- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz CharlieDrop #4801 üzenetére
most vettük észre, csak pár darab volt a bokájánál fentebb az egyik lábán. Ma láttuk hogy a karján is van kettő.
-
-
AMD Power
titán
Szerintetek milyen tejet érdemes venni a gyereknek? Házit amit felforralunk vagy valami jobb minőségi boltit? 1.5% vagy 2.8%?
-
Ghoosty
őstag
Ezt a tejes kérdést nem értem. A tej esetében a tejcukor vagy a tejfehérje okoz problémát. A tejen lévő százalék viszont a zsírtartalma a tejnek. Nem tudok róla, hogy a tejzsír bármilyen problémát is okozna. Tehát ha aggódsz valami miatt, akkor nézd meg, melyikben van alacsonyabb fehérje/cukor tartalom és azt válaszd. Tehát pont a "rossz minőségűt" kell választani.
"minőségi bolti": Mi alapján állapítod meg, a tej minőségét? Ha ismered a terméken szereplő kódokat, akkor tudod, hogy sok esetben az áruházak saját márkás termékek 100%-ban megegyeznek az adott gyártó saját termékével. Ezek a kódok nélkül viszont csak az árát tudod megállapítani, meg megnézni a tápérték táblázatot a dobozon.
-
törölt tag
válasz AMD Power #4804 üzenetére
Mi sokáig nem adtunk neki (kb. 2 éves koráig), aztán a Mizo 2,8%, majd egyszer házi, na attól volt fosás.
Visszatértünk Mizo 2,8-ra, de mint kiderült a tejet máshogy tolerálja a kis szervezete. Székrekedést okoz, úgyhogy most csökkentettük a tejbevitelt. A háziorvos szerint semmi gond, ez egyéni reakció a tejre.
-
Ghoosty
őstag
Sok lesz az a 10-15%.
"A tej a tehénből átlagosan 3,6-4,3 százalékos zsírtartalommal hömpölyög"
Tudományos jellegű forrást nem találtam, de több helyen is ennyit említenek.
Az túl sok zsír emésztését még értem, de azért egy disznó húsnak simán lehet 20%-os zsírtartalma szóval ennyi zsírt más forrásból is magához vehet.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz AMD Power #4814 üzenetére
Hát ezt most nem értem. Szerintem tök mindegy mivel kezditek, ha nem bírja a házitejet, akkor a fokozatosan zsírosabb tej után se fogja. Meg kell próbálni, ha nem jó, akkor nem jó. Viszont ha bírja, akkor sokkal egészségesebb, mint a bolti pasztőrözött tej. Mellesleg olcsóbb is.... Én is, tesóim is mind ezen nőttünk fel. No problem.
De legjobb erről megkérdezni pl. a védőnőt, hogy mit mond. Ezért van elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ghoosty
őstag
válasz AMD Power #4814 üzenetére
Ez nálunk úgy zajlott, hogy én ittam tejet/kakaót, akkor adtam neki belőle egy-két kortyot. Mivel egyik sem produkált tüneteket, egy idő után már kaptak saját pohárba egy decit is. Valószínűleg 2,8-as auchanos volt, mert az van itthon leggyakrabban.
Tudom, hogy mostanában a tej sokak szemében ellenség, de ennyire azért nem kell túlmisztifikálni.
-
AMD Power
titán
Tomika már néha észre sem veszi de magától áll!
-
twine
veterán
válasz AMD Power #4819 üzenetére
Szuper... Aztán apu észre sem veszi, és olyan gyorsan fog sprintelni a gyerek, hogy alig éred utól
Nálunk meg egyre többet kéri magától a bilit,,(bi-i,biji) imádom...
Ma este meg.....mint a nagyok.... AZt hittem felzabálom...ráült,megláta a mellete lévő polcon a kis könyvecskéjét,megfogta, és...:21 hónapos,,,hogy mikor kezdtünk neki tejet adni, már nem emlékszem...de nagyon nem sz@roztunk vele...azt hiszem kakóval kezdtük Szerencsénk van , mert nem vesszük észre hogy terhelné a szervezetét...sem nem fogja, sem nem hajtja...
-
föccer
nagyúr
Pedig a kakaó az nagyon nem szerencsés. Nagyon sok benne a koffein.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
-
twine
veterán
A napokban paraszt kolbászt követelt...
Megkóstolta,, és jött majdnem kitépte a kezemből a többit...örültem is hogy "apja fia".... kis "parasztgyerek"...de aztán másnap láttam, hogy jobban kicsípte a popit a dolog... akkor már pöppet bántam...de végül nagy baj nem történt...dupla adag sudokrémet kapott, és délutánra nyomtalanul eltünt,a "kolbászolás"...azóta csak csemege szalámit kap...parasztkolbiról letiltottam...Szerk:
Holnap visszük Aquaworld-be...
Vízálló pelus..meg minden ilyesmi bekészítve...Nagyon ebihal drágám,, imád pancsolni...kíváncsi leszek mekkora élmény lesz neki...(Nagyon faja kis gyermek rész van..két csúszdával,,,0-3 éves korig a vizet is imádja,a csúszdát is..biztos nagy élmény lesz neki...Nagyon várom már[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
mabocs de itt azt irja hogy koffeinmentes, csak a holland _kakaoporban_ van nemi koffein ha nem koffeinmentes az is.
kerdem en tegye fel a kezet aki fozott holland kakaot itat a gyerekkel es nem instant nesquiket?
b) kerdes hogy vajon a kakaoitalba is annyi koffein oldodik-e bele a kakaobol mint a kaveba? szerintem ha koffeines orolt tiszta kakaobabbol fozod akkor sem.
szival szerintem realis a tized mennyiseg (pohar kakao/csesze kave)
-
föccer
nagyúr
válasz DeFranco #4827 üzenetére
Az instant kakaóporokkal pont az a baj, hogy az egészet beleteszed, míg a kv esetében csak átfőzöd a darált kv-n. Így a kakaóporban lévő összes koffein bekereül a szervezetbe, míg a kv esetén nem.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz DeFranco #4829 üzenetére
Szerencsére nem. Sőt, még a zacskóját se néztem egyiknek sem, hogy mi van benne.
üdv, föccer
-
-
föccer
nagyúr
Tőlem nem, az anyjától lehet. Persze csokit az kapott, végül is az is számít.
üdv, föccer
-
twine
veterán
Látod....csokit először tőlünk sem kapott a gyerek,, aztán hallottuk egy elejtett mondatban, hogy a bölcsiben a reggelihez kakaót kapott...
Azért mégsem heroinról beszélünk...
Hanem kakakó!
Azon túl, hogy mindenki úgy neveli a csemetéjét, ahogy jónak látja,, és én sem szeretem ha " megmondják"....mégis azt gondolom, az efféle "hétköznapi" dolgoktól TELJESEN eltiltani , legalább annyira bűn mint "chipsen, csokin" étkeztetni...kik vagyunk mi, hogy egy kakaótól eltiltsuk? Nem az a legfontosabb, hogy mindent(és még mindig a hétköznapi dolgokról beszélek, és nem a heroinról) megtapasztaljon a világból? A mi felelősségünk hogy módjával kapja mindezt, szelektálva,és ne vödör számra minden szemetet....Nem bántásból, és bocs hogy ez így kijött..csak úgy tűnt, hogy keresztes hadjáratot folytatsz a kakaó ellen...Ráadásul ahogy mondod, tényleg nem is adtál még a lányodnak...lelked rajta...a te véred,a te nevelésed
A személyes véleményem, hogy ez nagyon "szigorú"...vagy ha csúnyában fogalmaznék,a csoki tükrében, inkább álszentnek mondanám....de még mindig baráti beszélgetés keretein belül,,, és nem támadólag...[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Keresztes hadjárat? Lol.
2 éves elmúlt a lányom, amikor elsőként csokit kapott, azt is mikuláskor hozta a rokonság. A teát is mindig cukor nélkül, max mézzel kapja, cukrozott üdítóket nem iszik. A "csoki" is kimerül a túró rudiban meg a cerbonás műzli szeletek aljára fevitt csokiban, esetleg kinden tojás. Nem azt kell gondolni, hogy reggel-este nyomja a táblás milkát. Amennyire lehet távol tartjuk a cukortól és a kakaótól, meg a túlzott fűszerektől. De azért nagyon messze vagyok a keresztes hadjárattól. Defrankóval beszélgettünk a kakóról, amiben oda-vissza megírtuk a magunk véleményét. Hol volt itt a keresztes hadjárat?
üdv, föccer
-
twine
veterán
Abból szűrtem, hogy nem kapott még tőled kakaót...és előtte minden rosszat elmondtál a kakaórol , amit lehet....ezért gondoltam, hogy föccernél a kakaó kb a heroinnal egyenértékű rossz, amit üldözni kell
De mielőtt félre érti bárki is,,, egyetértek az étkeztetési szokásokban veled...hasonló módon próbáljuk nevelni...sok gyümölcs, és zöldség,,,100% gyümölcslé is ritkán, és vizezve,(teát csak ha beteg, és föleg vizet iszik napközben) és bár én borzasztó fűszeresen eszem, mióta megszületett az ebihal, azóta asszony "sajnos" nem az én szám íze szerint főz...csokival mi sem tömjük,, illetve pont a túró rudiban nagyjából ki is merül az édesség... de azért olykor olykor becsúszik egy kakaó,, vagy volt hogy óvatlan voltam, és a gyerek szeme láttára vettem ki a hűtőből a csoki torta szeletet,,, hát azt is megkóstolta...szóval azért nincs 0-ra redukálva a "káros anyag" bevitel....de a fő csapás irányban egyet értünk[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz DeFranco #4827 üzenetére
"erdem en tegye fel a kezet aki fozott holland kakaot itat a gyerekkel es nem instant nesquiket?"
Én félig felrakom a kezem. Mivel az instant kakaót túl édesnek találtam, ezért keverek bele holland kakaót. Mondjuk nem főzöm fel, csak jó elkeverem és megmelegítem iható állapotra. Általában ezt iszom esténként. Ha kér ebből kap a gyerek is.
Amúgy a wikis link kissé csalóka.
Ugyanis a kávé esetében a kész lefőzött szerepel benne 50-175-ös koffeinnel, míg kakaó esetében a por 100 ml-re jut 78. Egy pohár főzött kakaóba nem kerül még 10ml sem, tehát egy koffeines pohár kakaóban legalább 1 nagyságrenddel kevesebb koffein van, mint egy pohár kávéban.
Amúgy ezt nem kellene feltüntetni a csomagoláson, hogy koffeint tartalmaz a termék? Eddig nem tűt fel, de ha hazaérek, átbogarászom jobban.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #4839 üzenetére
szerintem koffeinmentesítik, de megérne a nestlének egy levelet a dolog. pontosan ugyanerre utaltam én is egyébként (amit kifejtettél az arányokkal kapcsolatban) csak telefonról nem igazán tudtam kifejteni, így is ütött már a feleségem, hogy tegyem le a telefont és aludjunk már
de az internetes viták felülírják a házastársi kötelezettségeket
(#4832) föccer: há' ezt írtam more'
Egy bögre jó vastag kakaóban tized annyi koffein van mint egy csésze kávéban. Szvsz egy pohár bolti gyümölcslé cukortartalmától jobban felpörög.
-
CharlieDrop
veterán
hehe, nagyon jó.
Nálunk bármit ehet, csokit is. Persze nem azon él.A legjobb, tavaly gyereknap mekdönci (igen oda is járunk, de nem naponta) párbeszéd:
- és akkor fogadják el ezt a két csomag virág alakú répát
- őőő, de miért
- gyereknapon úgy gondoljuk, hogy felhívjuk az egészségesebb étkezésre a figyelmet
- óó, most ehetem meg én az összes krumplit, hamburgert
- ??
- A gyerekek kedvencei: répa, uborka, krumpli (nyersen), így nem esznek semmit se majd a hamburgerekbőlSzóval van ilyen is
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
DeFranco
nagyúr
válasz CharlieDrop #4841 üzenetére
Egyébként szerintem is ez a normális. Mindent kell neki adni, de mindent módjával, abban a mennyiségben ahogy kívánatos, és mindenhez magyarázatot fűzve. Nem baj, ha lesz.ja és gumicukorért üvölt, megmarad ott hátul azért, és később profitálni fog belőle.
Egyelőre tapasztalatom persze nincs, csak véleményem.
Azzal nem lehet mit csinálni, hogy a gyerek ízlése más, mint egy felnőtté, gyerekként mi is két pofára faltunk olyan gej édes dolgokat amiől most két dekától a szánk összeragadna (másról nem is beszélve). Egyszerűen a gyerekek genetikusan megvesznek az édesért általában. Ettől függetlenül nagyon korlátozva lesz a csoki, a cukor az édesség a műkaja és a só nálunk is, nem lesz túl nehéz, mert mi sem esszük, nem lesz szem előtt.
-
Mylow-11
csendes tag
Sziasztok Apukák!
Eddig csak olvasgatva voltam jelen, most be is jelentkeznék, nagyon jó kis topik ez.
4 hónapja boldogítja életünk ez a gyönyörűség, Izabella.Ettől nagyobb rajongás nincs a világon amit én érzek a lányom iránt, gondolom más is így van.
Tündéri, mosolygós, jó alvó baba volt egészen egy héttel ezelőttig, amikor kis kiütések jelentek meg az arcán, aztán volt mindenféle színű kakája, majd elkezdett nem aludni nyugodtan esténként. Mindig nyáladzik és van valami a szájában, úgyhogy gondoljuk, hogy a foga kezdett mocorogni és ez okozza a többi tünetet is.Tapasztalatok alapján van valami tuti csodaszer amitől nyugodtabban fog aludni Ő is meg mi is vagy ez van és majd idővel jobb lesz?
Valahogy kibírjuk, de neki is könnyíteni akarunk az életén, persze ha nem kell fájdalomcsillapítóval még nem kezdeném el tömni.Előre is köszi a válaszokat és sok boldogságot a gyerkőcökhöz!
-
twine
veterán
válasz Mylow-11 #4844 üzenetére
Üdv itt
Volt egy elég hosszú időszakunk, amiben egyfolytában fájt a pocak, jöttek a fogacskák egymás után,megfázás,,stb...szóval gyógyszerek fájdalomcsillapítók...
egy idő után elgondolkodtam a dolgon, mert én is megijedtem, hogy "ennyi" kemikáliát kap....
Aztán én arra az álláspontra jutottam magamban, hogy inkább ezt kapja, amit kimondottan gyermekeknek szánnak, mint hogy azt nézzem, hogy szenved a gyerek a fájdalomtól,,,üvölt, torzul az arca , és vonaglik a kis teste...Én a "könnyeb" utat választottam...nem biztos hogy jó...gondolom ezt is családja válogatja,,van aki "elítéli", és csak végső esetben gyógyszerez,,,AZért ne értsük félre nem arról van szó, hogy a legkisseb nyávogásra is Cataflam,,,de ha tudjuk hogy beteg, és fáj,, és nem csak sima nyávogás...akkor kap gyógyszert...Más:
Srácok...ma majd ki bújtam a bőrömből...elmentünk az Aquaworld-be az ebihallal...Imádta...azóta egyfolytában ezt hallgatom:" Pansi,,,súzda,,onnan jött,,,pancsi" Én meg azt imádtam hogy imádta...boldog volt...pancsolt, csúszdázott,,még a nagyobbaknak való csúszdán is egy idő után magától akart csúszni..."Imádtam apukának lenni "
Picit rossz voltam mert a 3 év fölötti srácoknak való csúszdákat is használtuk De mondjuk én pörgetem forgatom dobálom a srácot,,,,szóval a mozgáskoordinációval semmi gond...(szertornáztam ,cselgáncsoztam versenyszerűen) úgyhogy kb ezt a "múltat" kapja a fiam tőlem
Szóval "rosszalkodtunk" kicsit, de nem azért mentünk, hogy "a szélén bohóckodjunk".... jó fejek voltak az úszómesterek is,,,tetszett nekik a srác,, úgyhogy nem szóltak ránk...
Rég vágytam már erre ,csak valahogy elmaradt,,de most mondtuk aszonnyal, hogy sűrün beiktatjuk majd, mert nagyon jót tesz a srácnak,és végkimerülésig tudta élvezni minden percét...
MIkor véget ért beraktuk a kocsiba, és kb gombnyomásra aludt el[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz AMD Power #4847 üzenetére
Mikor láttuk, hogy csecsemőként szereti a vizet, megbeszéltük, hogy visszük baba úszásra (most is láttam nála jóval kisebbeket a medence széléről a mélybe ugrálni,,, baromi ügyesek voltak ) csak akkor nyáron kaptunk a nyakunkba egy durva árvizet(Dunai durva árvíz , még a házunk is benne volt a híradóba) és egy hónapot ki kellet költözni a házunkból,, aztán a következő időszak a helyre állításról szólt...kertet raktam rendbe a gyereknek stb...szóval a baba úszás kimaradt az életünkből... de most lendületet kaptam...bepótoljuk..
Míg nem volt gyerek észre sem vettem mennyire faja a gyermek rész...a napokban voltunk kettesben asszonnyal,, akkor tűnt fel, hogy "odanézz,, itt ilyen is van!?"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest