Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • odorgg

    addikt

    Csatlakozom én is egy Powercolor RX580 Red Devil-el, ha meg engeditek.

    Bányában szenvedt kb fél évet, de még jócskán garos, (26 hó)ezért a 60k-t most beáldoztam rá. Kíváncsi leszek hogy bírja majd hosszútávon, a hétköznapi VGA-k életét, mert hosszabb távra tervezek vele.
    Régebben azt gondoltam, hogy semmi pénzért nem veszek exbányász kártyát, mert annak a belét kihajtották, hónapokig tekert rajt a venti, izzadtak az alkatrészek, ezért biztosan hamar beadja a kulcsot, vagy a kártya, vagy a rajta lévő valamelyik ventilátor. Viszont mivel nem nagyon olvasgattam, vagy igen csak elvétve ilyen eseteket a fórumon, ezért gondoltam saját káromon tanulok ha úgy van, és már csakazértis beszerzek egy bányarémet magamnak, lesz ami lesz alapon, amolyan teszt jelleggel. Szóval meglássuk... :K

    Egyenlőre minden ok, teszi a dolgát úgy ahogy kell, semmilyen rendellenességet nem tapasztaltam.
    Mivel vizes 290-ről váltottam ismét, a ventik hangja miatt paráztam kicsit. Sajna be is igazolódott a félelmem, mert ezek a golyós csapágyas ventilátorok, nem épp a csend hírnökei. 1500RPM felett már elég morgós hangot adnak, addig kb okés a helyzet,nem túl zavaró számomra. Mondjuk a morgásra számítottam is, mert volt már pár golyós csapággyal szerelt kártyám, szóval tudtam hogy ezek ilyenek.
    Coil whine sajna jelen van, amit ritka mód utálok minden VGA-nál, és még hogy nem is garis probléma, az azért vicc szerintem, mert bőven akad jópár olyan VGA, melyeknél a tekercsek zenéje bőven az elviselhetetlen szintet hozza. Hál isten itt nem ez a helyzet, jelen van a dolog, viszont az inger küszöb alatti tartományt képviseli.

    Hogy ne csak a hibáit említsem, a kártya teljesítményével elégedett vagyok, BF5-ben jobban teljesít mint a 290-es, simábban fut a game, ami talán a + 4Gb Vramnak köszönhető. (Mással nagyon nem játszok a BF szérián kívül.)
    Nagyon jól konfigolható a teljesítmény. Freesync miatt nincs szükségem már a 100+ FPS-re hogy ne folyon a szemem a monitorra, így lefaragtam a gyári 1380Mhz-es órajelet 1150Mhz-re, amihez néma üzem, max 0,975mV-os GPU fesz, 50-60 fok közötti VRM, és GPU hőmérséklet, és alacsony fogyasztás társul.
    A kártya elég masszív darab, jól össze van rakva. Rengeteg csavar rögzíti a nyákot a backplatehez, ennek köszönhetően, a nyák nem deformálódik, és a PCIE csatiban is egyenesen áll mint a szeg.
    A kártyán lévő Red Devil logó világítása szolid, nem az a retinaégetős, szoba bevilágítós fajta. Nekem tetszik, és igény szerint egy kapcsolóval kikapcsolható.

    Egyenlőre ennyi a tapasztalatom a VGA-val kapcsolatban. Kicsit hosszú lett, bocsesz! :B

    Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg

Új hozzászólás Aktív témák