Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Mr. Y #113689 üzenetére

    "Szerinted képes két ennyire eltérő egység meghajtására is?"

    Sajnos nem tudom a választ. Én nem láttam arról semmilyen információt, hogy azoinos képarányúak kell legyenek a monitorok, tény viszont, hogy én két teljesen azonos Eizo monitorral használom. Eredetileg is azonosak voltak. Ezek képaránya 16:10.
    Nem ismerem a DisplayLink működését, elég sok "'varázslat" van benne, de az tény, hogy az M1 chipek 1 külső monitoros korlátozását megoldják. A rendszer is két különböző monitornak látja a két külső monitort, de az én dokkolómon még 2 db HDMI is van, és a csúcskategóriás DL-6000 szériás DisplayLink chip, amely az általam linkelt dokkolóban van (részletekért katt ide) a leírás szerint a két HDMI portot is külön tudja kezelni (tehát ezek NEM a DisplayPort-ok HDMI-replikái), így akár 4 külső monitort is lehet rá csatlakoztatni. Nem látom be, miért kellene ezek azonos tulajdonságokkal rendelkezzenek, de nem is tudom kizárni, mert nem próbáltam különbözőkkel. A portrait mód szerintem nem gond. Mind a 4 akár 4K-s is lehet, de a maximális képváltási frekvencia - ahogy már mások is írták - 60 Hz. Nekem ez teljesen megfelel - én képszerkesztésre, videók szerkesztésére és nézésére, valamint mindennapos egyéb dolgokra (böngészés, szövegszerkesztés, nyomtatás, hi-fi zenehallgatás stb) használom a gépet, erre a 60 Hz nekem teljesen megfelelő. Ráadásul Windows-os gépet is visz (a windowsnak mellesleg sokkal jobb a képe FHD és hasonló "alacsony" felbontásokon, de ennek semmi köze a DisplayLink-hez, natívan is nagyon ergya a Mac-ek képe alacsony felbontáson).

    (Szerk. ezt a hozzászólást a 2023-as, erősebik M2 Pro chipes 14 colos MBP-men, a DisplayLink dokkolóra téve, külső monitoron nézve írom :) )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák