Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
david_97
senior tag
Rtx 3070 megérheti jelen helyzetben? Rx 6800 - at szerettem volna venni, természetesen nem sikerült. Azzal szemben nyilván lassabb. Vagy várjak még? Gtx 1080ti még elég jól tartja magát 1440p-ben,de már érik a csere.
-
david_97
senior tag
válasz Malibutomi #4042 üzenetére
3700x kihajtja rendesen a kártyát? Én megszívtam. Szerettem volna egy 6800 - at, de sehol nem kapni persze, vagy pofátlanul drágán, 330-ért sikerült behúznom egy rtx 3080 - at, de szinte minden játékban 90%alatt a kártya, a 3600-am 4,3ghz-en nem bírja és kész. Ezért gondolkodtam "downgraden", csak nem találtam még olyan embert aki adna egy 6800-at + kp-t a 3080 - ért . Amúgy ez az egész bootleneck dolog fura nekem, 1440p-n játszom, a kártya malmozik 70-90% között, de a proci sem megy 50% fölé. Ha igazi a bottleneck akkor nem 70-80% kellene legyen a processzor?! Bocsi az offért.
-
david_97
senior tag
válasz Sontir Fel #4046 üzenetére
Mivel a 6800 kicsivel 2080ti feletti azt még kihajtaná a 3600-am videók alapján. Proci csere már nem fér bele nekem, igazából nem is nagyon szeretnék, így meg van ahol ugyanannyi fps-em van mint 1080ti-val annó, mert a kártya csak malmozik.
-
david_97
senior tag
Azért mi megy itt aprón, pofám leszakadna, 350-400k között árulnak sima 6800-at. 3 hete vettem 3080-at 325-ért. Nagyon amd-t szerettem volna, de így... Nekem kellemetlen
-
david_97
senior tag
Srácok, coil whine ellen valami fájdalomcsillapító? A fejhallgatón kívül? 100 fps-nél is hallható már, nem az a vészes fajta, de hallom.
-
david_97
senior tag
válasz pRoject22 #5944 üzenetére
A táp cseréjén kívül mindet próbáltam. Reménykedem benne hogy majd idővel redukálódik, + rá fogok tolni munkanapokon pár 10 órás kis tesztet had edződjön. A tápom eddig tökéletesen bevált mindennel. Seasonic focus gold 750w. Vega 64 anno coil whine-os volt, ez a táp gyógyította meg.
[ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
Nitro + kártyán melyik a melyik bios? nekem most a kapcsoló a 8pin felé néz, tehát szemből előrébb tudom tolni a kimenetek felé, az lenne az ultimate performance bios?
-
david_97
senior tag
Srácok, warzone kinek hogy fut? Ryzen 5 5600x rx 6800 xt és nem érem el a 144 fps-t, kártya 2000mhz alatt folyamatosan.
-
david_97
senior tag
Én nagyot csalódtam a nitro + ban. Azt hittem ez az amd egyik csúcs partnere. A kártya coil whine-os, anyaghasználat is gagyi, ventilátorok 50% fölött már hangosak. Palit rtx 3080 gamingpro - t váltott nálam, abban sokkal több anyag volt, kisebb ventik, mégis halkabbak, coil mentes volt. Ja és még a tuningot sem bírja, 2600mhz fölé egyszerűen nem megy. Arról nem is beszélve hogy mindegy mit állítok be voltage-nak, úgyis bekajálja a maxot, mindenre külön program kell. Miért nem lehet mindent egy helyen megoldani? warzone-ban alulteljesít mint a sz@r,ugyanannyi fos-em van mint anno 1080ti+3600 kombóval, jelenleg 6800xt+5600x. Vicc hogy ezért ennyi pénzt elkérnek, aztán ki van sajnálva belőle minden.
-
david_97
senior tag
Az alul teljesít azt jelenti hogy 1400mhz-re is beesik a gpu core clock, 1440p medium/low beállításokkal 130fps-em van. Ennyit az 1080ti is tudott. Ez egy Nitro +. Az a lényege hogy eddigi tapasztalatok alapján ebben vannak a legjobb chipek, a legjobban oc-zhatóak. Ehhez képest a hűtést lespórolták, vékony alumínium backplate ami elhajlik ha nem támasztod ki, érzésre legalább fél kilóval könnyebb mint a palit rtx 3080 gamingpro, pedig az még kisebb kártya is volt hosszra. Egyszerűen gagyinak érződik az egész, az meg hogy coil whine-os, ergo szar száraz vezetők vannak benne, csak még jobban elszomorít. Hiába rajta a 2 nagy batár venti, 1800rpm fölött már hangosak. + amd szoftveres oldalon is sehol sem jár, undervolt+oc lehetetlen egy programmal, kell hozzá legalább 3,aztán egyik elkezdi felül írni a másikat jön az instabilitás stb. Overall nekem csalódás, nem vagyok nv fanboy, sőt, de a palit kártyája ehhez képest prémium kategóriának erződött,pedig ott az alsó közép kategória. MIndent meg lehetett oldani afterburnerben az is hatalmas előny.
FeRRaR1-mi az a coil bed? Ilyenről nem hallottam még[ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
válasz Pro!Petya #6185 üzenetére
Valhallában ment rendesen, egy darabig, aztán ott is belefutottam olyanokba hogy 99% terhelésről leugrott 80-70-re. Nem tudom mi lehet a baja már, több drivert próbáltam, új Windowst próbáltam. Eskü a két kártya egyszerre volt a kezemben, palit nehezebbek érződött, masszívabb, nem nyeklik-nyaklik. Nv-hez CSAK Afterburner kell, mindent lehet ott állítani. Amd-hez meg mpt meg a driverben lévő minimum. Mert driverben hiába állítom be mondjuk 1090v-ra,bekajálja a 1150-et. A kártyán most performance bios van aktiválva, overall a valhalla benchmark 117fps-t dobott 1440p ultrán SAM-al. De nyilván mikor játszol és beérsz egy nagyobb városba már droppol be az fps 80 alá is simán, és olyankor a gpu usage is lemegy 70% környékére. Nem vágom, lehet a játék hibája, ugyanúgy ahogy a warzone is egy optimizálatlan sz@r,de attól még 160 fps meg kellene legyen kisujjból. Például mielőtt ugrasz ki a gépből 200+ 99% terhelés, ahogy földet érek szinte bárhol máris 130 körül, 60-70% usage mellett. Ha kimegyek a prérire akkor megvan a 160 körüli. Az egész furán viselkedik. Unigine superposition 4k optimized 15000 pont körül hoz, inkább alatta, olyan 148xx-6xx. Nem tudom ez jónak számít e ezzel a kártyával. 0,893v-on 1950mhz-el a palit 3080 15k felett hozott nekem.
FeRRaR1 15 óra Valhalla és kb 10 óra warzone után is van nálam coil whine, szóval én megszívtam szerintem[ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
válasz FeRRaR1 #6189 üzenetére
Sajnos nincs most felesleges pénzem tápra, kártya + proci kicsit megfektetett de anno például a vega 64 coil whine-os volt, vettem a mostani tápom ami egy seasonic focus gold 750w, és megszüntette ott szinte teljesen. Elég minőségi táp, nem hiszem hogy ott lenne a baj. A 2x8pin természetesen nekem is 2 külön ágról megyen. Továbbá megfigyeltem még, hogy ha aktiválom a freesync-et akkor jobban hallani. Az a baj a házam eleje teljes mesh panel szóval kihallatszik rajta, fülessel nyilván nem hallom, de ha leveszem akkor igen.
-
david_97
senior tag
válasz Pro!Petya #6193 üzenetére
Meló után beküldöm, de ddu-val rakom mindig a drivert, kipróbáltam legalább 3 különbözőt, optimal, recommended, mindent. Teljes Windows telepítés, játék újra telepítés is volt. Azóta van az hogy legalább a prérin eléri a 160 fps-t. Ennyit javult. Gyanakodtam még a PCI slotra, gen 3 x16 módban fut, szóval az is rendben van.
-
david_97
senior tag
Srácok, 6800 xt nitro +. Wattmanben hiába állítok voltage-t, akkor is 1150,ezt javították már? Vagy mehetek biost mókázni?
+ elméletileg a tdp limit az 350w,nekem 310 körül megáll teszteken, performance bios van bekapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
Sziasztok. Arra van valami megoldás hogy a wattman-ben belőtt oc-t megjegyezze rendesen a kártya? Adott egy profil. 2650mhz a teteje 2500 az alja, egyedi venti profil stb. Minden bekapcsoláskor vissza ál magától 2720mhz-re,amit már nem bír a kártyám, és ha manuálisan nem töltöm be az oc-t, akkor természetesen crash-elnek a játékok. Bevallom legtöbbször elfelejtem, és akkor jut eszembe mikor már crash van
-
david_97
senior tag
[link] ilyet hol tudok beszerezni? Pontosan nem értettem meg hogy milyen hűtés ez, hol lehet venni, mennyiért stb, igorslab nem tér ki ilyesmikre a cikkben. Plusz ha jól emlékszem nincs is Eiswolf 2 rx 6800 xt - re, szóval valamit moddolt rajta?
-
david_97
senior tag
Srácok, ez rx 6800 xt nitro + kártyára nem megyen rá? Tud valaki valamit róla? [link]
-
david_97
senior tag
Sziasztok, lenne itt egy igény felmérés. Szeretném levizezni a kártyámat nyárra, de nem akarok építeni. Találtam komplett aio szettet, de az referencia rx 6800 xt - re való, nekem meg sapphire nitro + van. Kérdés az, akad itt valaki aki egy az egyben elcserélné? vagy rá kell erőszakoljam valahogy a nitro - ra
-
-
david_97
senior tag
Késő volt, avatar alapján tévesztettem
Amúgy mindenhol atom stabil a 2150mhz fast timing, szóval igazából a játék gatya, a net is tele van vele hogy stutteringel motorozás közben. Azért szedtem le hozzá az "optimalizált" drivert mert abban volt még reményem, de nem. Felesleges, már végig játszottam, és jelzem, idei év egyik legjobb PC-s játéka, annak ellenére hogy régi ps cím[ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #10406 üzenetére
Ez a SAM gyorskapcsolo lenne? és miaz hogy minimum 2 amd eszköz? Nem megy az már mindennel IS? Például Intel proci amd kártya, és fordítva? Az ultra quality mi a tökre való ha ugyanannyi az fps mint a natív?
[ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
válasz Pro!Petya #10412 üzenetére
Én arra lennék kíváncsi, hogy mit jelent ez nekünk bekapcsolt ray tracing-el, mennyit javít a teljesítményen, ha nem a godfall-ról van szó. Továbbá az fsr bejelentő videóból sokan vettek ki képeket, hogy a quality mód is el van mosódva mint a sz@r,érdekelne hogy azon javítottak e. De gondolom minimum egy hetet várni kell mire lesz valami értelmes videó róla
[ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #10414 üzenetére
Azért kérdeztem, mert nem tudom a godfall milyen rt technológiát használ, de 4k-ban quality módban rt-on a 6800xt szépen hozza a 100fps-t,ami egy single player játékban bőven elég. Szóval talán van remény hogy a mostani generáció is egész fain rt teljesítményre lesz képes az fsr-el Kíváncsi lennék például egy Control-ra ha kiadnák az fsr frissítést ott mit mutatna rt-vel. Nem vagyok rt hívő, rtx 3080 - at váltott nálam a 6800xt, szóval na... Csak érdekel mit bír a cucc
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #10431 üzenetére
Kép minőség mennyire romlik le? gondolom a dllss 2.0-tól azért rosszabb nem?
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #10437 üzenetére
Most fejeztem be a videót, hát van hová fejlődni, az új széria majd megkapja az fsr 2.0-t,talán a mi mostani kártyáink is abból adódóan.
-
david_97
senior tag
Egyszerű kérdés, válasz sehol a neten. Adott a nitro + kártyám van rajta argb header, ha 3 ventit össze kötök, és a kartyaba dugom, akkor a kártya tudja vezérelni a világítást vagy ne próbáljam ki mert el füstöl az egész? Még egy kérdés, asrock polychrome sync miért nem látja a videókártyát pcie-on keresztül? Kábel is kell neki? Azért vagyok bajban mert az alaplapi argb-m letört
-
david_97
senior tag
Srácok, sima rx 6800 - nak mit kell bírnia? Superposition 4k balanced 11286 pont az megfelel aznekvárásoknak?
-
david_97
senior tag
válasz david_97 #10561 üzenetére
Kifutottam a szerkezetési időből sajnos. De valami nem tűnik okésnak nekem vele, superposition alatt nem kér be csak 180w-ot,és nincsenek azok a fasza 2,5ghz - ek, csupán 2,2 körül, ha manuálisan húzom 2,4-re már fagyik. Miért nem eszik többet? kifogtam a legszarabb chipet?
[ Szerkesztve ]
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #10563 üzenetére
-
david_97
senior tag
-
david_97
senior tag
Még a fólia is rajta volt, de nem új. Kérdeztem a srácot hogy tesztelte? Azt mondta igen, most meg itt vetít nekem hogy jó drivert raktam fel? volt ebben a konfigban rtx 3070, 3080,rx 6800 xt, még egy hd 7970, gtx 1080ti. Mind jó vokt csak ez nem. Azért valamennyire konyitok hozzá
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #10582 üzenetére
Megvolt
-
david_97
senior tag
válasz ScomComputer #10590 üzenetére
Most a pillanatban dobtam be egy rtx 3070 - et, tökéletesen működik, benyeli a wattot is ahogy illik. Nem táp csere lesz ez
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest