Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Albigator #3408 üzenetére

    A current voltage értékek se azonosak, nem hogy a load alattiak. Viszont elég mélyre visz ennek az okait megállapítani.

    Nem tudjuk, hogy milyen felbontású AD-t használnak, se azt, hogy ténylegesen van 4..8 külön AD, vagy egy AD-t multiplexálnak, ez utóbbi esetben a multiplexálást végző eszköz maga is beleszól kicsit a mérésbe, amúgy meg mindegyik AD-nek van bizonyos pontatlansága, mert végtelen (analóg) jelet kell átültetniük véges (digitális) rendszerbe, ami minden esetben valamilyen közelítést jelent.
    Gyors számolgatás után azt tudom mondani, hogy valószínűleg 10, de inkább 12 bites AD-t használnak minimum, de ezzel még nem vagyunk előrébb és nem is leszünk, mert érthető okokból nem ismerhetjük meg a proci belső lelki világát...

    Aztán a tápvezeték amin a magok kapják a delejt, az csak papíron tekinthető ekvipotenciális felületnek, a valóságban közel sem. Még egy darab egyenes drótnak is van kapacitása és induktivitása az ohmikus ellenállása mellé, olyan jellegű impulzus terheléseknél meg mint amit egy digitális processzor jelent, ott ezek hatása különösen érvényesül (az áramtüskék időben gyors, de sűrű lefutása miatt), emiatt eleve nem "pont ugyanazt" a tápfeszt kapják a magok, mert közbeszól a fizika. Különösen akkor, ha mondjuk nem egyenletes a magok terhelése, és így áramfelvételük sem.

    Ilyen körülmények között véleményem szerint megfelelően pontosnak lehet tekinteni azt a mérést, ahol 5..10mV mindössze az eltérés.

    Ha ténylegesen szeparált lenne a magok tápfeszültség ellátása és azok érdemben eltérnének egymástól, akkor ott egy rakás elektronikai probléma jönne elő. Pl. olyankor, mikor a magok megpróbálnák elérni a közös eszközöket, mint pl. a ram vagy a cache, mert a feszültség különbségek miatt kiegyenlítő áramok folynának ami rendkívül kellemetlen lenne.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák