Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz daninet #51352 üzenetére

    "Nos ez nem sikerült, mert gyanítom ez a cucc egy függőleges és egy vízszintes tengely-t sugároz a két antenna kimeneten."
    Egy router / AP nem sugároz semmilyen tengelyt, a polarizáció az antenna telepítésének függvénye.
    "Ennek kell egy normális antenna. Ez a ház homlokzatára lesz szerelve [..]"
    Akkor pedig mindenképp jobban járnál a panelantennával, legalábbis az úgy nem az igazi, ha egy viszonylag nagyobb nyereségű omni-antennát a fal síkja mellé szerelsz.
    #51354: "Ehhez MIMO antenna kellene?"
    Nincs olyan, hogy 'MIMO-antenna'. Egy antenna attól lesz MIMO-támogatású, hogy minimum kettő van belőle, fizikailag szeparálva. Olyat szoktak alkalmazni, hogy közös tokban, ellenkező síkban vannak polarizálva az antennák a MIMO-hoz, de ezt inkább nagyobb nyereségű antennafejben szokás úgy megoldani, hogy ne kelljen két különálló antennát csatlakoztatni az eszközhöz. Azt az egysávos WBS210-et elnézve a tetején van a két csatlakozó egymás mellett, tehát nem ördögtől való a feltétezés, hogy azonos síkban polarizált antennákkal is működik, mint általában a beltéri soho-routerek és klienseik.
    "Próbáltam forgatni az antennákat, hogy egyik vízszintes legyen, másik függőleges, állítgattam a rádióadó erősségét is stb de kb semmit nem ér."
    Ez azért minimum érdekes. Egyébként ha nem kell az elérhető legnagyobb sávszél, vagyis elvagy a MIMO nélküli 150 Mbps linksebességgel, akkor egyetlen antenna is elegendő, de én javaslom, hogy enyhén irányított típus legyen - ha már közvetlenül fal mellé szereled, ne befolyásolja az épület -, és lehetőleg AP-módban, így sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad.

Új hozzászólás Aktív témák