehogy sem látom. Van két kis PDF leírásom, de sajna nem megy. EXT2-nek kell mindenképpen lenni ? Mert nekem EXT3 van rajta s 400gb adat.Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Nando25
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom beloni a sambat. Beleirok mindent az smb.conf fileba majd nyomom a flashelest es reboot utan eltunik a fajl megint es nem tudok hozzaadni usert. Ennek mi lehet az ellenszere?
-
Nando25
csendes tag
válasz seaky77 #1519 üzenetére
Szia Seaky!
Ha a gyari fw melle szeretnem a ctorrented felpakolni, akkor ha alkalmazon a backdooros megoldast amit irtal.... utana meg kell swap is... nos azt hogyan oldom meg? Ebben meg tudnal tanacsot adni? Per pill ha nem tudom mgeoldani a sambat es a ctorrent feltelepiteset akkor lehet csak gyari fw melle szeretnem feltenni a torrentet.
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Hogy telepítem a libstdc++-t?Az ipkg install libstdc++ parancsra aztírja ki,hogy:
an error ocurred , return value : 4.Talán ez hiányzik,és ezért fagy le nekem mindig.
-
micro
addikt
Oleg féle firm (1.9.2.7-7f-post2) van fent a routeremen, és sokszor magszakad az ADSL kapcsolat.
Ha az ADSL modemet router nélkül használom, akkor jó a kapcsolat.
Mit kéne megnézzek?Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
Az-X
őstag
Üdv hölgyek, urak!
Tegnap reggel fogta magát a kis routerem és elfelejtett minden beállítást. Persze okos fejemmel nem csináltam róla mentést Ez a kisebbik baj, de gondoltam ha már lenullázódott akkor felteszek rá egy újabb firmware-t, az Oleg félét le is szedtem rá is flashel-tem... Mikor vége lett a flashnek elkezdett szép lassan villogni a power led Egy reboot neki, utána minden jónak tűnt, bejött a menü, beállítottam benne a régi felhasználónevet, jelszót... még egy reboot és semmi. Már pingelni sem lehetett Nyomtam neki recovery gombot akkor megy a ping el is kezdi rányomni a progi a firmware-t (most már a gyárit) de a végén mindig ezt írja:
Fail to contact wireless device!
Please check the light signals to see if the recovery is still inAmi a legelszomorítóbb az az, hogy azóta sem működik. Tegnap már kb 4-5 órát bohóckodtam vele, nincs több ötletem. Láttam itt fórumon volt már valakinek hasonló gondja, megosztaná velem, hogy mi volt pontosan a megoldás?
:)
-
Nando25
csendes tag
Sziasztok!
Mukszik vegre a Seaky fele webes torrent. Egy kerdesem van meg csak vele kapcsolatban. Evvel lehet olyat csinalni, mint pl. azureussal hogy mielott letoltenem a torrentet (illetve a fajlokat) ki lehet itt is valasztani hogy mindent toltson vagy csak amit en akarok?
Nem tudom ertheto voltam-e de aki erti es tud valamit mondani kerlek ne kimeljen.
Koszi
-
Nando25
csendes tag
-
Az-X
őstag
(#1529) Senkinek nincs ötlete?
:)
-
Honkydoo
őstag
-
Takoca
csendes tag
Sziasztok!
előre is bocs, de nem olvastam végig a topikot!
van valami lehetőség a normál router funkciókon kívül még NAS szervert is csinálni a cuccból?
arra gondolom, hogy 2db USB vinyó raid1 ben
köszi!
-
csika
tag
Újra problémám van ezzel a kedves routerrel.
Oleg fw van fennt, állítgattam benne dolgokat (IP címet és DNS-t). Ezt követően nem tudtam rálépni a webes felületre, de pingelni még sikerült. EZsetup-ban olvastam hogy bekapcs után 5 másodpercig ha nyomva tartjuk a reset gombot akkor betölti az alapbeállításokat. Na ennek az lett az eredménye hogy pingelni se lehet ...
Ilyenkor mit lehet csinálni? valahogy csak fel lehet rá csatlakozni ...Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
csika
tag
Hi!
Köszi a segítséged.
Igen firmware restoraion látja, mert sikerült újra feltennem vele az oleg firmwire-t.
Sőt most már látja a device dicovery is. Pingelni hol lehet, hol nem.
Weben keresztül nem érem el továbbra sem.Üdv,
csikaMagyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Végig csináltam a beállításokat a leírások szerint.Ssh,samba,sctcs működik.hogy ne legyen kerek a dolog,mindig lefagy.megy pár órát,aztán halál.megnöveltem a swapot,de nem segített.próbáltam a transmissionnal is,de ott is ugyanez történik.
Mi a gond?Mit csináljak?
Kérlek segítsetek,mert így olyan,mintha nem is lenne! -
Badb0y
addikt
Úgy nézem ez a szakadozás népbetegség. Előjött nekem is. Mitől és miért van és mi a megoldás rá
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
csaboca66
csendes tag
Sziasztok, új vagyok, WL500gP-m van. És bocsi, lehet, hogy kissé hosszú lesz.
"Úgy nézem ez a szakadozás népbetegség"
Úgy látszik. Nálam kb 3-4 hete kezdődött, és ahogy látom itt sem panaszkodott régebben senki erre. Leírom a tapasztalataim, hátha valakinek segít kitalálni, mitől lehet.
A modem egy Dialcom ADSL Brigde 1600. Ha a routeren keresztül megyek ki a netre, akkor szakadozik (vagy a modem bootolja el magat?) van olyan időszak, hogy 2-3 percenként szakad. Ha csak a routeren futnak a torrentek, akkor általában nyugi van (de olyankor is láttam már többször szakadást), de ha belépnék a céghez (terminal services client + VPN), akkor 10 percen belül biztos szakadás a vége (ez azért kellemetlen mert a VPN szerver ilyenkor kiléptet, és újból be kell jelentkezni, így kicsit macerás a munka).
Ha közvetlenül PC-ről megyek, akkor semmi baja, nem szakadozik bármit csinálok, egészen addig, amíg rá nem megyek a modem adminisztrációs oldalára. Ott, ha az Advanced statisztikákat nézem, előbb-utóbb (inkább előbb) produkálja ugyanazt a jelenséget, mint routeren keresztül, vagyis megszakad a kapcsolat, az Alert led többször felvillan a modemen, és 10-20 másodperc múlva helyreáll. Azért gondoltam modem rebootra, mert ilyenkor az adminisztrációs oldal sem elérhető, amíg szakadás van.
Próbáltam a routeren az MTU-t állítani, mert ott 1492 a default, a windowsban meg 1480, hátha segít. Egy kis ideig úgy nézett ki, hogy segít, de 1.5-2 óra múlva újból elkezdett szakadozni.
Jelenleg az a felállás, hogy a modem mögött van egy switch (Surecom EP-808), utána van a router, és az után a PC. Ez megy már kb 2 órája, és egyelőre nem szakad, pedig volt terminal client használat is. Sőt, azt is észrevettem, hogy az elmúlt néhány napon a torrent letöltési sebességek mintha kisebbek lettek volna (fele-harmada), mint a jelenlegi, hasonló peer-számok mellett.
Ha ez a switches megoldás bejön (egy-két nap alatt kiderül), akkor ez ideiglenes megoldásnak jó (2-4 ezer forint egy ilyen), de azért nem ez az igazi.Ha mindenkinek, akinek szakad, ilyen Dialcom modeme van, akkor esetleg el tudom képzelni azt, amit egy fórumon írt valaki, hogy ezeknek a firmware-ét központilag frissítik, és esetleg valami bugost sikerült feltolni ra? Valaki meg tudja erősíteni/cáfolni?
Vagy esetleg a T-Com központokban volt valami szoftver vagy hardver csere/állítás, ami instabillá tette a kapcsolatokat? T-Com-os műszaki kapcsolat valakinek?Találgatás:
Nekem van egy olyan elképzelésem, hogy a router néha olyan csomagokat is küld ki magából, ami miatt a modem vagy a kapcsolat behal, ezért szakad, de ezeket a csomagokat a swicth nem engedi tovább, a PC (vagy a windows) meg eleve nem is ad ki magából ilyet. És egy hónappal ezelőttig a modem (vagy a központi végberendezés) még immunis volt ezekkel a csomagokkal szemben, de már nem az. Valaki ért ehhez mélyebben? Létezik valami hálózatanalizátor program, amivel ki lehetne ezt mérni? Vagy nagyon hülyeség?Egyelőre ennyi jutott eszembe a téma kapcsán, a switches tapasztalatokat meg hétfőn megírom.
Udv.Csaboca.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest