Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • megema

    őstag

    válasz Black Dragon #52992 üzenetére

    Szia!

    Én elégedett vagyok az MX Master-rel. Kényelmes és remekül működnek a gesztusai (a teljes képernyős alkalmazások/asztalok váltására, Misson Control-hoz használom). Az előre és vissza gombjait egy kicsit furán oldották meg, szokni kell más egerek után.

    BT-n csatlakoztatva egy kicsit darabosan mozog az egérmutató a képernyőn, illetve bekapcsoláskor nem csatlakozik azonnal (az Apple perifériákkal ellentétben), csak bejelentkezés után. Emiatt én inkább az Unifying vevővel használom. A gép bal oldalán lévő (az egérhez közelebbi) USB-be dugva vajsima az egérmutató és így bootolás közben is használható. A jobb oldali portba dugva voltak kihagyások, ugrott egyet-egyet néha.

    A Logitech Options szoftver is egész jó, alkalmazásonként testre lehet szabni az egér minden paraméterét. Tud Smooth Scroll-t is. Rengeteg funkció közül lehet választani minden gombhoz. A billentyűkombinációk gombokra állítása valamiért sehogy sem működik. Amit hiányolok, az az egérgombok egymással, illetve módosítóbillentyűkkel kombinálásának lehetősége. Utóbbira valószínűleg Logitech billentyűzettel lenne csak lehetőség a saját szoftverével. Ami még furcsa, hogy az oldalsó görgő horizontális görgetés funkcióra állítva nem elég érzékeny, nagyon lassú görgetésre nem reagál. Ha átállítom pl. asztalok váltására, akkor semmi gond vele, precíz. Szoftveres hiba... Van olyan hiba is, hogy a horizontális görgetést fordítva kell használni bizonyos esetekben. Pl. egy értesítés eltüntetésekor fordítva működik, mint alapból.

    A vertikális görgetésnél egy kicsit zavaró, hogy máshogy működik, mint pl. a Trackpad. Ha egy weblapon belül van egy görgethető elem, és az oldalt görgetve az egérmutató az elem fölé kerül, akkor az elemet görgeti tovább. Viszont ha végigért rajta, akkor nem görgeti tovább az oldalt, el kell húzni a mutatót az elem fölül. Ha a görgőt jól megpörgetem, és egy (másik) alkalmazás fölé húzom a mutatót amíg még pörög, akkor az az alkalmazás átveszi a görgetést. Ez a Trackpadnél ki van védve.

    Ami Trackpad után hiányzik, az a folyamatos (csípéses) nagyítás. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy tudnám - akár külső alkalmazással is - működésre bírni az egér alapvető funkcióin felül (helyettük megoldható).

    Az akkuja maximum 20-25 napot bír nálam. Szerintem akciósan (21 ezerért) megérte, nem bántam meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák