- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
válasz Intruder2k5 #3593 üzenetére
Fel vannak véve, de nincs bepipálva a bound to....
-
cochy
tag
sziasztok,
tudtok ajánlani valami szinkronizáló programot, ami a számítógépem (windows 8) egy mappáját szinkronizálja az rt-ac66u-hoz kötött winyóval bizonyos időnként?
Megnéztem ezt a asus féle beépített Sync szolgáltatást, de ez valami web storage-val akar szinkronizálni, ráadásul 5 gbyte határ van. Van saját winyóm, nem akarom a cuccomat feltolni még valahova máshova. Ehhez is hozzáférek cloud-on keresztül, nem kell még egy tárhely.
Köszönöm a segítséget. -
VGYke
addikt
Csak kíváncsiságként (eddig=2 éve) gyári frim van, kb. elég volt az is a boldogsághoz.
A tomato cuccal meg lehet oldani hogy USB-n rákötök egy kamerát és mozgásra elindul a felvétel a másik USB-re dugott HDD-re?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Atlantisz48
őstag
válasz TomyLeeBoy #3552 üzenetére
Üdv!
Ezt hogy csináltad? ha szabad kérdeznem
-
MODERÁTOR
válasz Atlantisz48 #3605 üzenetére
Gondolom php-ban!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Atlantisz48 #3605 üzenetére
Leginkább php. Az ikonok a netről, amik amúgy linkek a megfelelő "alkalmazásra", a hdd infó, uptime infó php, a "progress bar"-ok css-el..
Szerk: amúgy már 52 napos az uptime-om
[ Szerkesztve ]
Az idő sebessége: 1s/s
-
Tido
aktív tag
Két kérdésem merült fel egyenlőre:
Mit rontok el a VPN beállítással? mert ha átrakom TUNra - ami nekem kéne, mert az azonos belső hálózati cím miatt nem játszik a TAP - és átírom a config fileban TUNra, akkor nem csatlakozik fel.. Pedig én logikám szerint fel kellene.
A másik, hogy valaki kipróbálta már, vagy sikerült az UPS (vezérlés) beüzemelése?UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
OberMotz
aktív tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, valamit jól elcsesztem, bár nem tudom pontosan mit: ma vettem egy RT-N66U-t és egyből megpróbáltam rá Shibby Tomatót feltenni, pontosabban ezt. Utánakerestem hogy hogyan kell ezt rátolni, és ezen útmutató alapján neki is láttam. Routert emergency fw módba kapcsoltam és a Firmware Restoration programmal elkezdtem a flashelést. Kb. 60%-nál járt a feltöltés, amikor egyszer csak az FW Restoration bejelentette, hogy megszakadt a kapcsolat a routerrel és azóta se kép, se hang. Vártam kb. 15 percet az üzenet megjelenése után, de csak annyit láttam hogy a router valószínűleg már nem az emergency fw restore módban van, mert a power led nem villogott, hanem egyenletesen világított. Kikapcsolás, NVRAM törlés (WPS gombos), emergency fw restore módú indítás nem segít, mert az FW Restoration program max. annyit hajlandó közölni, hogy a router nincs a megfelelő üzemmódban. Bekapcsoláskor ha nem nyomom le a resetet, akkor is villogó power led fogad. Mit lehet ilyenkor tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Tido
aktív tag
válasz OberMotz #3609 üzenetére
Villogó power LED nálam azt jelentette, hogy induláskor alapból a restore módba áll. Ha be volt állítva az IP-d akkor próbáld meg a webes felületről feltölteni.
http://prohardver.hu/tema/asus_rt-n66u/hsz_3404-3404.html
Mondjuk nekem is a firmware restoration oldaotta meg kikapcsolt tűzfallal, rendszergazda joggal indítva, meg ráhagyva egy fél órát kb ( reggeli készülődés ). Ha már világít a WLAN LED akkor már fennt van a tomato.
Meg szerintem az AIO-t rakd fel, amit párral korábban Intruder kollega belinkelt
[ Szerkesztve ]
UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
MODERÁTOR
válasz OberMotz #3609 üzenetére
Szia!
Ahogy előttem is írták!
Firmware: tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-117-AIO-64K.trx
Gépen fix IP cím beállít!
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0ASUS Firmware Restoration Tool, Rendszergazdai módban indítva, minden tűzfal kikapcsolva! Vagy, akár indíthatod a Windows-t "csökkentett mód hálózattal" módban, úgy egész biztos nincsen tűzfal! Ott szintén futtatás rendszergazdaként, és hajra! Akár 15-20 perc is lehet a flashelés, nyugodtan kajálj meg közben, stb...
[ Szerkesztve ]
-
OberMotz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3611 üzenetére
Tido, Intruder: köszönöm a segítséget, közben megoldódott. Letöltöttem ugyanazt a Shibby firmware-t még egyszer és sikerült fw rescue módba kapcsolni a routert. Az érdekes az, hogy nyomva kellett tartanom a reset gombot vagy fél percig hogy felismerje a program a routert. Kb. 10 percig tartott a flashelés, aztán bejelentkezett a Tomato. Van nagy öröm és boldogság
-
Tido
aktív tag
válasz OberMotz #3612 üzenetére
Ez inkább Intruder érdeme, Nekem is egy csomót ő segített, meg én is vmi hasolnó cipőben jártam..
Bár sok értelme nincs, de én akkor is úgy gondolom, hogy egyszer célszerű az alapprogrammal elindítani, és csak utána rárakni, mert 2 routernél ami el volt indítva sec perc alatt megflashelte, a harmadiknál, aminél már gondoltam minek tököljek, rárakom bekapcsolás után, nah azzal szenvedtem én is.. és annak kellett sokat várnom mire megflashelte.[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
Mitől lehet miota felraktam a 117-es fw-t a transmission minden este megáll.A webinterfészbe be sem tudok lépni.A 116-sal szakadásom nem volt ugyan azok a beállitások vannak az ujban is.Csak a teljes ujra inditás segit.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Tido
aktív tag
válasz khorvat #3615 üzenetére
Te most AC alatt akkor az AC66Ura gondolsz nem, nem pedig az N66Ura? Vagy az Nre is fle lehet rakni az ACs drivert?
Mondjuk nekem nincs ilyen problémám, mert NASt használok, de ha felszabadul egy külső merevlemezem akkor szerintem kipróbálom a beépítettet én is. Optwaret nem merek rárakni, mert az biztos, hogy állandóra nem raknák rá lemezt, és nem tudom mi történik, ha kiveszem a rendszerből a lemezet. Menne tovább, vagy hibákat jelezne?UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Mano66
senior tag
Az N-es szériára mind kettő fajra van.
[tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-117-AIO-64K]
és a
[tomato-RT-N66U_RT-AC6x--117-AIO-64K]
Intruder2k5 az elsőt szokta ajánlani az N66U-ra.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
khorvat
senior tag
Jogos, azt nem néztem!
Én a topik nevéből indulok ki, lehet át kellene nevezni, mert annyi már itt a "betolakodó"
De lehet egyszerűbb lenne, ha vki kérdez akkor pontosan leírja milyen típussal és milyen FW-vel van a gondja, gyorsabban kap pontos válaszokat is mint a példa is mutatja.
-
Tido
aktív tag
válasz Intruder2k5 #3619 üzenetére
Ext4 filerendszer van a külső lemezemen egy Synology Usbstation2-es miatt. NTFSsel többször fagyott, amióta Ext4 van rajta atomstabil ( net hamarabb megy el mint hogy a gép lefagyjon ).
Vele tudnék próbálkozni, de szintén úgy lenne jó, ha úgy tudnám felmountolni, hogy ne formázza le az egészet. De mivel nem vagyok linux guru. azt se tudom, hogy meglehet-e így csinálni.Akkor ezek szerint az optwaret fel tudom telepíteni úgyis, hogy nincs rákötve semmi?
-
Tido
aktív tag
Még egy kérdés:
WLANnál melyik a célszerűbb a CHannel Widthnek 20 MHz, vagy a 40 Mhz?
mert egy külföldi fórumon azt olvastam, hogy a 40 Mhz által biztosított 'plusz csatorna' hátrány, hogyha sok egyéb Wifi hálózat van a közelben, és akár lassíthatja is a sebességet, szemben a 20 Mhzzel.
Vélemény, tapasztalat?UPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
Mano66
senior tag
Nem tudom nekem valahogy nem akarja az igazat a torrent.Most ment rendesen a letöltés szakadás nélkül.Aztán gondolt egyet és a magyar oldalakról való letöltés megállt.A kinti oldalakrol megy.Ha wind.-ből indirom a letöltést utorrenten avval jó.Semmit nem állitottam és mégse tudom müködésre birni.A 117-es fw-ben lévő transmissiont.
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki hol kell átírni az rtorrent/rutorrent alapértelmezett letöltési mappáját úgy hogy újraindítás után is megmaradjon?
Az idő sebessége: 1s/s
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #3626 üzenetére
Szia!
Az rtorrent.conf file-ban, az /opt/etc alatt!
-
cochy
tag
Sziasztok, RT-AC66U-hoz egy kérdés:
állítgatom itthon a router-t hogy minél jobb legyen, alap firmware van még rajta. Bármelyik menüpontra kattintok, egyszer bejön azonnal az oldal, máskor meg csak 1-2 perc után. Csak dolgozik és dolgozik a böngésző, de az oldal nem jön be. Ha rákattintok a frissítésre, akkor viszont azonnal bejön a kért konfig oldal. Nem értem mert a tartalom a routerben van, lokális hálózat van, miért ilyen szutyok lassú ez?
Meg egy másik kérdés még ha itt vagyok. Szeretnék asszonynak saját cloud hozzáférést. Jó lenne ha az én mappáimban nem járkálna. Sehol sem találok olyan lehetőséget a routerben, hogy több user létrehozása. A cloud-ba jelenleg azzal a userrel tudok belépni, amelyikkel a routert is adminisztrálom. Kéne egy másik user, ami viszont csak a cloud részhez fér hozzá. Ötlet?
-
MODERÁTOR
-
gukker1
tag
Sziasztok!
Csak nálam szakadozik a legújabb gyári szoftver ?
Állandóan újraindul,szakadozik, annyira hogy visszakellett raknia régebbit, ami jól működik."WE BREAK FOR NOBODY"
-
MODERÁTOR
-
gukker1
tag
válasz Intruder2k5 #3631 üzenetére
Mindent újra beállítottam, úgyhogy nem tudom mitől lehet.A tomatonak,ha szabin leszek, lehet mégegyszer nekiugrok, tudom Te azt preferálod
Üdv Gukker[ Szerkesztve ]
"WE BREAK FOR NOBODY"
-
MODERÁTOR
-
Tido
aktív tag
válasz gukker1 #3632 üzenetére
A tomato mérföldekkel jobb bármelyik gyárinál. Én 'csak' azért vettem ezt a routert, mert futtat Tomatót.
És többé csak olyan routerem lesz, ami futtatja. A DD-WRT nagyon nem jött be. nem olyan stabil, és kézreálló.. bár én még a WRT54GL-es generáció vagyokUPC 300/20 + Synology DS418play + RB2011UiAS-2HnD
-
bogabi
senior tag
Én a gyári fw-t használnom, a legutolsó van fent. Eddig kb. 3x volt frissítve, mindig saját webes menüjéből. Soha nem volt NVRAM törlés. Eddig soha nem volt semmi baja, most is már 3 hete megy hiba nélkül. Igaz, én nem használom, csak routolásra és a wifi részét.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
gukker1
tag
Lehet hogy jobb, de nekem nem sikerült beizzítani, valószínűleg"user error".
Már szenvedtem vele egy párszor. Főleg torrent, meg streaming megy rajta, arra megfelel a gyári szoftver is, de a legfrissebbel nem lehetett egy filmet se végignézni, többször eldobta a hálózatot."WE BREAK FOR NOBODY"
-
gukker1
tag
[ Szerkesztve ]
"WE BREAK FOR NOBODY"
-
gukker1
tag
válasz Intruder2k5 #3638 üzenetére
Ki is töröltem....mobilról kicsit nehézkes szerkeszteni.
"WE BREAK FOR NOBODY"
-
gukker1
tag
válasz Intruder2k5 #3640 üzenetére
Köszönöm hogy feltetted helyettem. Megkérhetlek arra hogy belenéznél?
Én annyira nem értek hozzá, de mintha a rendszeridő frissítéskor történne valami hiba."WE BREAK FOR NOBODY"
-
MODERÁTOR
válasz gukker1 #3641 üzenetére
Hát nem tudom, nem hiszem, hogy a rendszeridőhöz bármi köze lenne, csupán annyiról van szó, hogy újraindul a router, és akkor frissíti az időt! De sok ebből nem derül ki, mert annak ellenére, hogy a régi logok is megvannak, láthatóan nem vesznek el újrainduláskor, mégis May 9 05:42:29 után a Jan 1 keltezésű rendszerindulástól eltekintve a következő logbejegyzés már May 10 20:43:59, vagyis bő másfél napig egy sort sem írt a logba, vagy ha írt is, akkor az elveszett!
Az újraindítást Te csináltad szándékosan?
-
gukker1
tag
válasz Intruder2k5 #3642 üzenetére
Azt hiszem 3 újraindulás volt, abból egyet én csináltam, mert wifi volt, de a tv egyáltalán nem látta a felhőlemezt.
Udv Gukker"WE BREAK FOR NOBODY"
-
MODERÁTOR
-
gukker1
tag
-
MODERÁTOR
válasz gukker1 #3645 üzenetére
A rákötött hdd külön tápos? Csak mert az látszik még, hogy a transmission dobál ilyen hibaüzeneteket a torrentjeidre...
No data found! Ensure your drives are connected or use "Set Location". To re-download, remove the torrent and re-add it. (torrent.c:539)
Ebből arra következtetek, hogy "leszakad" a hdd működés közben, ugyanis szinte két dolog látható végig, egymást ismételve folyamatosan, ezek a hibaüzik, és a boot folyamata, aztán megint az "elveszett" letöltések, és ismét boot!
[ Szerkesztve ]
-
gukker1
tag
válasz Intruder2k5 #3646 üzenetére
Igen,külső tápos 3,5 hdd van rajta.Akkor lehet a transmission hibája?
Közben belenéztem,és éjjel is újra indult, ezzel a loggalJan 1 01:00:19 rc_service: udhcpc 469:notify_rc start_ntpc
Jan 1 01:00:19 WAN Connection: WAN was restored.
May 11 02:44:52 rc_service: ntp 530:notify_rc restart_upnp
May 11 02:44:52 miniupnpd[529]: received signal 15, good-bye
May 11 02:44:52 miniupnpd[538]: HTTP listening on port 48087
May 11 02:44:52 miniupnpd[538]: Listening for NAT-PMP traffic on port 5351
May 11 02:44:52 rc_service: ntp 530:notify_rc restart_diskmon
May 11 02:44:52 disk monitor: be idle
May 11 02:44:53 dhcp client: bound 46.139.92.255 via 46.139.88.1 during 76362 seconds.
May 11 02:44:53 kernel: ufsd: sda1 without journal
May 11 02:44:56 admin: sh /opt/S50asuslighttpd.1 start
May 11 02:45:00 admin: nice -n 19 sh /opt/S50downloadmaster.1 start
May 11 02:45:17 transmission-daemon[1567]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 237568 (tr-udp.c:78)
May 11 02:45:17 transmission-daemon[1567]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 237568 (tr-udp.c:89)
May 11 02:45:20 rc_service: hotplug 357:notify_rc restart_nasapps
May 11 02:45:20 FTP Server: daemon is stoped
May 11 02:45:20 Samba Server: smb daemon is stoped
May 11 02:45:20 Samba Server: daemon is started
May 11 02:51:05 nmbd[1661]: [2014/05/11 02:51:05, 0] nmbd/nmbd_become_lmb.c:become_local_master_stage2(392)
May 11 02:51:05 nmbd[1661]: Samba name server RT-N66U is now a local master browser for workgroup WORKGROUP on subnet 192.168.1.1
May 11 06:42:08 kernel: swap_free: Bad swap file entry 50055555
May 11 09:51:23 rc_service: httpd 318:notify_rc set_wltxpower;restart_wireless
May 11 09:51:31 kernel: wl_module_init: passivemode set to 0x0
May 11 09:51:31 kernel: eth1: Broadcom BCM4331 802.11 Wireless Controller 6.30.163.2002 (r382208)
May 11 09:51:31 kernel: eth2: Broadcom BCM4331 802.11 Wireless Controller 6.30.163.2002 (r382208)"WE BREAK FOR NOBODY"
-
MODERÁTOR
-
gukker1
tag
válasz Intruder2k5 #3648 üzenetére
Így megyek majd sorban!
Köszi a segítséget!
Üdv Gukker[ Szerkesztve ]
"WE BREAK FOR NOBODY"
-
buca84
őstag
Tomato alatt lehet valahogy a hdd állapotát megézni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest