MWC 2018: Nagyon olcsó okostelefonnal hazánkba is jönne a General Mobile

A General Mobile okostelefonokat a világ 31 országában forgalmazzák. Nálunk nem, pedig a szomszédos Romániában, Szlovákiában, Szerbiában és Horvátországban jelen vannak, úgyhogy erősen keresgélnek magyar partnereket is, amiben van fantázia, mert a most bemutatott telefonjuk akár életképes is lehetne. Leginkább azért, mert roppant olcsó.


[+]

A General Mobile GM 8 Go nevű termék nevéből már lehet sejteni, hogy Android Oreo 8.1 Go dolgozik a fedélzetén, tehát hardveresen nem egy erőgép. Ez egy MediaTek MT6739-es, négymagos chipsetet jelent, valamint 1 GB RAM-ot és 16 GB belső tárhelyet. Az Android Go viszont remek reszponzivitással futott ezen az összeállításon és a 18:9-es képarányú, 5,5 inches, 1440 x 720 pixeles kijelzőre sem lehet ezen az árszinten panasz.


[+]

A hátlapom 13 megapixeles PDAF kamerát találunk, valamint ujjlenyomat-olvasót, az akkumulátor pedig 3500 mAh-es, ami nagy valószínűséggel 2-3 napos üzemidőt is sejtet, hiszen a hardver nem kér sokat enni. Három színvariációban létezik, ezek közül a fekete a legjobb, mert az nem fényes-csúszos felületű, hanem matt és kicsit puha, roppant jól tapad a kézbe. Elöl 5 megapixeles a szelfikamera felbontása, találunk a funkciók között gyorstöltést, FM-rádiót, a zenei képességeket pedig a Dolby segítségével próbálták kicsit felturbózni.


[+]

A lényeg nyilván az árazás, a bruttó végfelhasználói ár 100 euró alatt marad, a rekorder hazai áfa miatt itthon azért átlépheti a 30 ezer forintot, ami nem tudja felvenni a kesztyűt a legolcsóbb Xiaomi és Meizu modellekkel, de a Nokia 1-et simán veri. Ha lesz itthoni forgalmazás, akkor okvetlenül kipróbáljuk.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Hirdetés