Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alpi.

    addikt

    válasz F.B.I. #24177 üzenetére

    Elég jó hatásfokkal tolják részterheléseken. Sőt, nagyon jó hatásfokkal. Idle azonnal közel 0-ra esik a magok fogyasztása, stb. Ami a gond, hogy az fps-hez azért nem árt az órajel, szóval nagyon nem érdemes ellene menni. A másik, mint ahogy CP 2077-ben is látszik, hogy bizony vannak olyan esetek (játékok alatt), ahol nincs az a hűdenagy tartalék már egy 6 magosban sem. Nem kevés, de már megnyugtató erőtartaléknak sem mondanám. :D
    Másrészről az fps talán a legnagyobb fogyasztásnövelő. Szinc-elt, limiterezett fps-el nagyságrendekkel alacsonyabb összfogyit lehet elérni. Mind a vga-ra, mind a cpu-ra sokkal nagyobb terhet ró a magas fps.
    Bár sosem próbáltam, de elvileg lefele is lehet állítani a boost override-ot. Azzal akár tudhatnál is pár 100 Mhz-el alacsonyabb boost-ot csinálni. Visoznt az 5600-os alacsonyabb órajeleinél még könnyedén, jó hatásfokkal jönnek-mennek a 100 Mhz-ek, így azzal sem hiszem, hogy nagy csodát lehetne elérni. Ha egy "kitolt", magasabb max. boost-os típust néznénk, ott többet lehetne nyerni. (pl. 1,45V helyett 1,3V, de itt alig lenne különbség)

    [ Szerkesztve ]

    https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Új hozzászólás Aktív témák