MWC 2024: Magyarországra jönnek a szuperolcsó Inoi telefonok

Az észt cég eleinte a kártyafüggetlen piacon kíván megjelenni a legkedvezőbb árú mobilok között.

Az Inoi egy észt gyártó, de Dubaiban is van irodájuk, a gyártás pedig Kínában történik. A néhány éve alakult márkát egy korábbi Nokia disztribútor hívta életre, amely a balti országokban tevénykedik, a kezdeti sikerek után pedig egyre inkább a nemzetközi piacok felé nyitnak. Stratégiájuk egyszerű: minél olcsóbb, de még használható telefonokat akarnak kínálni, Barcelonába három új mobilt hoztak, amelyek elnevezésükben erősen emlékeztetnek arra, ahogyan a Samsung kereszteli el a középkategóriás kínálatot, kialakításukban pedig igencsak sok ihletett merítettek az Apple és a koreai cég termékeiből is.

Az Inoi A14 hátlapja
Az Inoi A14 hátlapja [+]

Az új A14, A34 és A54 kapcsán az volt a mondás, hogy mindegy 100 euró alatt van, de az A14 ennek kábé a felébe kerül (persze az eltérő áfaterhek miatt még hazai ár nincs), nem sokat tudtunk meg róla azon túl, hogy 2 GB RAM és 6,5 inches HD kijelző jellemzi, a hátlapon pedig lényegében egy kamera van, a második kör csak segédszenzor, a harmadik pedig egy vaku. Az Android 13 ezen a vason nem lesz szélsebes, de a 64 GB-os háttértárból további 4 GB-ot felhasznál a rendszer, ha több RAM kell - de ennek a sebessége azért kérdéses. Az akkumulátor 4000 mAh-s.

Inoi A34
Inoi A34 [+]

Az A34 nagyon hasonló, csak itt 3/128 GB-os kiszerelésről beszélünk és felbukkan egy ultraszéles kamera is a hátlapon a 13 megapixeles főkamera mellett, de a 6,5 inches HD kijelző ugyanaz. 5000 mAh-s akkumulátor. Az itt bemutatott újdonságok között az A54 a csúcsmodell, itt egy Helio G88-as chipset van, a kijelző 6,75 inches és már 90 Hz-es, de még mindig csak HD felbontású, a RAM mérete 4 GB (amit szoftveresen 12 GB-ra tolhat fel a rendszer), a főkamera 50 megapixeles felbontást kínál, az akku pedig 5000 mAh-s. És elvileg még ez is 100 euró alatt lesz.

Inoi A54
Inoi A54 [+]

Sajnos a szoftverfrissítés kapcsán nem mertek megígérni semmit, de két évig kapják majd a mobilok a biztonsági csomagokat. Már van magyarországi forgalmazója a márkának, de nyilván nagy kérdés, hogy a szolgáltatói támogatás nélkül a jobban csengő Motorola, ZTE, vagy akár Redmi mellett mennyire van esélyük úgy, hogy ezek a cégek is kínálnak alsópolcos telefonokat hasonló árfekvésben.

Hirdetés