Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Willie

    őstag

    Sziasztok!

    Adott egy ASUS P5K alaplap, amelyen a p2p fájlcsere nem igazán akar működni Windows7 alól, míg a legújabb Ubuntu alatt tökéletesen megy.

    A dolog úgy néz ki Windows 7 alatt, hogy betöltöm a torrent fájlt az uTorrentbe, felmegy maximum 1 MB/s-ig a letöltés, aztán szép lassan lecsökken maximum 300 KB/s-ra, és közben a hálózaton csak az én gépemen teljesen belassul a böngészés, egy oldalt akár 10 percig is tölt, a játékokban felmegy a pingem az egekbe, és rögtön kidobnak a szerverek. De ha csak a feltöltés megy akkor nincs ilyen problémám, felmegy a maximális 600 KB/s-ra, és a böngészés is teljesen rendben van, a játékokkal sincsen semmiféle probléma.

    Míg Ubuntu alatt a helyzet tökéletes, betöltöm a torrentet a Transmissionba és egyből felmegy 5 MB/s-ra (50 megabites UPC fiberpower internetem van, ASUS WL 520GC routerrel, de csak 40 megabitet lát a router, majd később cserélni fogom egy gigabites routerre)

    Tudom, hogy a UPC korlátozza a p2p-t de ezen a gépen is ugyanolyan beállításokkal fut az uTorrent mint a többi számítógépen, ahol mindenütt tökéletes a letöltés, és szintén Win7 van telepítve.

    Sajnos nincsen Windows 7 driver az én alaplapomhoz, a Vistás drivereket tettem fel, a Vistás driverek feltelepítése nélkül is ugyanez a probléma. Szükségem lenne a Windows 7-re, nem szeretnék visszaváltani az XP-re vagy a Vistára, és az Ubuntut sem szeretném emiatt használni, kérlek segítsetek.

    Mi lehet a probléma szerintetek? Mit javasoltok, mit próbáljak ki? Mi segíthetne a problémám megoldásán?

    Összeírtam az eddigi észrevételeimet, próbálkozásaimat:

    -Windows7 alatt eddig csak az uTorrent klienst próbáltam
    -Ubuntu alatt pedig csak a beépített Transmissiont
    -más hálózatikártyával is ugyanez volt a tapasztalatom
    -a routert már reseteltem
    -ugyanez a helyzet ha direktbe a modem mögött vagyok
    -más számítógépen tökéletesen működik a dolog Windows7 alól

    Ezeket összevetve gondolom, hogy valamiféle hálózati driver probléma állhat a dolog mögött vagy esetleg valami beállítási nyavalya. Az alaplap nem lehet hibás, mivel Ubuntu alatt rendesen működik.

    Remélem, hogy jó helyre írtam, előre is köszönöm a segítségeteket.

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák