Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mybook

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van egy WD My Book Essential, USB 2.0, 2TB, NTFS-es külső merevlemezem. 2 egyenlő részre van partícionálva, és csak filmeket, zenét és fényképeket tettem rá, kb. 1 TB foglalt rajta. 2 éves lesz nemsokára, de kb. csak havonta egyszer-kétszer használtam, mert csak adattárolásra tartom. Soha nem esett le, soha nem utaztattuk, igazából javarészt a dobozában állt. Pár nappal ezelőtt filmeket akartam rámásolni (kb 15 Gb méretben), amire először 17 perc hátralévő időt írt ki, majd amikor pár perc múlva rápillantottam a monitorra, már 149 percet. Ekkor elkezdtem figyelni, és folyamatosan 150 és 220 perc között ugráló értékeket írt ki, de nem állt le a másolás. Gondoltam, hogy valami nem stimmel, ezért megállítottam a másolást, megnéztem, hogy mennyit másolt át belőle, az egyik filmet próbából még el is indítottam. Látszólag minden rendben volt, leválasztottam a lemezt, majd újra csatlakoztattam. Ekkor már nem látszott a Sajátgép-ben, sőt egy idő után lefagyott az egész számítógép (XP van rajta). Ezután egy laptopra (Win 7 Starter van rajta) csatlakoztattuk, ahol már látszott a 2 partíció a Sajátgép-ben, mint merevlemez, de a nevüket nem írta ki, és megnyitni sem lehetett őket. Ekkor az egyikre jobb klikk/tulajdonságok-at nyomtam, erre lefagyott a laptop is. Ezután áttettük egy másik házba a lemezt, de ugyanaz volt minden. Most simán kábellel csatlakoztattuk, de így is minden változatlan.
    Elkezdtem olvasgatni az ilyen témájú fórumokat. Letöltöttem pár programot, amit ilyesmi esetekre javasoltak, a következő volt az eredmény; a Getdataback lefagyott több órás, eredménytelen lemezkeresés után, az Easy Data Recovery nem is látta azt a lemezt, a Partition Find and Mount ugyan látta, de órák után is 0% scanned maradt, a Testdisk pedig látja, el is jutok az Analysis Cylinder pontig, ahol elkezd pörögni a számláló, de 371/243201 - nél mindig megáll, és órák után sem megy tovább. Egyébként a lemezkezelőben látszik a lemez, de azt írja rá, hogy nem inicializált és nem foglalt. A HD Sentinel szerint a kondíció 0%, és a SMART fül alatt pedig az első sor Raw Read Error Rate piros körrel, fekete x-szel, lejjebb pedig van egy sárga háromszög fekete felkiáltójellel a Current Pending Sector Count sor előtt.
    Az lenne a kérdésem, hogy van-e még bármilyen reményem arra, hogy itthoni módszerekkel visszanyerjem az adataimat?
    Sajnos nem nagyon értek a számítógépekhez, most is csak kényszerből kontárkodom, úgyhogy ezúton kérek elnézést a hozzáértőktől, ha túlságosan fárasztó dolgokat írtam volna.
    Előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák