Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Scarletiel

    senior tag

    Sziasztok,

    Ide irányítottak.

    Sziasztok,

    Költözés lesz hamarosan és szeretnék egy új routert venni a lakásba.
    DIGI FTTH internet valószínűleg gigabites lesz a lakásban (sajnos tulaj csak annyit mondott, hogy alap digi csomag, de úgy értesültem FTTB-t már nem épít sehova, csak üvegszálas megy abból, meg 3100-ért egyedül a gigásat hozza ki.)

    Lényeg a lényeg, úgy van megoldva a dolog, hogy egy szolgáltatás lesz bekötve a modemmel. A modemből kapják majd a lakók az internetet szétosztva fali kiállásokból és onnan mindenki egyénileg megoldja vagy közvetlen kábelen, vagy routeren a maga lakrészén.

    Nekem egy 50 négyzetméteres részt kellene tudnom megoldani, úgy, hogy szeretném ha a számítógép, konzol és a tv is kábelről kapná az internetet, a telefonok meg wifin.

    Jelenleg egy TP-Link AC1750-em van erre a feladatra, otthon a T-home modeméből megy bele a kábel. A gondom az, hogy vezetékesen tökéletesen teljesíti az eszközök befogadóképességének megfelelően a dolgát. (PC-n simán mérek gigás nettel 800-900mbit/sec-es speedtestet.) Azonban wifin akármit csinálok a beállításokban vagy akármennyire hagyom gyárilag azokat, vagy frissitettem firmwaret, nem tudok csak nyögvenyelős 20mbit/sec-et mérni 5Ghz-en akármelyik csatornán. Ha átteszem 2,4-re akkor olyan 7mbit/sec lesz az eredmény. Ez minden eszközön megnézve. Pároméknál ha wifire csatlakozok, a telefonon simán mérek 200mbit/sec-es letöltést, tehát itt vagy beállítás vagy router gond lesz.

    Akadály nincs az útban, 2 méterre a routertől mérem ezt.

    Ha erre van valakinek megoldása megköszönöm, mert akkor megtartanám az AC1750-et, ha nincs akkor szívesen fogadok egy ajánlott gigabites nethez való router tanácsot, amely fedi a fenti igényeket.

    Köszi előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák