Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz schawo #12379 üzenetére

    a kodi a médiacenteres vonalat képviseli. Van aki a faék egyszerűségű lejátszókat preferélja. Média centeren a távirányítás miatt szerintem inkább van a kodi féle megoldásnak létjogosultsága. Pécén egy szimpla vlc-t használok tévézésre is, csak egy parancsikon van kitéve az aztalra, ami megnyitja a playlistet :)

    A transmission felrakása kb annnyi, hogy az addon menüből felteszem. A konfigjának szerkesztése pedig normál linux alatt is ugyanilyen. Ha nem ismered a buktatóit, akkor mindkét rendszeren ugyanúgy megszívod például, hogy előbb le kell állítani, mert kilépéskor kimenti a beállításait és felülírja a módosításaidat :)

    szerk: Az újabb verziónál esetleg az okoz bosszúságot, hogy kivettek a hivatalos addonok közül párat. OpenElec alatt eleve volt külön nem támogatott repó, libre alatt ezt összevonták, most meg szórják ki a problémásabbakat (pl aminek bármi köze lehet kalózkodáshoz). Ezeket zipből vagy valami alternatív repó megadásával lehet feltenni már.

    Youtube kliens, hát én ikonos nézetben használom, nem tűnik rosszabbnak mint a tévés youtube app. A telefonos/tabletes app pedig távirányítóval használhatatlan. Inkább az bosszantó, hogy időnként megváltoztatnak a googlenál pár dolgot az apiban és emiatt elromlik néha valami. Pl mostanában van pár videó, amit nem tudok lejátszani, mert vagy felnőttebb tartalom vagy letiltották a mobilos lejátszást és emiatt nem megy se telefonon, se a normál youtube appban, se a kodi alatt. Persze a szövegbevitel és hasonlók elég kínlódósak sima távorányítóval, de az androidon is ilyen. Saját api kulcs használata pedig ma már kötelező, mert a közös kulcs hamar beleütközik a napi ingyenes limitbe. Azt pedig nem várhatjuk el, hogy a fejlesztők még fizessenek is azért, hogy nekünk kényelmesebb legyen :)

    Ahhoz képest, hogy a kodi médiacenter, még így is egy csomó szolgáltalást megcsinálnak addonként, mégha némelyik kicsit talán kapufa is. Van akinek rendes desktop oprendszer kellene inkább és azon futtatnia valami lejátszót, mert mindent ugyanazon akar. Nem vagyunk egyformák :)

    (#12382) beluudj
    akár raspberry pi, akár androidos vagy le box, ezek nem pécé helyettesítők. Van aki azt hiszi 20-50 dolcsiból megkap egy komplett pécét, de ez nem így van. A fix, zárt rendszeres lejátszó boxoknál sokkal rugalmasabb, jobb képességűek ezek. Általában még olcsóbbak is. Cserébe nem egy mindenes desktop rendszer fut rajtuk, hanem egy-egy feladatra kihegyezett rendszer. Az le-android multiboot egészen jó kompromisszum. De ha valaki pécét akar, annak akkor is a pécé lesz a nyerő. Vagy esetleg valamelyik atomos minipc megoldás, pl upboard, lattepanda

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák