Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BikBukkFa

    csendes tag

    Sziasztok,

    Másfél 2 évente rakok össze magamnak gépet, ezért nem vagyok teljesen naprakész. Mostanában is esedékes lenne egy új gép mert igény lenne rá. Több forum és tesz átnézése során jutottam arra, hogy egy Ryzen 5 2400g s gépet szeretnék, megjátszva, hogy nem kell feltétlen videokarit vennem és meghegyva a lehetőséget a késöbbi bővítésnek. A következő konfigot raktam össze, amennyiben valakinek van építő jellegű megjegyzése kérem szóljon.
    AMD RYZEN 5 2400G kb 46k ez ugye adott
    GIGABYTE AX370M-GAMING 3 kb 26k Sokat néztem az alaplapokat és a B350 B450 nek áraiban van ez a lap, továbbá ezen a gyártó honlapja szerint frissitve van a BIOS szóval ha van is olcsobb (nem A320s) lap akkor ha hozzászámolom a frissités díját akkor ugyan úgy vagyok árban.
    PATRIOT 8GB Viper 4 DDR4 3000MHz CL16 KIT 22k Nemtudom elég lesz a 8G főleg hogy ebből 2 lejön a video mehjatásra, de ezt tünt jó vételnek.
    SAMSUNG 250GB 970 EVO M.2 PCIE SSD 24k Hamár van ilyen slot az alaplapon gondoltam a nekivaló legjobb SSD t tenném bele. A mérete megfelelő nekem és ha jól olvastam az alaplap a proci és ez az SSD is támogatja azt a technikát amitől sokkal gyorsabb ez mint egy sima SATA3 s SSD és árban sem sokkal több.
    Továbbá LC POWER LC-995B-ON ház és KOLINK 500W KL-500M táp.

    Elsősorbana következő kérdésemi vannak.
    1. Működőképes és jó ez a konfig amit kitaláltam, vagy érdemes változtani rajta?
    2. A processor leírása azt írja hogy 2 cstornán kezeli a memoriát. Ez vajon azt jelenti hogy nem tudom kihasznli később esetleg a 4 slot ot az alaplapon? Vagyis ha most berakom a 2*4G ramot Dualba akkor később tudok még a masik 2 slotba még másik ramot tenni duálban vagy nem?
    3. Az elöbbihez szorosan kapcsolódik, hogy elég-e vajon a 8G ram, mert kicsit elszomorítana ha többe fájna gépbe a rami mint a proci... :((

    Kiváncsisági kérdések.
    4. Sok leírást meg tesztet néztem,de nekem nem világos (lehet béna vagyok és nem értem), hogy ha egy APU mellé berakok egy Videokarit, akkor az APU ban lévő amugy a grafikát kezelő részek (magok) inaktívak lesznek, vagy esetleg más fukncíót vesznek át?
    5. Van-e tervben, kilátás rá, hogy az AMD kijön egy Ryzen 7 es APU val ami mondjuk eléri egy I5+ 1050 es szintjét mert azt lehet megvárom az egész gépösszerakosdíval. :)

    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák