Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • domi007

    őstag

    válasz Mr-Pamacs #6928 üzenetére

    Szia,
    Csak halkan jegyzem meg, hogy a rapidshare olyan szar lett mostanra, hogy nem éri meg onnan letölteni. :U
    Korlátozott sávszélességet enged csak. :((( Szerintem már mindenki áttért data.hu-ra.

    Ha azonban nagyon érdekel a dolog, itt van egy hsz-em, amiből meg tudhatod, milyen más módok vannak a letöltés felgyorsítására, rapid esetében:
    "[I]Kedves Sok Idővel Rendelkező, USD-t ismerő Emberek, Akik Szeretnének Picit Programozni!

    Leírom, hogy körülbelül mit kéne megvalósítani, gyorsítandó a rapidról való letöltést:
    Vannak olyan emberek, mint én is, akik routeren keresztül csatlakoznak a netre. A router ugye 1 számítógépként látszódik a net felé. Viszont ha mondjuk én a gépemen létrehozok egy új PPPOE kapcsolatot, beírom a routerben is szereplő felh. nevet és jelszót, majd ezt tárcsázom, akkor a net felé már 2 gép látszódik: az én gépem, és a router.

    Arra gondoltam, ezt kéne kihasználni, hiszen a 2 gép 2 különböző IP-t kap. Nálam összesen 3 gép lehet fenn a neten (szolgáltatói korlát), tehát ha benyomok 1 gépet amelyik a routeren keresztül csatlakozik, az letölthet 1 fájlt. Majd bekapcsolok még 2 gépet, és mindkettőn tárcsázom az internetkapcsolatot (PPPOE). Ekkor mindkettő kap 2 különböző IP-címet, és tölthetek le velük még 2 fájlt. Ez összesen 3 fájl egyidejű letöltését jelenti!! A rapid gagyi sebessége miatt egymást nem korlátozzák a letöltésben, hiszen az összeadott 3 sebesség is kisebb, mint a sávszélességem.

    De 3 gép ugye sokat fogyaszt, szóval ez nem annyira jó megoldás. Inkább így kéne megvalósítani:

    Kéne indítani a localhoston egy/több proxy-szervert (több proxy esetében portszámmal lehetne őket megkülönböztetni őket). Ennek megadni a megosztandó kapcsolatnak a PPPOE-es kapcsolatot. Majd indítani 1 USD-t, az első linkkel: ezt teljesen alapon hagyva, a routeren keresztül. Végül indítani még egy/több USD-t, proxy beállításokhoz viszont beírnánk az imént indított localhostos proxyt.

    Így 2/több USD-vel szinkronban lehetne fájlokat letölteni, hiszen a proxyk szépen tárcsázzák egyenként a PPPOE kapcsolatot, így mindegyik külön gépként lesz fenn a hálón, tehát külön IP-t is fog kapni.
    Ábra:
    Kép

    Ezt kéne megvalósítani, magyarul olyan proxy server progit keresünk, amelyik képes betárcsázni egy PPPOE kapcsolatot, illetve kéne egy progi, ami az egészet koordinálja.
    Pl. olyan progi lehetne, amelyet elindítunk, beírhatunk rapidos linkeket, és az OK-ra kattintva elindítana mindent. Én ezt a progit vállalom, de kéne segítség:
    -jó lenne egy egyszerű, commandlineból indítható proxyserver
    -hogyan lehet automatikusan linket illeszteni az USD-be?

    Mivel minden elindított USD-nek külön konfig fájl kell, logikusan annyi darab különálló USD mappa kell, hogy legyen a gépeden, <ahány proxyservert indítani akarsz>+1 a routeres kapcsolathoz.

    Jaeger, mit szólsz, megvalósítható?

    DOMy[/I]
    "

    DOMy

    "̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik

Új hozzászólás Aktív témák