Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sto1911

    veterán

    válasz #33253120 #27463 üzenetére

    Nem a Knox, de keveres van, itt le is van szepen irva miert.

    Roviden:

    "android:allowBackup" allows to backup and restore via adb, [...]
    Whether to allow the application to participate in the backup and restore infrastructure. If this attribute is set to false, no backup or restore of the application will ever be performed, even by a full-system backup that would otherwise cause all application data to be saved via adb. The default value of this attribute is true.
    This is considered a security issue because people could backup your app via ADB and then get private data of your app into their PC.

    Tehat, az a flag az igaz/hamis lehet, alapbol igaz, tehat az alkalmazas mentheto ADB-n keresztul is. Ami olyan szempontbol aggalyos, hogy ha be van kapcsolva az USB debugging, akkor valaki, aki hozzafer ADB-n a telefonhoz, az le tudja menteni az appjaid es ki tudja azokbol nyerni a szemelyes adatokat. Nagyobb gond, ha egy masik alkalmazas fer hozza ADB-n es lenyulja majd tovabbitja az adataid.

    Szoval az alkalmazason belul lehet billenteni a flaget, azaz engedelyezni vagy tiltani adott alkalmazas backup/restore-jat, ha tiltva van, gondolom akkor kapunk adb-n 0 meretu fajlokat. De a gyartoknak ehhez semmi koze, nincs adb szamlalo sem es nem tortenik a telefonnal semmi egyeb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák