- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
wildufo
csendes tag
20-an erkezem Londonba, uj eletet kezdeni, erre ott majdnem olyan szar, mint itt
-
Dyrtyho
őstag
Nyugtával dicsérd a napot....remélem,hogy ott nem is lesz semmi,de várjuk ki a végét...soha nem lehet tudni
(#7601) wildufo : Csak neked is azt tudom tanácsolni,hogy egy kicsit várjál az oda utazással,amíg ott le nem nyugodnak a kedélyek...
[ Szerkesztve ]
best regards, egy fórumozó blogger
-
eszgé100
őstag
Itt Birkenheadben (Liverpool szembeszomszédja) most kapcsoltak be a rendőrszirénák. mi itt lakunk a belváros szélén, úgyhogy nem hiszem, hogy nyugis éjszakánk lesz. melóhelyen korábban berendelték a kocsikat, az összeset be is zárták a garázsba, még azokat is amik az udvaron szoktak állni. egy angol munkatársam mondta, hogy este már itt is lesznek balhék és igaza is lett, azt tanácsolta, hogy húzzunk be minden függönyt, meg minden értékes dolgot vegyünk magunkhoz. gondolom azért valamit biztos hallott már félfüllel.
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Dyrtyho
őstag
válasz wildufo #7605 üzenetére
Akkor próbálj meg vigyázni magadra,és ha tudod akkor írd meg,hogy mi van veled...
(#7607) mokus1 : Én is ezen csodálkozom,amikor ma meghallottam a híreket,akkor teljesen ledöbbentem,és képtelen voltam elhinni,hogy ez mind ott zajlik..mintha nem is Anglia lenne,hanem Beirut vagy valamelyik másik balkáni,harctéri vidék lenne...és szörnyű ez az egész vandalizmus...de ahogy olvasom a híreket már fél ezer ember letartoztattak meg előállítottak,végre valahára már tesznek is valamit a rendőrök,és nem csak néznek.Remélem most már hamarosan vége lesz ennek a rémálomnak
best regards, egy fórumozó blogger
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Azt szeretném kérdezni hogy mennyi cigit vihet 1 ember angliába.Kocsival mennénk.Előre is köszi.
-
shadeofme
tag
válasz BullKoxa #7611 üzenetére
4 karton, de inkabb szokjal le es jobban jarsz.
Nalunk is a zavargas a fo tema a munkahelyen, de en London peremen lakom es a kornyeken nincs semmi kirabolnivalo, viszont ahol dolgozom, szomszedos Ealinggel, uh tegnap ota kicsit erositettek biztonsagi vonalon.
Egy szakacs ismerosom Ealing-ben lakik es amikor kerdeztem, mi a palya, azt mondta, h o is csak a hirekbol tud a dolgokrol, uh szerencsere ott sem mindenhol balheznak.
Persze azert megforult a fejemben, h "kellett nekem Londonban ragadnom".Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
shadeofme
tag
Ez mar tenyleg a primitivseg teteje.
Raadasul okuk sincs minderre ezeknek a huliganoknak.
A polgarmestert meg "lerasszistaztak", miutan beszedet mondott. De ismeros, mintha csak otthon lennek.
Welcome to the new liberal World
Gumilovedeket mindegyiknek, hadd szokjak! Akar fekete akar feher.
Bunozok ellen csak radikalis lepesek hatasosak, a liberalisok meg bevehetik.
Ettol fuggetlen hiszem, hogy minden ember egyenlo es ugyanugy joban vagyok a pakisztani lakotarsammal, mint a ghanai kollegammal, nem tartom magam kulonbnek.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
BullKoxa
őstag
Köszönöm aki segített és fog! Akkor mi van ha én 5 karton / fő-t viszek?Ki kell fizetnem 1 karton árát?
-
Aragornka
csendes tag
Vegre en is megerkeztem 'albionba'. Mar itt vagyok ket hete, sajna nem minden megy a tervek szerint na de majd beolajozodik. Sajna a kituzott cel varos helyett egy tolle 20 km-re levo faluba kellet jojek (south woodham ferrers), mert itt kaptam azonnali szallast. Na most elso heten, gondoltuk a haverral meg az edesanyaval, hogy kiveszunk egy kozos lakast majd bent Chelmsfordba (a celvarosomba) de nem igazan jott ossze, nekuk nem volt eleg megtakaritasuk, es harmunk kozul csak egyikunk dolgozot. Ezt mar egybol problemanak is neztek az ugynoksegen. Szoval ez volt az elso het.
Kozbe elmentem interjura egy carer allas miatt, de ott csak ilyen HR szoveget nyomtak, hogy 'ok, vard meg mig masokat is leinterkjuztatunk es, ha kozte vagy az idealis jeloltek kozott, akkor felhivunk, hogy fel vagy veve'. B*llshit na ilyenekkel altattal otthon is. Ezzel telt el ez a het, azota is varom
Tehat a kovetkezo tervem hogy mihamarabb bepaterolok a varosba tok egyedul. Kiveszek egy lakast egy honapra, ami saja majdnem mindenemet felemeszti, de majd legalabb lesz lehetosegem valogatni az allasok kozott.Ja es kiprobaltam megegyszer a mcdonaldsos online jelentkezet de rosz az oldaluk. Majd, ha felcses az ideg bemegyek es beszelek a managerel, elvegre mashogy nem lehet jelentkezni ra.
Ja es a lakasok itt eleg dragak, azt mondjak olyanok az arak mint londonba. 400 font/honap lakber egy szobaert es plusz meg 360 font deposit... ezek a standrad arak.
Az igaz út igen rögös és nehéz, de legalább nem kell aggódni amiatt, hogy tömeg van rajta.
-
Wyco
aktív tag
válasz Aragornka #7621 üzenetére
Nezz korul cwjobson/totaljobson/monsteren/manpower weblapján/reed weblapján/stb. Sok állást a neten hirdetnek meg, lehet neked a Reed lesz a nyero ezek kozul, ok ugyis eleg nagyok.
Gyorsettermek frontjan korbenezhetsz a tobbiek weblapjan is (BK, KFC...).Sajnos ez normalis folyamat, nem nagyon egyszeru munkat talalni tul gyorsan.
Lakhatási árak: igen, mindenutt draga. De a lakast a te esetedben nem javaslom, mert nem felejtsd el hogyha kapsz is melót az elso fizetesed a honap végén fog jonni es lehet hogy addigra kifutsz a penzbol. Inkabb elj olcson amég nem talalsz valamit minthogy arra sakkozz hogy osszejon, aztan esetleg nem jon ossze. Sajna alapszabaly hogy ha olcso akkor vagy azert olcso mert gettó, vagy azért olcso mert kozlekedes szempontjábol drága (csak vonattal elérheto, vagy autó kell aminek a fenntartása drága).
/off: "hejesírás" plíz...
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
legiaap
félisten
Valahol szerintetek beváltanak egy duncosüvegnyi aprót?
16 Font apró gyűlt össze azt most költöznénk és jó lenne megszabadulni tőle.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
félisten
Voltam ma az Old Vic szinhazban -- Sam Mendes (Amerikai szepseget is o rendezte) rendezi a III. Richardot. Foszereplo Kevin Spacey.
Hat, mit ne mondjak, ut. Jegyeket csak honapokra elore lehet(ett) foglalni.
while (!sleep) sheep++;
-
Ivan15
senior tag
válasz Aragornka #7621 üzenetére
Nagyon helyes mcdonalds-ba ugy kell jelentkezni, hogy bemesz több etterembe es beszelsz az etteremvezetövel. Ahol azt mondjak nem kellesz, nem gond, keress egy masik ettermet es probald ott meg. Több helyen mondani fogjak, hogy most nem er ra -gyere vissza delutan- meg ilyenek, sokszor csak tesztelnek, hogy tenyleg visszamesz e. Vissza kell menni a megbeszelt idöpontokban szemelyesen, kezben egy eletrajzzal. Lehet, hogy megvarakoztatnak akar 1 orat is -a teszt resze ez is
A mcdonaldsos online jelentkezes azert sem effektiv, mert a sok szemelyes jelentkezö betölti a helyeket gyorsan...[ Szerkesztve ]
-
Aragornka
csendes tag
Koszi. Ki fogom probalni, majd beszamolok az eredmenyrol, mert maskep ebbe a porfeszekbe nem fogok allast kapni, csak szemelyes megkeresesel.
Az igaz út igen rögös és nehéz, de legalább nem kell aggódni amiatt, hogy tömeg van rajta.
-
legiaap
félisten
Nem igaz, amit mondasz.
Én mikor jelentkeztem a mekibe, akkor vagy 6 étterembe is elbaktattam, de elhajtottak, hogy neten kell jelentkezni. Személyesen nem lehet. Az most egy balszerencs, hogy nem müködik az oldal. Ebben az esetben meg kell kérdezni a managert, hogy tudsz jelentkezni. Valószínüleg azt fogják mondani, pár nap és müködni fog az oldal.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Ivan15
senior tag
válasz legiaap #7630 üzenetére
Mar voltam neten keresztül is felveve es szemelyesen besetalva is. A különbseg a 2 között nalam 5 honap vs 2 nap varakozasi idö volt a szemelyes megkereses javara. Persze mas orszag (No-ban nyomtam a mekit majdnem masfel evig) -
-Meg kell probalni szemelyesen is miutan a neten regisztralva lett az ember- az egyik majd biztos bejön Aragornka-nak is
Aragornka: ha vhol uj etterem nyilik oda egyszerre keresnek sokszor 3 müszaknyi embert, oda a netes jelentkezes optimalis, ha vki helyett keresnek 1-1-et akkor szemelyes jobb. Ha azzal küldenek el amit Legiaap irt sem vesztesz semmit, legalabb megprobaltad -es nem csak otthon ülsz es varsz[ Szerkesztve ]
-
Ivan15
senior tag
válasz legiaap #7630 üzenetére
mondjuk az igaz, hogy a masodik helyre vittem az elsö helyröl az ajanlast es azt, hogy tudtak mar,hogy biztosan nem kell betanitani
Az elsö hely volt netes es 5 honapot vartam meg Mo-n a valaszukra (volt munkam addig Mo-n amig a valaszukra vartam) ja igy könnyü-könnyebb mint egyszercsak kimenni es tudni, hogy 1-2 honap van talalni vmit amig elfogy a penz..
lassu vagyok magyarul lejart a szerk.idö azert irok igy -többször javitom amit leirok- es vegigolvasom, atfogalmazom. örület[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Megyek a testvéremhez majd október 9én 3 napra.
Szállásom megvan oldva mivel a tesómnál leszek majd
Amit megszeretnék nézni: London Eye, BigBen, Trafalgar tér,Tower Bridge, vidámparkba is szeretnék elmenni ha jó az idő.
Windsor kastély könnyen megközelíthető Londonból? Mert azt is szeretném megnézni.
Még mit ajánlotok még mi férne bele a 3 napba? Amit érdemes megnézni ha arra járok.Illetve mennyi költőpénzt ajánlotok? Tavaly voltam moszkvában elvileg az a város drágább mint ez? -
shadeofme
tag
Ha mar ott vagy a Trafalgar teren, akkor National Gallery. Raadasul ingyenes is. Aztan a Whitehall street-en vegigsetaltok a Houses of Parliament-ig, kozben is van egy csomo latnivalo a parton meg fokent. Tower is a kozelben van, London Eye meg epp a tuloldalon.
Windsorba meg vannak buszjaratok, persze ha van tesodnak kocsija, akkor meg konnyebb eljutni oda. 20 font koruli a beugro, viszont egy egesz napos latogatast lehet belole kerekiteni. (Mi bementunk delelott, kiugrottunk ebedelni, majd vissza. Erdemes idegenvezetos csoportba becsatlakozni.
Amugy Google-ban ra lehet keresni sztem, h mit lehet, erdemes X nap alatt megnezni Londonban.
Koltopenz mennyisegenek elkoltesehez meg nezd meg a latogatni kivant helyek belepo arait. Dayride (napi berlet utazashoz) 10 font alatt (zona fuggo, de ezt is le tudod csekkolni a neten), egyszeri kaja 3-5 font, ha hamburger-udito kombonal nincsenek nagyobb igenyeid (persze legjobb ha indulas elott otthon gyart szendvicset az ember).Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
legiaap
félisten
Na átköltöztünk az új helyre.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
-
Fortissimus
őstag
válasz legiaap #7635 üzenetére
hogy tudom felrakni magam erre a terkepre?
en jovo het vegen koltozok megint uj helyre, bar meg nem tudom hova
jo lenne mar vmi jo helyet talalni, 8 honap alatt ez lesz a 4. koltozesem''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY! Az élet nem habostorta...
-
legiaap
félisten
Meló az megy. Általában heti 30-35 órát kapok, de az a végén mindig több, mint 40 óra lesz. De maga a meló még mindig nagyon kemény. Mikor idejöttem a mekibe kicsi volt a melós ruhám, most meg leesik rólam...
Metróval is be tudnék menni dolgozni, de olyan sokat nem nyernék szerintem vele, de majd ha elkezdek dolgozni járni innen, akkor majd kiderül milyen bérletet fogok venni.
Persze jó lenne, ha megint csak úgy laknánk a párommal, mint otthon csak ketten, de oda több pénz kell ahhoz meg jobb angol nyelvtudás.A térképre úgy lehet felkerülni, hogy beállítás gombra klikk és a kis pöcköt oda húzni ahol laksz, majd oké.
[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Aragornka
csendes tag
Na megprobaltam a Mekinel es a Subwaynel is leadni szemelyesen a CV-met. Sajna egyik helyen sem volt bent a manager... igy elkertek a cv-et, majd azt mondtak, a manager felhiv.
Szerintem kitartobnak kellet volna lennem es megmondani, hogy megvarom, ha csak holnap jon be dolgozni meg akkor is.
Es nem ertettek meg, hogy a weboldaluk nem mukodik.... holott mar vagy 2 hete folyamatosan toltogetem hiaba, annak a remenyeben, hogy elobb utobb helyre allitjak.... kuva anyukat.Hamarosan koltozom Beestonba, remelem ott tobb eselyem lesz.
-
Balinov
titán
válasz Aragornka #7643 üzenetére
szia Aragornka,
csak egy tipp, ha mar megprobaltad, akkor nem szoltam. Probald meg esetleg mas bongeszovel (ie8,firefox,chrome,safari), hatha csak a browser miatt baszkolodik.Ryanair-nel jartam ugy egy idoben, hogy chrome alatt nem ment, de ie alatt meg siman a jegyfoglalas fizetos resze
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
legiaap
félisten
Ma buszoztunk Notting Hill környékén. Hogy az mennyire szép környék. Szívesen laknék ott.
Aztán felszálltunk Jubilee line-ra Westminster tube station-nél. Az nagyon állat megálló. Egyrészt építőmérnök szemmel nézve, nagyon szépen kivitelezett munka, másrészt mikor szállok fel a metróra, akkor a metró egy üvegfal mögött érkezik és egyszerre nyílik ki az üvegfal ajtaja és a metróé, majd ezután lehet beszállni. Ilyen megoldást eddig még sehol sem láttam.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Wyco
aktív tag
válasz legiaap #7645 üzenetére
A Jubilee Line Extension állomásai mind ilyenek, ha Startford fele indulsz onnan az osszes allomas ilyen. Elvileg "futureproof" koncepcio. Kulonben nem rossz, vannak masutt is ilyenek (Párizs L14 stb), bar nem a varosban, hanem kulfoldon, de valoban igen látványosra sikerult
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
Ivan15
senior tag
válasz Aragornka #7643 üzenetére
semmi gond nezz utana a neten hogy hol vannak meg ettermek a varosban -ha azt mondjak nincs benn kerdezd meg mikor lesz ott, mert szemelyesen szeretnel vele beszelni, es neki akarod odaadni az cv-t
(ö is ugyanugy be van osztva mint a többi dolgozo az idöbeosztas szerint, amit ha kered megneznek es megmondjak mikor lesz ott) Semmi gond vannak meg ettermek több tucat minden varosban. A CV-t amit helyben otthagysz nem fogjak a központ fele tovabbitani, abba ne bizz!)[ Szerkesztve ]
-
Wyco
aktív tag
válasz legiaap #7645 üzenetére
Még egy komment.
Ha van idod akkor metrózzatok el Holland Park-ig (Central Line) es setaljatok vissza Marble Arch fele, lehetoleg ugy, hogy kozben a kis utcákban mentek. Esetleg mehettek Kensington High Street fele is, az még jobb. Tetszeni fog, nagyon kellemes kornyek.
Metró témában pedig: DLR-en voltál már? Az is aranyos, automata rendszer, nincs benne vezeto [azaz egy felugyelo van de nem vezeti a rendszert, még annyira sem mint a tobbi vonalon, mert a DLR full automata.]BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest