Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fricu

    tag

    válasz MaCS_70 #56908 üzenetére

    Tisztelettel kérdeztem itt és egy másik fórumon is, hogy melyek lennének egy Mesh hálózat előnyei - merthogy a reklámdumán kívül mást addig nem találtam.
    Erre mit írtatok ti nagy "szakértők"? Hogy hány éves vagyok, hogy még hiszek a mesékben? Olvass vissza!

    Ezek közben (mégiscsak hatnak a reklámok) beruháztam egy csúcskategóriás és persze Mesh képes Fritzbox router párosba: 7490-7362 SL.
    Majd ezt tisztességgel beüzemelve - azt kellett látnom, hogy elmaradt a csoda. A lefedettség nem nőtt érdemben, és az alap gond, ami miatt a régebbi (7390-3270V3) párost lecseréltem nem oldódott meg. Továbbra sem lehet a lefedettségi területen (ami nem nőtt, bár nem is volt cél, mert elegendő ez is) bóklászni a telefonnal vagy a tablettel a kézben. Nekem kell lesni, hogy hogy épp melyik rádió jelerőssége a nagyobb, és manuálisan váltani köztük. Ami bár nem tragédia - de lássuk be nem egy horrorisztikus elvárás - így 2020 táján.

    Egyedül sztanozs kolléga vette a fáradságot, hogy érdemben utánanézzen és megossza velem-velünk a gyártói információt.
    Ami szerint a probléma megoldhatatlan - a mai állapot szerint. Kipróbáltam mindent, ami segíthet és sajnos neki lett igaza.
    Mert nem elegendő a router páros mesh képessége, a WIFI-t használó eszköznek is tudnia kell a legújabb szabványokat (k, v), az a/b/g/n nem elég.
    Ráadásul a gyártó által favorizált beállításokkal (ugyan az a név és jelszó) még kimondottan káros tanácsot is kapok, mert bár látja mindkettőt a tablet, de nem tudok váltani többé köztük. Amelyikre felcsatlakozott - ott is rohad meg, hiába nagyobb a másik térereje. Ha leszakad, akkor se. Ha manuálisan ugyanarra a csatornára állítom őket akkor sem. Sehogy nem lehet rávenni, hogy a másikkal forgalmazzon. Törölni kell a kapcsolatot majd újra csatlakozni az új területen. Eddig ez két koppintás volt, most 22 (jelszó).

    A szóhasználatról: ha az AVM master-repeaternek hívja a javasolt funkciót a problémára - akkor talán én is megtehetem, nem?
    És ha vezetéken (írtam) kötöm össze a két routert akkor mitől is feleződne a sávszélesség? Egyedül a DHCP kiszolgálást szolgáltatja a Master, amúgy kifelé úgyis a kábelmodem a korlát.

    Lényeg a lényeg: én kipróbáltam, semmi előnyt nem tapasztaltam és elköltöttem egy kisebb vagyont - a semmire. Ettől próbáltam óvni a kollégát.
    Korrektebb választ adtam a kérdezőnek, mint akár te nekem. :O

    Fricu

Új hozzászólás Aktív témák