CES 2014: Okos kiegészítőkkel jött az LG is

Amikor egy nemzetközi kiállításon ott van az LG, akkor szinte biztos, hogy a cég kommunikációs igazgatója szakít ránk egy órácskát. Ken Hong mindig sajátos szemszögből szól az LG-ről és általában a telekommunikációról, meglepően őszinte, a rossz dolgokat sem söpri a szőnyeg alá. Az idei CES-en az LG két hordható tartozékot mutatott be, az okos karperec neve Lifeband Touch, a fülhallgató pedig Heart Rate névre hallgat.


[+]

A karpereccel érdemes kezdeni az ismerkedést, a rugalmas anyagból levő kiegészítő mozgásérzékelővel és Bluetooth kapcsolattal rendelkezik, illetve van rajta egy OLED kijelző is, amely automatikusan bekapcsol, ha viselője maga felé fordítja a csuklóját. A kijelzőn az aktuális tevékenységgel kapcsolatos információk (megtett távolság, lépésszám, eltelt idő) mellett a telefon notifikációi is megjelenhetnek. Természetesen az LG-nek van ehhez appje is, ami okostelefonokra telepítve fogadja a karperectől érkező adatokat.


[+]

A fülhallgató is érdekes motyó, nem csak egy sima Bluetooth headsetről van szó, hanem egy pulzusmérő eszközről is, ami a fülön keresztül tudja megállapítani az aktuális értéket. Ezt tudja a karperec felé továbbítani, illetve az ehhez szükséges alkalmazáshoz is. Mindemellett természetesen alkalmas arra, amire egy headset általában: lehet vele zenét is hallgatni.


[+]

Bár a két termék díjat is nyert a CES-en, Ken Hong szerint a 2014-es év nem az okos kiegészítők éve. Inkább az okos kiegészítők érájának kezdete, ahol a technológiának még nagyon sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy tényleg a mindennapok során használható, nem bonyolult és hasznos eszközök szülessenek. Példaként említette az akkumulátoros üzemidőt, amibe az LG nagyon sok energiát fektet, vagy éppen a testünk vonalához jobban igazodó, rugalmas kütyüket, ami még szintén a jövőt jelenti, bár a G Flex viszonylagos rugalmassága jól mutatja, hogy valami elkezdődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés