Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • netreg

    tag

    Sziasztok!

    Újból WiFi-t vinnék két épület között. Most nincsenek túl messze (kb. 30m), de a szintkülönbségük jelentős (az alsó faház tetejével egy magasságban van a felső kőház alja). A fő probléma, hogy a célház masszív kőépület, kicsi ablakokkal. A lenti (forrás) épületben egy D-link AP szórja a jelet, fenn a lenti házhoz legközelebbi sarkon, kívül még éppen elfogadható a jel (-70-80), a házon kívül a teraszon lehet WiFizni, de a falon belül már szinte semmi (<-90). Próbáltam elhelyezni egy TL-WA730RE-t a leginkább irányban lévő ablakban belül, majd kívül, de csak nagyon instabil kapcsolatot tudtam létrehozni. Ha stabil is, akkor is rettentő lassú. A LAN-on még 2,5Mbps-os internet ide már csak 0,5Mbps-al ér el (download speedtest.net szerint), de a LAN-on lévő szerver elérése is csiga. Gondolom a repeater sávfelezése miatt is, meg a rengeteg hiba miatt, amit a gyenge jel okoz. Ha kinn az ismétlő, akkor nem képes benyomni a jelet, ha benn van, akkor nincs mit megosztania, nagyon erőtlen a forrás.

    Kérdés: van-e épkézláb megoldás a problémára? Vagy rendeljem meg a pont-pont (WiFi) összeköttetés + a célházba egy AP csomagot?

    Próbáltuk a Ethernet On Power vagy nem tom hogyishíjják dolgot, de valsz valami keresztben van az elektromos hálózatban, nem ment fel a LAN...

    Ja, mielőtt esetleg vki. gondolna kábelre: bár a táv nem túl nagy, mégis elvetettük más okból.

    Köszi a gyors választ!

    Szerk: csatolok képet:

    [ Szerkesztve ]

    [-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

Új hozzászólás Aktív témák