Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Ghoosty #2783 üzenetére

    Persze, valahogy mindig lesz, Édesanyám egyedül nevelt fel egy bolti eladói fizetésből, másfél szobában voltunk hárman mi is, de az akkor volt meg úgy volt.

    Most egészen más a helyzet, egészen más az ellátórendszer, egészen más dolgokat kell megadni a gyereknek már csak azért is, hogy ne maradjon le.

    Majd amikor nem jut angolórára, sporttáborra, angliai csereútra, nyári táborra, akkor nem segít, hogy mi is felnőttünk valahogy. Akkor azért több minden jutott kevés pénzből is. Majd amikor azt kell választani, hogy a gyerek elmehet-e a magándokihoz léguti kezelésre vagy inkább a szakadt cipőt cseréljük le, amikor fél napig ülsz hiába a bőrgyógyászaton a piros foltokkal, amikor megmondja a fogorvos, hogy mennyibe kerül a fogszabályzó amivel a gyerekek fogait rendberakva nem röhögik ki a gyereket és nem lesznek önértékelési zavarai 30 éves korára is, kicsit átértékelődnek a dolgok.

    Nem kevés ez a pénz. Ma már akkora perkeket kell a gyerek alá rakni (nyelvtudás, készségfejlesztés, világkép, stb.), amit ha nem kap meg, legalább egy jó részét akkor azt IQ-ból talán soha nem dolgozza le. Te be mered vállalni? Én nem biztos. Nem iPhone-ról van szó, meg két hét Tunéziáról meg a baldachinos gyerekágyról, hanem alap dolgokról, ami nélkül nagy hendikeppel fog indulni az életben. Még akkor is ha melegburkoló lesz belőle, mert ha bunkó marad, ott sem fog megélni. Lassan már oda is nyelv kell, kerek világkép, meg masszív emberismeret és általános kultúra. Ezeket meg ingyen már nem szerzed meg, vagy olyan áron, mint mi megoldottuk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák