- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Emlékszem régebben beszéltük, hogy a monitor állítgatja a fényerejét. Ezt hol lehet kikapcsolni?
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Hatvan9
senior tag
Békés, Boldog karácsonyt kívánok minden K53 tulajdonosnak!
-
addikt
-
Orlin
addikt
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
Már itt is ok
A Bios 211 érdekelt volna.Írták itt elöbbre,h fent van az Asus oldalán de itt nincs a letőltéseknél....
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Kornel
veterán
Boldog Karácsonyt nektek
Kezd alakulni a topic, látom. Sokan kaptak K53TA-t karácsonyra?
Ez a K43 bios és a VGA tuning engem is érdekel... lehet megcsinálom az ünnepek alatt. Valami régi tulaj kipróbálta már ezeket? (Kisza, D@rky, adam)
Ha igen, mik a tapasztalatok?Üdv
-
addikt
Eddig a próbált játékok nagy részében az történik, hogy az fps szám jó, de a játék 3-4 másodpercenként beakad. Ez mitől van?
Amúgy A4-es proci, 2,53 GHz-en.Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
szemmelver
aktív tag
A prime95 jelzi, ha vhol nem jó feszültség van beállítva?
-
->Raizen<-
veterán
válasz szemmelver #2771 üzenetére
Valamelyik mag errort dob vagy kékhalállal elszáll az egész gép.
-
szemmelver
aktív tag
válasz ->Raizen<- #2772 üzenetére
nekem tegnap dobott egy kékhalált, de újra indította azt megy azóta is
-
->Raizen<-
veterán
válasz szemmelver #2773 üzenetére
Minimum 1 órát kell kitesztelni az adott órajelet blend torture test-el ha azalatt nincs error vagy fagyás csak akkor stabil a beállítás.
-
szemmelver
aktív tag
válasz ->Raizen<- #2774 üzenetére
szóval gyönyörűen ki lehet hozni stabil 2 GHz-t, ugyan annyi élettartammal, ha nem fagy és írja folyamat, hogy "Self-test 640K passed!"? mert ha igen, akkor sokkal több kihozható belőle mint más procikból ár/érték arány tökéletes!!
Szerk:
Mármint nem azzal a beállítással megy azóta nehogy félre értsd , hanem másikkal
Amúgy lehet van benne vmi érzékelő, ami kilövi a procit ha baj van.[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz szemmelver #2775 üzenetére
erről van szó. személy szerint a szorzózármentes proci, a négy mag, a k12es chipset és a 6650m miatt vettem ezt a notit. és ha azt nézed hogy ez 2ghz-n annyit tud mint egy i5, és az i5-ös gépek jó vid.karival 170-től indulnak, akkor egész jó kis cucc
-
->Raizen<-
veterán
válasz szemmelver #2775 üzenetére
Ha egy órajelet nem bír a cpu akkor hibázik az egyik mag vagy több mag és leáll az adott mag terhelése prime95-nél azonnal. Ez a program sajátossága. A LINX is ha hibát észlel leáll.
(#2776) rokeon : A k12 a cpu mikroarchitektúrája nem pedig a chipset.
[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz Alexios #2779 üzenetére
darky@: bocs, igazad van nemtudom hogy keverhettem össze az m780g-vel.
kedves adam014, közzétettem pár képet, amivel igazoltam hogy ez a cpu, amd a6-3400m, 2000Mhz-n, 0,1 ponttal marad le win 7 élményindexen, ÉS tudom hogy rossz összehasonlítási alap a win 7 élmény index, node nem "csak" 2000-et bír ez a proci, hanem istenesen megy 2500-on, és akkor elémcsaphat akárki akármilyen tesztet, biztos hogy üti az i5-öt, félreértés ne essék, én iszonyú nagy intel core fan vagyok, ezzel inkább azt akarom kiemelni, hogy mennyire levan butítva az i5 notebookokban. (és ehhez képest mértem az ár érték arány megfelelőségét)
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
egyrészt w7 élményindex ahogy mondtad pont semmit nem jelent. másrészt persze, szép dolog hogy megy 2,5ghz-en is feszemeléssel ekkor már betudja érni az i5-öt bizonyos dolgokban, de azért itt már nemárthat ránézni a fogyasztásra és hőmérsékletekre sem.. Meg hát érted, most ha ha felhúzod 1,1 ghz-el az szerintem nem teljesen fair összehasonlítás.
-
-
rokeon
csendes tag
válasz ->Raizen<- #2784 üzenetére
egyben válasz a régebbi postokra: tévhit hogy a turbo az csak két magon megy egyidőben, mind a négy felmegy 2300-ra nekem. gyári beállításokkal, 2.5@1.2V és a boost kikapcsolva hiba nélkül megy, csak mint mondtam én nemakarom hogy állandóan 75 fok körül legyen a procihő
szerk: én úgy tudom hogy az i3 kilőve összehasonlítás terén az L3 cache miatt.
asus oldalán AMD M780G Chipset
[ Szerkesztve ]
-
krypton
senior tag
válasz ->Raizen<- #2770 üzenetére
Amikor a gyárit frissítettem BIOS-ból a régire is azt írta, hogy K43TA .
Szerk.: Eredetileg 207-es volt!
[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz szemmelver #2787 üzenetére
@krypton: így van, nekem a gyári 209-es is k43ta volt
én azért nem akarom hogy nagyon 75 fok fölé menjen a proci hő, mert meggyőződésem, hogy előbb fog kiszáradni a hővezetőpaszta a procin, mint hogy a gari lejárna. nemakarok garisan turkálni benne, és annélkül kétlem hogy a max 60fokos gyári hő-höz képest, sokáig(2 évig) bírná a 75-80fokokat.
amúgy 2.0@1.1V 63-66 fokokat kapok játék után(sok.... játék után)
[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz krypton #2792 üzenetére
nos, teszt teszt teszt teszt teszt, aztán használni is kellene, és ha nem lesz semmi baja még egy ideig, akkor esetleg. de egyébként sorra ver a balszerencse, egy alaplap, egy táp, és egy lcd monitor ment vissza garira mintegy 3 hónapon belül. szóval ezt most nem bízom a véletlenre
(de mondom, kísért... csábít az a hűtőzsír.... és garantált hogy az mx-4 csak dobna a hőfokokon, meg hát mod videón látszik h mennyi sok van rajta gyárilag.. )
-
->Raizen<-
veterán
A hülyeséget ne terjesszük nekem max 2 mag ment fel a turbóval 2,3 ghz-re és ez is 1-2 mp-ig volt így. Monitoroztam. Amikor mind a 4 mag kap 80-90 %-os terhelést akkor se fog mind a 4 mag maxon járni! Ekkor inaktív a turbo! És k10statnál a p0 profil volt aktív! 2 ghz. Prime95 terhelésnél mikor 100%on mennek a magok akkor sincs mindegyik 2,3 ghz-n hanem csak 2 ghz a max 4 magnál! Meg lehet nézni bf3-al vagy ac rev-el is.
Mikor 1 esetleg 2 szál jelentős terhelést kap 28-35% akkor aktiválódott a turbo 2 magra.
Attól hogy neked 2,5-ön 1,2v-on jár mind a 4 mag "hiba nélkül" az nem biztos 1 órát izzasztottad prime95-el? Nem ugye? Az nem stabil. A többség örül a 2150 2200 mhz értéknek is ahol még nem szemetel a grafika mert játékkal is kell tesztelni!
Ne általánosíts!"A Phenom II X6 Thuban lapkájánál bemutatkozó Turbo Core is továbbfejlesztésre került, mellyel a technológia megkapta a 2.0-s verziószámot. A Llano itt nem az pillanatnyi áramfelvétellel és hőmérséklettel kalkulál, hanem az aktuális terheléssel. Minden egyes lehetséges magi aktivitáshoz (melyek száma 100 körül van) hozzárendeltek egy fogyasztási mutatót, ami alapján az energiagazdálkodási modul képes pontosan kiszámolni az éppen aktuális fogyasztást, hogy az minden esetben az éppen szóban forgó modell TDP keretének figyelembe vétele mellett optimálisan működjön. A rendszer ennek megfelelően szabályozza az órajelet és feszültséget is."
Olvasgass: [link]Nem tudom honnan szetted azt az m780g chipsetről az infót mikor nem az van az asus oldalán! [link]
AMD A70M lapkakészlet
AMD A68M (Hudson-M3L) déli híddal! -
rokeon
csendes tag
válasz ->Raizen<- #2794 üzenetére
"A hülyeséget ne terjesszük nekem" nos akkor..... én nem csinálok ló*zartse és tessék mind a 4 mag megy turboval, nem mondom hogy folyamatosan, mert van hogy le megy. de ez akkoris 4 mag, és arról nem beszélve hogy NEKEM meg nem csak 1-2 mpig. kép1
jó akkor elindítottam a nod víruskeresést parancsolj 4 mag: kép2
tudooom... ez még nem elééég... tessék dirt 3 ultrán, háttérben: kép3
A z infót ugyanarról az oldalról szedtem, csak .hu helyett .com oldalról.
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K53TA/#specificationsSZERK: ha tudjuk a turbo fogalmát, akkor nem kötünk bele másba.... valószínüleg nem azért raktak bele turbót hogy játék alatt leégjen az egész......
arról ne is beszéljünk hogy mindenkinek eltérhetnek a hőfokok és az alapfeszek is. KÉPZELD 2.5-ön tökéletesen megy 1.2V-on, honnan tudom? crysis 2-t 2.5-ön játszok, és a youtube-os videók többségéhez is oda van irva hogy oc @ 2.5..... nem fogok minden megmagyarázni.[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
1 óra 20 perc Prime95, 2.0 GHz, 1,0250 fesz, max 72 fok (közben videó nézés, böngészés)
Játék közben lesz 78 is, mert a VGA majd még rádob De összeségében nem rossz szerintem.(#2795) darky@:
Nálam van tudbó játék alatt, szerintem nálad is kell, hogy legyen.
Azt viszont nem értem, hogy hogy lehet nálad 65 fok?
Igaz én BF3-mal, Fullscreen, 1280*720, High,(1-2 dolog offon),mert a fullscreen sokat rádob a hőre, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Kamu kamu kamu. A k10statba én is fel tudom húzni a procit p0-ba 2,3 ghz-re aztán fogom és lock p-state. Ezt nem veszem be az imént mutattam bf3 alatt hogy nem volt turbo. Te nem vagy tisztában a turbo core fogalmával barátocskám. A windows energiagazdálkodások menübe is lehet trükközni hogy mindig maxon menjen a cpu.
A minimális proci terhelésnél a hálózatról értékhez 5% helyett 100%-ot kell állítani és akkor mindig maxon pörög a proci.Csinálja meg nyugodtan más is ne lockolja le az órajelet legyen k10statba aktiválva a turbo. És úgy nézzen játékokat. Meglátjátok hogy nekem van igazam.
[ Szerkesztve ]
-
rokeon
csendes tag
válasz ->Raizen<- #2798 üzenetére
köszönöm szemmelver!!!
parancsolj: (egy kis trükközés ) KÉREK VALAKIT NÉZZE MÁR MEG SAJÁT MAGA IS!!![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest