Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kago akira

    tag

    válasz Enclave #6219 üzenetére

    Szia!

    Nekem is hasonló hütőm van csak eggyel korábbi a 14-es. Mivel nekem mAtx es INWIN 301-be kellett beférnem max 158mm-es magassággal ezért nekem is nagyon sokat kellett utánna járnom hogy mi fér be a házba. Végül arra jutottam, hogy g.skill ripjaws tökéletesen befér a D14-el.

    Mivel neked D15-öd van ezért az első ventid nem 12-es hanem 14-es ami annyit jelent hogy a 160mm tornyod magasságából 140 et megeszik csak maga a ventid. Így alá csak a low profile ram férne be 100%ra. vagy eseteg az LPX ha a 140es ventid teljesen feltolod plafonig(ami nem valami szép, de van aki 50mm rammal mégfeljebb tolja és ugy vagy 180mm magasan lesz a venti teteje. Sokházba be sem fér igy).

    A ripjaws annyiban királyabb a többi ramhoz képest hogy nem egyenes a teteje hanem van egy bevágása igy a venti, kör alaku része pont bele tud illeszkedni amivel vagy fél, 1 centit is tudsz nyerni. Ripjaws memoriák amugy meg a legtöbb embernek probléma nélkül mennek mindenféle beállítás nélkül XMP-n.

    Saját méréseim alapján a noctua megadott max rammagassága még 5mm-rel megtoldható mert ök nem csutkára feltolt ventivel matekozták ki azt az értéket. illetve álltalában a házak is még 5mm-rel magasabb hütőt is képesek befogadni hogy segítség az embereket.

    Én azt javaslom hogy cseréld le az előlapi 14-est egy 12 ventire és akkor be kell férnie 42-44mm magas ramoknak is. Ugyan olyan halk lesz és hőmérsékletben sem fogsz emelkedni.

    Én pl azonnal cseréltem csiricsáré világítos ventijeimre a gyáriakat. Ha érdekel akkor akár beszélhetünk a 12-esről.

    MÁS:
    Többen írták hogy a sniperX az AMD-re lett készítve. Ez nem igaz. Van sima és (For AMD) változata is. Hírekben és is olvastam hogy AMD tesztelt de a gyártó oldalán nincs for amd sniper és a QVL listában is csak intel lapok vannak. Tehát én nem javasolnám jobban mint a ripjaws-t.

    [ Szerkesztve ]

    Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE RX580 - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D

Új hozzászólás Aktív témák