Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hujikolp

    őstag

    válasz Unsign #19069 üzenetére

    Marketről tölts le applikációt, ami meg tudja neked mondani a szenzor értékeit. Ha ott van valamilyen érték és változik, akkor működő képes. Ha nem, akkor szedd szét ismét a telefont, és nézd meg a csatlakozóját. Jól illeszkedik-e benne a szalag kábel? A kis ZIP csatlakozó le van zárva rendesen? Nem látható rajta sérülés? Hajszálrepedés, letört alkatrész, miegyéb.

    (#19072) pch: És mi köze a tuchscreennek a közelítés érzékelőhőz meg a fényérzékelőhöz?
    Szerintem semmi.

    Schematic-ot próbáltam megkeresni, de nem találtam meg, így csak a tapasztalatomat mondom el. Ha rosszul illeszti össze a touch csatit a B2B-al, attól még működhet a touch, de ami azon a kommunikációs csatornán van, már nem biztos. (pl: Nokia C5-03, ha az lcd csati nem teljesen tövig van betolva, vagy kicsit ferde, attól még működik a kijelző, de a GPS már nem fog! Látszólag semmi köze egymáshoz, de mégsem megy. Ha jól emlékszem ez azért van, mert ugyan azon az I2C csatornán vannak.

    Közelítésérzékelő az kapacitív, tehát kis feltöltődés utáni hozzáérés és megy a levesbe.
    A fotoszenzorra ez nem igaz. Viszont ha jol tudom egyazon chip kezeli le..

    Ez nagyon jó! :D :)) Szerintem valamit félre értettél, vagy nem is tudom, de, hogy a közelítés érzékelő nem kapacitív az biztos. Egy pici infra led világít, és ennek a visszavert fényét érzékeli az érzékelő és ebből határozza meg, hogy most távol van, vagy közel egy tárgy. A fényérzékelés pedig szilícium alapú, ha sok fény éri, akkor nagyobb feszültséget ad le, majd ezt méri.
    A készülékben van ESD védelem, ha szerencséje volt, akkor az megvédte, már ha ilyen eset állt fent. Önmagában az alkatrész is képes valamennyit eltűrni, adatlapi adat.
    A fénymérést és a közelítést igen, egy ugyan azon chip kezeli le. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák