Újra van olcsó(bb) iPhone, itt a 2020-as SE

Itthon is 200 ezer forint alatt nyit az új iPhone SE, amely kompakt, úgy néz ki, mint egy iPhone 8, csak éppen modernebb.

Az iPhone SE első változata pont négy évvel ezelőtt mutatkozott be arra az igényre reagálva, hogy a nép, az istenadta nép nagyon szeretett volna iPhone-t, csak némiképp drágának találta. Az SE egy kompakt, 4 hüvelykes kijelzővel felszerelt, butított, de sokaknak bőven elég tudást nyújtó masina volt a szokásos Apple-köntösben és szolgáltatásokkal. Igazi utódja azóta sem volt, főleg abból a szempontból nem, hogy az éppen aktuális iPhone-okhoz képest ne csak egyszerűbb, hanem kisebb készülék is legyen a kínálatban.

Hát most van. Az iPhone SE (2020) - mert ez neki a hivatalos neve - Magyarországon is megvehető 180 ezer forintért. Jó, még nem vehető meg, április 17-én 14:00-tól lesz előrendelhető, fehérben, feketében és pirosban létezik, a legkisebb kiszerelés 64 GB belső tárhelyet kínál. A 128 GB-os változathoz további 20 lepedőt tessék előkészíteni, 240 ezer forintért pedig 256 GB jár.


[+]

Az Apple nem sokat gondolkodott a formaterven (és biztos így volt olcsóbb is a buli): fogták az iPhone 8 külsejét és kijelzőjét, majd belül kicsit frissítették az alkatrészeket, máris készen lett a friss, jóárasított iPhone. Maradt a 4,7 hüvelykes IPS kijelző, amely 625 nites fénysűrűséget tud pontszerű felületet mérve, felbontása pedig 750 x 1334 pixeles, alatta pedig a régről ismert ujjlenyomat-olvasó is megtalálható.


[+]

A hardverhez azonban hozzápiszkáltak, a 7 nm-es csíkszélességű A13 Bionic került bele az újdonságba, ami ugyanaz, mint amit az iPhone 11-ben is megkap a júzer jóval drágábban, a sebességgel tehát nem lesz gond. Van IP67-es certifikáció, vízlepergető burkolat és sztereó hangszóró is a listán, a 3,5 mm-es jack azonban nem került vissza a készülékre. Nem hiányzik a vezeték nélküli töltés, 5.0-s Bluetooth, 18 wattos gyorstöltés is akad, az akkumulátor méretéről viszont egyelőre nem közölt adatokat a gyártó, a legtöbb forrás azt mondja, hogy ezt is az iPhone 8-ból örökölhette az újdonság, tehát 1821 mAh-s lehet.


[+]

Noha papíron a kamerák sem változtak (12 megapixel hátul, 7 megapixel elöl), az Apple azt mondja, hogy gépi tanulással elég hatékony az egyetlen lencse ellenére a portré mód, van szupersatbilizáció a videóknál (ami az optika stabira segít rá), az elérhető legmagasabb felbontás pedig 4K, 60 képkocka/másodperces sebességgel. Az új iPhone SE egy SIM-et fogad, de egy másodlagos e-SIM felprogramozható, ha a szolgáltatónk is úgy akarja (és képes rá), bekerült a WiFi 6-os modem és a gigabites LTE, tehát valóban egy modernizált iPhone 8-ról van szó, amely még a korábbi Apple formavilág egyik terméke, úgyhogy nem kizárt, hogy egy roppant népszerű termék lesz belőle, egyrészt ez a legolcsóbb iPhone, másrészt pedig ugyan nem villog sok kamerával és teljes előlapot kitöltő kijelzővel, de a benne dolgozó hardver kurrens és gyors, a fizikai home gombba épített ujjlenyomat-olvasónak pedig még mindig sok rajongója van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés