Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Venu 3 - testnevelés óra
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Közvetlenül nem kezel megosztást, de:
1.: hálózatról lejátszik médiát, ha megadod neki az elérést
2.: normális fájlkezelők tudják kezelni a hálózati megosztásokat, azokból indítva menni fog MX -el a lejátszás.
3.: CIFS csatolással fájlrendszerbe tudod csatolni a NAS -t és így már minden alkalmazás, így az MX is helyi médiaként fogja kezelni.
Az XBMC előnye sztem az összetett menüs ISO -knál jön elő, mert azokat semmi mással nem sikerült működésre bírnom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem egyébként is csak sztereó kimenetem van, úgyhogy erről a különbségről nem tudtam. De mintha MX -re is lenne vmi 5.1 okosság.
A CIFS egy kernel szintű csatolás. Androidon feltétele a kernel modul, a root és a Busybox. A modulról Lifeforce tud nyilatkozni. Ha a feltételek adottak, akkor létrehozol mondjuk egy CIFS nevű mappát a belső táron, majd Mount Managerrel, vagy CIFS managerrel becsatolod a NAS kívánt megosztását (vagy a teljes tárat) e csatolási ponton keresztül a droid fájlrendszerébe. Innentől minden alkalmazás a csatolt útvonalat használja, vagyis olyan, mint ha a NAS tartalma a /mnt/sdcard/CIFS/... útvonalon lenne. Csak arra kell vigyázni, hogy ilyenkor a galéria, a videólejátszó, zenelejátszó mind elkezdené beolvasni a médiatartalmat thumbnailestől, albumborítóstól. Nekem több, mint 20ezer zeneszám van a NAS -on, ami úgy megfektette a Powerampot, hogy csak a reboot segített. A GoneMad viszont gyönyörűen lekezelte. -
törölt tag
Semmi extrát. Az SMB -t csatolja, az meg gondolom, nálad is van alapból. Elvileg van NFS mód is, ami a CIFS linuxos megfelelője, de ott már verziókérdések is felmerülnek. Szóval elvileg gyorsabb átvitelt biztosít, mint a CIFS, viszont az "összelövés" neccesebb.
Igen, lehet .nomedia, vagy más trükk, a lényeg, hogy valahogy meg kell oldani. -
törölt tag
válasz Lifeforce #373 üzenetére
Sztem nincs ebben ennyi. Nem is értem, hogy jöhet elő ez a KitKat -es probléma. A Mount Managerben Te határozod meg, hogy hova csatoljon. Sztem egy usernek nagyjából tök mindegy, hogy hova csatolja, csak működjön. Mármost, ha a /mnt/sdcard/.... alá csatolja (vagy, ha ez symlinkelt, akkor ennek a valós elérési útvonalára), az a belső tárhely, vagyis nem kéne vonatkozzon rá a KitKat korlátozás. Egyébként sem tartanám jó ötletnek a vold kiváltását. Szerintem okozhat inkompatibilitási problémákat, ha a user olyan alkalmazást szeretne használni, ami erre támaszkodik. Egyébként régen, még Froyo alatt, az SGS1 -en a külső tár nem a belső mellé, hanem alá volt csatolva. Vagyis /mnt/sdcard/extsd/.... Egyébként, amit korábban írtam a Permissions.xml átírásáról, az nem működik? Esetleg átírni a vold.fstabot, hogy a külső meghajtókat, a belső alá csatolja (vagy shellparanccsal, direktben remountolni).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lifeforce #378 üzenetére
Igen, usb csatolás esetén ezt el tudom képzelni. De a CIFS hálózati csatolás. Ott Te határozod meg a pontot. Nálam, 3188 -on konkrétan így néz ki:
Látható, hogy konkrétan a belső tár egyik mappájába van csatolva. Én látok rá lehetőséget arra, hogy ezt engedi a KitKat. Sztem Te is próbáld meg /mnt/sdcard alá csatolni!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lifeforce #413 üzenetére
Sztem ez nem puffer elégtelenség lesz. Ki kéne próbálni különböző kódolású videókkal. Kétirányú deltaframe -ek nélkülivel, vagy, amiben egyáltalán nincs delta, csak key (pl. DV-AVI). Aztán megnézni hang nélkül és CBR hanggal. Többször beleszaladtam, hogy a VBR mp3 -akkal akad az AVI, mert nem bírja belőni a kép-hang szinkront. Aztán ott a vsync probléma, amit 3188 -on már többé-kevésbé orvosoltak, de nem tudom, hogy AML -nél ez megoldott -e.
-
törölt tag
válasz Lifeforce #433 üzenetére
Így van. Ez egy mobil eszközökre kitalált operációs rendszer. Egy médialejátszó esetében több olyan összetevő van, ami egy mobil eszközben sosem fordul elő, így a rendszerben egyáltalán nincs rá opció. Nem is értem azt a korábbi hsz. -t, amiben az van, hogy régebben a telók tudtak ilyet. Lóf...t tudtak. Erre teszi fel a koronát az, hogy egy olyan szoftverrel próbálgatják a lejátszást, amit alapvetően X-Boxra, majd PC -re írtak. Lenne mit összegyúrni, de a kínaiaknak ez sosem volt az erősségük. Ez valóban a Google -től kéne induljon azzal, hogy az Androidot képessé teszi a helyzet kezelésére (pl. elsődleges megjelenítő felbontásváltozása, megfelelő governorok, a forgatás problémája, stb.).
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
törölt tag
A két dolog kizárja egymást. A Zyxel létrehoz a rendszernek egy EXT3 -at első partícióként (ha jól emlékszem, 500MB körüli méretű), és a többi EXT4. Belakott elmezen ezt csak úgy lehetne, ha előbb a már meglévő EXT4 -et átméretezné. Ráadásul az elejéből kéne elvenni, vagyis minden adatot át kéne mozgatni. Másik Zyxel vinyót befogad, de idegent nem. Költöztetni lehet úgy, hogy először formázni a NAS -sal, létrehozatni a szükséges könyvtárszerkezetet, majd vinyó ki, gépbe be és a könyvtárakba két SATA között gyorsan át lehet másolni a cuccot. Én az egyik vinyót a gép rendszervinyója helyett raktam be, a másikat meg E-Sata -tárba és bebootoltam penről Puppyval, ram módban.
Lifeforce:
Nem ismerem a Synology lehetőségeit, de a Zyxel -t kb. már felfedeztem és állítom, hogy egy buhera -kánaán. Az enyém csak egylemezes (de E-SATA -n tud RAID -et), de vannak komolyabbak is (azokban a vas is erősebb). Amikről eddig tudok:
-telepíthető, gyári extra alkalmazások, hogy csak az foglaljon erőforrást, amire szükséged van). Ezek között FFP (Fonz Fun Plug), Dropbox, Gdrive kliens, Pyload, Transmission, MiniDLNA, Youtube feltöltő és még nagyon sok egyéb.
-ha ez is kevés lenne, akkor FFP alá rengeteg alkalmazás van (pl. Midnight Commander, screen, stb). Ez egy Python futtatási környezetet használó keretprogram. Telepíthető HDD -re, penre.
-debian Linux is telepíthető. A többi típust nem ismerem, de a 310 alaplapján megvan a soros port helye. -
törölt tag
válasz Lifeforce #463 üzenetére
Nem értem, hogy hol itt a plusz probléma. Hackelhető, ha akarod. De ez nem jelenti azt, hogy kell is. Én telepítettem pár gyári extrát, meg egy MC -t és ennyi. Stabilan, gond és hozzányúlás nélkül teszi a dolgát másfél éve. Mivel nem torrentezek, ezért nincs igénybevéve a vinyó. Hallom, ahogy felpörgeti, amikor csatlakozok rá. Lehet, hogy Te úgy gondolod, hogy pont ugyanezt tudja az X7. Csakhogy neked nincs NAS -od. Viszont akik itt nyilatkoztak, azoknak van miniPC -jük és NAS -uk. Vagyis valós összehasonlítási alapjuk. Nekem úgy tűnik, hogy mindannyian úgy látják (látjuk), hogy egy miniPC nem kiváltó megoldása egy NAS -nak. Viszont remekül kiegészítik egymást.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lifeforce #468 üzenetére
Nos, egyrészt gőzöm sincs, hogy ezt hogyan gondoltad. A NAS -on nincs HDMI kimenet. Nekem sem a TV -men, sem a monitoromon nincs hálózati csatlakozó. Ilyen sztem csak a Smart TV -ken van. Minek vennék Smart TV -t, mikor a miniPC számomra sokkal többet ad és az ára bőven kijön a Smart/nem Smart különbözetből. Sőt! Manapság vmi külső egység (pl. Set Top Box) nélkül lassan már adást sem tudsz nézni. Tök fölösleges a tuner. A TV tulképp már csak egy monitor. Másrészt olvasom a NAS -om topikjában a különböző hálózati lejátszó szoftverek (Twonky, Plex, miniDLNA, stb.) előnyeit, hátrányait. Az egyiknek a formátummal van baja, a másiknak az ékezetes karakterekkel, stb. Én meg rányomok a Mount Managerre és ott a két Terra a miniPC -n.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Keversz valakivel. Én nem használok USB -s vinyót. A haverokkal van egy közös tárunk, azzal tudok tesztelni, de aktívan nem használok ilyet. Csak a NAS -t. Vagy a Mount Managerre gondolsz? Az nem USB -hez kell, hanem a NAS csatolásához a miniPC fájlrendszerébe (CIFS csatolás).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz interstate76 #506 üzenetére
Most borítékolom, hogy nem fog menni és ez nem találgatás. Amiről Te beszélsz, az a vsync hiba, ami az eltérő frissítési frekvenciákból adódik. Egy médialejátszó tudja váltani. Az Android nem.
-
törölt tag
válasz interstate76 #510 üzenetére
A felbontás mellett, a frissítési frekvencia is a kernelben van meghatározva. Ezért is írom mindíg, hogy EZEK NEM MÉDIALEJÁTSZÓK! Ha nem lett volna ez a "T" mizéria, akkor nejem semmi bajom sem lenne a 3188 -cal. Pontosabban egy mégis. De az nagyon. A Mali, a forráskódja és a hozzáállása. De ezen nem segít sem az S802, sem a 3288.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lifeforce #527 üzenetére
Én abban sem vagyok biztos, hogy el kell búcsúzni az Androidtól. 3188 -ra van a Linuxium bootloader. Benne van a nevében, hogy mire való. Ha jól olvastam, akkor meg lehet cserélni az oprendszer telepítési helyét. Magyarul tud bootolni Androidot külső meghajtóról. De talán lehet más lehetőség is, ha a kütyüt nem csak oprendszerből, hanem bekapcsolásnál is lehet recovery -ben indítani. Akkor mehet oda az Android kernel, ami a külső SD -ről tölti be a rendszert.
-
törölt tag
válasz Lifeforce #529 üzenetére
Nálam szempont, hogy nem kell a platformok között váltogatnom. Ugyanaz a böngészőm, ugyanaz a fájlkezelőm, stb. A szinkron is teljes. Majd ha megoldható lesz, hogy egy teljes értékű Linux, natívan, fő rendszerként fusson a telómon is, annak minden jelenlegi funkcióját kihasználva, akkor esetleg én is osztozni fogok a lelkesedéseden.
-
törölt tag
válasz Lifeforce #550 üzenetére
Ezer hiba lehet. Pl. a hang VBR mp3. Töbször alászaladtam aviknál (xvid, divx), hogy nem szereti a változó bitrátás hangot (legalábbis az mp3 -at). Szétesik tőle a kép-hang szinkron. CBR -rel nincs ilyen gond. A kétirányú deltaframe -eket sem szereti. Ha jól tudom, akkor az xvid nem is támogatja, csak a divx.
-
törölt tag
Sztem az xvid, divx elavult, ráadásul az utóbbi fizetős is. Sztem most h264 mpeg4. Azt szinte minden kütyü hardveresen támogatja. MiniPC -knél a nagyobb probléma sztem a framerate. Egy 24 -es, vagy 25 -ös filmet gyalázat átkódolni 30 -ra, viszont a kernelek 99% -a 60 -as frissítésű, ami 24 -gyel és 25 -tel nem osztható.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz petakpa1 #616 üzenetére
Két lehetőséged van. Ha a kernel tartalmaz CIFS modult, akkor fájlrendszerbe tudod csatolni a hálózati megosztást (ez történhet automatikusan is). Akkor a programok számára helyi média lesz, így minden lejátszó tudja kezelni. A másik megoldás egy olyan lejátszó, amelyik alkalmazáson belül tudja kezelni a hálózati megosztást. Ilyen pl. az XBMC, vagy a BSplayer. XBMC -vel meg is lehet fordítani a kezelést. Az ő kezelőfelülete lehet launcher. Vagyis a médialejátszó indul alapértelmezettként és ebből lehet indítani az Androidos alkalmazásokat. Androidon még nem használtam, de Linuxos XBMC -t már irányítottam telóról, Androidos kliensből. Nekem tetszett. Pl. a teló hangerőgombjaival lehet szabályozni a lejátszó hangerejét. Van Youtube plugin, meg még sok egyéb.
Nincs IR távom, így ennek használhatóságáról csak mások véleményei alapján tudok nyilatkozni. De ezek a vélemények meglehetősen egybehangzóak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz petakpa1 #621 üzenetére
Én azt mondom, hogy először is használj olyan alkalmazásokat, amikkel vagy tökéletesen tisztában vagy, vagy elterjedtek. Így könnyebben kapsz segítséget egy hibafelderítésnél. Régen használtam a File Expertet, de amikor eltűnt belőle a szerver mód 3g hálózaton, akkor kukáztam. Mostanában az ES File Explorer (ezt nem ismerem), a TotalCommander (+Lan plugin) és a Solid Explorer a legnépszerűbbek. Rendszerben túrkáláshoz a RootExplorer. Lejátszóknál az MX player, de itt már nagyobb a szórás. A gyári lejátszó gyakran ír ilyen hibát, a VLC -t passzolom.
3066 -ban és 3188 -ban van CIFS modul. Az S802 -t nem ismerem, de vki itt biztos tud rá válaszolni.Lifeforce:
Ugyanebben a topikban, ha gyenge angolommal jól értem, azt írják később, hogy DTS esetén nem szoftveres dekódolás, hanem némaság van és ennek pillanatnyilag licenszhiány az oka.
A másik, hogy sztem az S802 GPU szempontból nem viszonyítási alap, mivel a 3288 -ban nem 450 -es Mali van.
Esetleg Te csináltál már CIFS csatolást S802 -őn? -
törölt tag
válasz asanotadanob #650 üzenetére
Ikonnal nem jó? Elixír2 Widgetsben van leállítás. Vagy automatizálóval. Parancs: shellparancs futtatása rootként. A shellparancs szövege: reboot -p
Ennek egy parancsikont az asztalra és csókolom. -
törölt tag
A Speedtest.net eredmény nem mérvadó. Én belső hálón, 1GB körüli film másolásával mérek. Nálam a háló minden eleme Gigabites, így biztos, hogy a kütyü lesz a szűk keresztmetszet. Olyan 70-80Mb/s -t szoktam mérni, ami nagyjából reális csúcssebesség a kütyü 100 -as port -jától. Persze ez egy 3188 -as.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz asanotadanob #732 üzenetére
Amlogic -ban is Mali van. Nuku segítség Linux alatt.
-
törölt tag
Persze, hogy nem. 10/100 -on a 3188 -as alaphangon tud 60Mb/s valós írási sebességet. Milyen videónak van ilyen bitrátája? Egy kézi kamera 24Mb/s körüli bitrátával dolgozik. Mali400 -zal próbáltam 40Mb/s videót mikroSD -ről. Hááát... inkább slideshow -nak nevezném. 60Mb/s szerintem a 450 -es Malinak is megakadna a torkán.
-
törölt tag
Sztem kevered a mértékegységeket. Amire Te gondolsz, az nem 60Mb/s, hanem 60MB/s, ami 480Mb/s lenne. Az általam írt 60Mb/s, az 7,5MB/s. Vagy ezt nem tartod reálisnak? Nálam kb. ez volt az alsó érték nagy fálj másolásakor Lanon. Azért írtam a másolási sebességet Mb/s -ben, mert a videók bitrátáját is ebben szokták megadni és így vizuálisabb a viszonyítás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezért is van nálam a NAS. Az Gigabites, letölt, feltölt, tárol, erre találták ki. Így nem kell a kliensnek a gyors port (persze azért örülnék, ha lenne), mert nincs szükség arra, hogy közvetlenül tárolja a fájlokat. Jó helyen vannak azok a NAS -on. Azt minden eszköz eléri.
-
törölt tag
Ha vki a nulláról indul, annak érdemes lehet ilyenen gondolkodni. De minden megoldásnak van előnye, hátránya. Egy hálózati eszköznél az egyik legfontosabb szempont a nonstop, stabil működés. Ezek a kicioccó, kínai kütyük azért lássuk be, hogy ezen a téren nem brillíroznak. Az X az egyben eszközökkel pedig az gond, hogy ha megáll, akkor az összes funkció bukta. Szerencsére nekem már ez nem dilemma, mert a másik úton indultam el, mielőtt még miniPC -m lett volna és így, utólag, nagyon örülök, hogy így alakult.
-
törölt tag
Meglepne, ha valós lenne. Én felhívnám őket, hogy ugyan nézzenek már utána és ha valós és tényleg ennyibe kerül, akkor azonnal lecsapnék rá. Ha mázlid van, akkor vmi raktár hátuljából elővakart készlet, amit kifutóként áraztak be és nem tudják, hogy értékesebb az utódjánál. Persze az S -sel sincs baj, ha elég az usb2, nem akarsz külső tárat használni e-Sata porton.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem nem ilyen kütyüm van, de sztem ennek most nincs jelentősége. A billentyűzethez External Keyboard Helper -t szoktunk használni. A Youtube klienset egyáltalán nem használom. Vagy az XBMC Youtube pluginjával nézem, vagy TubeMate -tel. A fő böngészőm a Dolphin és mellette még y Firefox betat használom. A gyári böngésző fagyasztva, a Google keresés Apexben eltüntetve, a Chrome pedig gyökerestől kiírtva.
-
törölt tag
Pontosítsunk! A helyes karakterkiosztást máshogy is el lehet érni. Ha nem lenne Magyar kiosztás, a keylayout módosításával is el lehetne érni a kívánt eredményt. De ettől még nem mondanám, hogy az EKH felesleges. A menüben levő kiosztás beállítással nem tudsz pl. funkciókat remapolni F billentyűkhöz (amiknek Androidon egyébként nincs funkciójuk), vagy gombkombinációkhoz. Én már 3066 -on is kiraktam egy parancsikont a képkimenet kikapcsoló shellparancsnak. EKH -ban pedig a CTRL+S -t hozzárendeltem a bekapcsoló parancshoz. Vagy a Médialejátszót sem tudnád indítani billentyűzetről EKH nélkül. Szóval én egyáltalán nem nevezném feleslegesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Processzor és videókártya váltás után nincs kép és billentyűzet.
- Kupon kunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- UHD INTEL CORE I7 GTX 1660 Super 6GB Gamer PC I7-6700K 8x4.2Ghz 32GB DDR4 512GB SSD RGB Számítógép
- 7800X3D / 32GB DDR5 / TUF B650 PLUS / TUF 4070 TI SUPER / 1+2TB SSD
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 Intel 8gen, 8 / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- Olcsóbb PC , i5 4570 , RX 580 8GB , 16GB RAM , 120GB SSD , 500GB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 5 5600X 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6700XT 12GB!
- Eladó Konfig i5-6600K 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD RX570 8GB!
- Rackelheto, 4U szerverhaz elado 20+2 disk hellyel
- i7 10700/ 64GB DDR4/ RTX3070/ 2TB SSD alapú konfig/ ingyen foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest