Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • euclio

    tag

    Szervusztok, hátha vkinek lesz ötlete a bajomra. Adva volt egy öregecskedő gép W98SE-vel, kellett bele WLAN főbérlő routerén keresztül netezni. TP-LINK PCI-os kártya beugrott, gond nélkül működött.

    Ekkor lecseréltem a gépet, az újon OEM Vista Home Basic van. Átraktam a kártyát, ami TP-LINK szerint vistakompatibilis. Fel is ismerte, úgy néz ki, remekül működik, lehet látni az elérhető vezeték nélküli hálózatokat, de ha a tulajdonságoknál kiválasztom a titkosítás tipusát és beírom a kulcsot nem csatlakozik. A diagnosztika sem mondja meg, hogy miért. Próbáltam a TP-LINKtől letöltött driverrel is, de semmi változás.

    Ennek örömére vettem egy D-LINK USB-s WLAN adaptert, előre megérdeklődtem náluk, hogy melyik kompatibilis (nagyon készségesek voltak, figyelmeztettek, hogy melyik hw revision lesz csak jó; tényleg, ilyen telefonos supporttal még soha semmivel kapcsolatban nem találkoztam :R ), de a helyzet pontosan ugyanaz. :W

    Azzal is próbálkoztam, hogy kikapcsoltam a titkosítást a routeren, de akkor is ugyanúgy nem csatlakozik. (Aztán gyorsan vissza az eredeti konfigot, hogy főbérlő tudjon csatlakozni.)

    Tutira veszem, hogy nem a kártyákkal/driverekkel van baj, hanem a Vistában kellene vmit beállítani.

    Segítsetek, léci, mert jelenleg a fél lakáson keresztül van húzva az UTP, hogy legyen net unokahúgomnak...

    [Szerkesztve]

    minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik

Új hozzászólás Aktív témák