Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chris_

    csendes tag

    Őszintén szólva 20 percet tudtam a probléma keresésére szánni, mielőtt kérdeznék :-/ Nem szoktam ilyet, de most el kell rohannom, és sürgős lenne a megoldás :(
    Körülmények:
    Van egy Asus WLAN routerünk, 4 gép - 1 asztali, 3 laptop - és egy vezetékes D-Link router. Az ASUS-on keresztül megy a net. WEP2, DHCP on. A net szépen megy is, minden oké. DE!!! Két gép, amikben a Ralink szoftverével fut a wirless kártya, nem látják a hálózatot, csak önmagukat :-/ A másik két gép közül 1 a Windowsosat használja, egy meg szintén a kártyához adott programot (az nem Ralink, nem tudom most mi...) :-/ Nem szívesen térnék át most a Windowsos kezelőre két okból:
    - emlékeim szerint, mikor fél éve vettem a gépet, akkor a windowsos kezelővel nem sikerült normális működésre bírni a rendszert.
    - minden hálózat, amihez hozzá kéne férnem a másik programban van beállítva...

    A problémát úgy hidaltuk át ideiglenesen, hogy a D-Linket beüzemelve kábelekkel kötöttük össze a gépeket, de ekkor meg nincs net! Bedugom, és nem jön be semmi... Hálózat lesz, net nem...Kiváncsíságból érdekelne, hogy ilyenkor mit lehet tenni? (2 hálózat, egy vezetéknélküli, azon keresztül menne a net, a másik meg csak ''belső hálózat''.) Nem tudom, számít-e, hogy az egyik 192.168.0.X címeket osztogat (wifi+net), a másik meg 192.168.1.X címeket :? Vagy ki kéne kapcsolni vmit a D-Linken, hogy ne nézze a gép ''internetkapcsolatnak''?

Új hozzászólás Aktív témák