Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papooo
senior tag
Szerintem kevés olyan program van, amit egy 8-10"-os tableten normálisan lehet használni, és igényli a 4 giga fizikai ramot.
Ott már jó eséllyel a tárterület, a gpu, vagy a képernyő mérete is korlát.Mostanában futottam bele 15,6"-os laptopba z3735 procival, 2 giga rammal és 32 gb tárhellyel szerelve.
Biztos egy élmény lehet használni, bár némelyik "modern" laptop proci is elmarad az atomok mögött[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
válasz MrDerekas #12153 üzenetére
Elméletileg standard cuccokból van összerakva, azaz ha a az intel oldaláról szeded le a drivert, és a maradékot pedig összevadászod más tablet gyártók oldaláról, akkor mennie kellene.
Nekem anno volt valami noname tablet a kezemben, amihez a dell oldaláról is vadásztam valamilyen drivert.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz tamass.szabo #12160 üzenetére
Ha nem kell dobd fel árában a hardverapróra, mert biztos lesz olyan ember, aki nem akarja kivárni a szállítási időt, és inkább megveszi tőled.[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz greenface #12190 üzenetére
Inkább a Windowsost ajánlom, mert azalatt bármilyen windowsos eszköz (mobilvinyó, nyomtató, stb) és program (office, gimp, NFS Most Wanted) használható
A fenti célokra elég a 8.1 is ,de szerintem megéri 10-re váltani,
Még tudsz frissíteni 10-re, ha bekapcsolod valamelyik akadálymentesítési eszközt a frissítés előtt.
Nem illegális ez a kiskapu, bár nem is igazán etikus.
Ha Wines tabot választasz, akkor arra érdemes odafigyelni, hogy atom quad procis legyen, mert volt szerencsém már a mezei kétmagos z2760-as procihoz, és nem voltam elragadtatva a teljesítményétől.
10"-nál már nem sűrűn kell billentyűzet egy tablethez, ha pedig igen, 2-3000 ért lehet kifogni bluetoothosat.Használtan 40-50 körül már ki lehet néha fogni 10"-os gépet billentyűzettel.
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Sanyabá #12199 üzenetére
Gyakorlatilag a nevesebb gyártók közül szinte mind kijött a saját megoldásával (Transformer, Switch, Encore, Miix, Yoga stb), de kína is ömleszti a maga occó csodáit.
Ami alap a normális használathoz:
Proci minimum z3735 vagy inkább z3740, illetve ettől fölfelé (z8300, i3, stb).
Tároló 32 giga a minimum
Ram minimum 2 giga
Kijelző lehet akár 1280x800, de inkább efölöttiA többi paraméter egyéni mérlegelésen (és a pénztárca vastagságán) múlik:
Wacom kijelző
Kijelző felbontás
Akkuidő
Billentyűzetes dokkoló.
Hdd a billentyűzetes dokkolóban
GPS
Sim foglalat
Usb portok száma
Külön töltőcsatlakozóItt lehet spórolni, ha az ember előre meghatározza az igényeit, és ahhoz választ gépet.
(Ha nem akar az ember rajzolgatni a kijelzőn, akkor a Wacom felesleges)Vásárlás előtt mindenképpen körbe kell guglizni a youtube videókat, teszteket, illetve a fórumokat (típusvév problem), de az még jobb, ha esetleg meg is tudja az ember saját kezűleg nyomogatni.
Most is tudok használtan szép állapotú 10"-os 2/32-es noname tabletet,2 usb porttal, ami gyakorlatilag nem is lenne rossz, csak éppen katasztrófális a kijelző minősége.
Ha használtat akar valaki venni, akkor készítse be a pénzt, üljön rá a netre pár napra, és amikor meglátja a neki megfelelő és kellően olcsó gépet, akkor azonnal csapjon le rá, mert ha nem elég gyors lemarad róla.
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Sanyabá #12202 üzenetére
Én használtban vagyok otthon, ezért azokból szemezgetek:
Ha kell a kézírás, akkor Fujitsu Stylistic, vagy például Samsung XE700 széria (60-80 körül lehet kifogni a 2.-3. gen i5-tel szerelt változatokat).
Ha nem fontos, mert csak gépel, akkor valami 10"-os 2/32-es is elég, azok billentyűzetes dokkoló nélkül 30-35-től indulnak, dokkolóval 40, de inkább 50 fölött kaphatóak.Van még egy külön kategória, az érintőképernyős laptop-tablet hibrid.
A Lenovo X200T-s és afölötti gépeiben is lehet fantázia.Természetesen szigorúan személyes átvétellel valami nyugodt, de nyilvános helyen (pláza, gyorsétterem, kávézó), és minimum 10-15 perces próbálgatással.
-
Papooo
senior tag
válasz tvamos #12208 üzenetére
Melyiket, az X200-as szériásat?
Én most akarok szabadulni a Miix 2-től, és a HP 4330s laposomtól, mert úgy döntöttem hogy beruházok egy i7 2620m-el szerelt X220T-re.
Kap 8 giga ramot és egy 160-as ssd-t. és már a Word of Tank is vígan elszalad rajta.
Úgy számoltam, hogy a két mostani gépem ára fedezni fogja a váltást.[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Sanyabá #12212 üzenetére
Átlagos felhasználásra (film, zene, office, web), esetleg régebbi játékokra (NFS Most Wanted, MoHAA, Massive Assault 2, Total War). megfelelő.
Minden usb-s cuccot kezel (vinyó, pendrive, tvtuner, nyomtató), külső kijelzőre ráköthető.
Ha nincs valami extra igény (GPS, Kézírás, Nagy erőforrásigényű program használata, vagy mint nálam, hogy a WoT fusson rajta) akkor megfelelő.
Persze az árcédula is döntő tényező.
Használtan billentyűzetes dokkolóval max 50-et szabad érte adni, dokkoló nélkül max 45-öt.Vindex - a frissítésnél ki kell hagyni a kulcs megadását, mert a központi szerver tárolja a gép alaplapjához generált Win10 kulcsot. Az első alkalommal, amikor internetet kap, majd beaktiválja magát.
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz Vindex #12215 üzenetére
Nekem pendrive-on van a telepítő, és egy nagy halom driver is, de frissítést szigorúan a régi windows alatt indítom el.
Jó eséllyel semmilyen driverre nem lesz szükséged, ha mégis kellene valami, azt leszedi magának a netről.
Egy egér azért legyen kéznél, ha véletlenül mégis neked kellene a touch drivereit levadászni....Lehet hogy megy az MS oldaláról is, de az a módszer számomra ismeretlen.
-
Papooo
senior tag
válasz Sanyabá #12232 üzenetére
Egyszerűen nem ide való, mert a topic lényege a tapasztalatcsere, és az esetlegesen felmerülő problémák megoldása.
Ha valaki vásárolni akar, akkor keresgéljen az aprók között.
Bár én is hirdetek ezt-azt, de eszembe se jut, ide bepofátlankodni vele, mert tisztelem a szabályokat.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Sanyabá #12264 üzenetére
Nemrég ugyanilyen Asust láttam 45-ért hibátlanul. Sajnos pnt nem volt rávalóm
A tabok az esetek 90 százalékában vagy törnek, vagy áznak, ezen kívül nem sok működést lényegesen befolyásoló bajuk lehet, ezt a kettőt viszont annyiba kerül javítani, amiből már egy ugyanolyan használtat kapsz.Egy z37xx-es gép lehet hogy kisebb teljesítményű, de ennyi pénzért amibe ezek a bibisek kerülnek, már újszerűt lehet kapni belőlük.
-
Papooo
senior tag
válasz Sanyabá #12272 üzenetére
Az ilyen olcsoságok általában pár óra alatt elkelnek.
Láttam már HA és a Lófosás hirdetésben durvábbat is.Asszonynak egy papíros, garis Sony Vaio Tap 11-e van, amit azért adott el a szexmunkás tulaja 35-ért, mert nem tudta párosítani hozzá a klavit.
Ha egy órával később csekkoltam volna a Jófogást, akkor lemaradtam volna róla.Pár napig trollkodásképpen fenn volt a Jófogáson egy Miix 2 10 hirdetésem 20000-ért, de a legjobb ajánlat amit kaptam rá 14000 forint volt.
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz pècsimunkás #12274 üzenetére
Végső esetben a gépházban a teljes visszaállítás megoldja a dolgot.
-
Papooo
senior tag
válasz pècsimunkás #12276 üzenetére
Miért fogyna le?
Mentsd ki az esetleges problémás drivereket és a fontos adatokat.
A factora reset internet nélkül is megoldható, a frissítéseket ráérsz később is letölteni amikor netközelben leszel.[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz pècsimunkás #12281 üzenetére
Első körben körbe gugliznék, mert lehet hogy valami egyszerű probléma, amit lazán meg tudsz oldani.
(Anno volt olyan samu tab a kezemben, aminek csak addig működött a dokkolón lévő touchpad két gombja, amíg fel nem telepítette a recovery partícióról a synaptic drivert)Próbálj ki valami usb-ről bootoló live linuxot, hogy ott is megvan ez a probléma.
Ha megvan, akkor tuti hardveres a baj, valószínű hogy valamitől sérült a jack aljzat, és ha bedugsz valamit, elmozdul és rövidre zár a kijelzőnél.
Ha ez a baj, akkor kétesélyes hogy gariban megcsinálják.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Mottie #12290 üzenetére
Proci összehasonlítás
-
Papooo
senior tag
válasz anonimus25 #12355 üzenetére
7" kijelző 16 giga tárhely
Felejtsd el.
25 körül már 2 giga ram, 32 vagy 64 giga tárhely és 8"-os kijelzőt kapni kínából vagy az aprón, márpedig ez a minimum hardver, ami alá nem szabad lemenni.Na jó, ebook olvasónak 10000 ft.t még megér.
[ Szerkesztve ]
-
Papooo
senior tag
válasz rossitibi #12409 üzenetére
"Még 1 kérdésem lenne: a mostani intel atom prociktól már nem kell félni?"
Most az N2xx-es cerkát kell messzire elkerülni.
A cégünknél most vettek néhány vadiúj százezres laptopot N2xx-es cerkával. Akik megkapták, azóta is szentségelnek, főleg mert tartottam egy kis demonstrációt, hogy a huszonezres kis Win10-es tabom (z3740-es procival), lazán állva hagyja őket teljesítményben.[ Szerkesztve ]
-
-
Papooo
senior tag
válasz Intel fan11 #12625 üzenetére
Ha csak ennyi az elvárás, akkor arra elég a droid is.
Használtan 6-10000 között már kapsz erre a célra megfelelő olcsó droidos tabot.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Doky586 #12637 üzenetére
Munkahelyi játékos gépemnek ilyent vettem 39-ért, papírokkal l, csak annyi baja volt, hogy néha túlmelegedett játék közben, egy venti csere megoldotta a gondot.
Anyós gépe is itt lett lőve, minden okmánnyal, ott a vinyó halt be.
Asszony ilyent kapott 35-ért, úgy hogy még volt rajta gari. Annyi baja volt, hogy a szexmunkás hölgytulaj nem tudta pároztatni a klavit a tabbal.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz taylorp #12702 üzenetére
Arra emlékszem, hogy jónéhány éve volt egy Igo windowsos változat, de nem tudom hogy van-e újabb belőle.
Navigációhoz még mindig jobb a droid a windowsnál, bár a beépített windows térkép is képes offline működni.
Ha mindenképp kell a windows, akkor érdemes lenne egy gps-es dualboot tabot keresned.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
Akkor nálad van fent valami komolyabb helyfoglaló (pl office), mert egy 16 gigás tabletre is fel lehet rakni a Win10-et.
Az más dolog, hogy nem sok hely marad mellette.
Nálam 13-15 gigát foglal, attól függően hogy milyen vason (tablet vagy laptop) megy.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz znagy69 #12972 üzenetére
Mivel ezen ugyanaz a windows 10 fut, mint az asztali gépeken, ezért gond nélkül lehet bármit telepíteni, ami a tárhelyen elfér.
7"-os, 1 giga ramos, 16 gigás tárhelyes noname hulladékra is gond nélkül feltelepül a java, de akár a MoHAA is.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz Erwinke #13015 üzenetére
Usb elosztóra rádugod az egér, klavi, pendrive triót.
Bootolásnál nyomod a del gombot, és bejön a bios, ott már be tudod állítani az usb bootot.
Volt már a kezemben kábé egy tucat tablet, de ez a módszer mindegyiknél működött.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz minimax 116 #13092 üzenetére
Csinálj ezzel egy win10 telepítő pendriveot.
Usb elosztóba bedug, mellé még egy klavi és egy egér.
Bootolásnál biosba belépsz, kiválasztod hogy pendriveról bootoljon, és csinálsz egy tiszta win10 telepítéstHa nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
Papooo
senior tag
válasz minimax 116 #13094 üzenetére
Bármilyen gépen meg lehet csinálni a telepítőt, nem muszáj a tableten.
-
Papooo
senior tag
válasz kovacs.adam9 #13118 üzenetére
Itt az aprón gyaktan tűnnek fel 1/16 gigás win10 tabok 15 körüli áron.
Az eepc.ben lévő ősatom az ilyen gagyi tabletek teljesítményének kb a harmadát tudja.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- Synology NAS
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Gumi és felni topik
- OpenMediaVault
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Ipad 2022 10th Minden szín 1 év hivatalos Apple Garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL.
- Alaplap, vagy akksi hibás Pocketbook Era-t vagy InkPad 3-at keresek
- Szinte Új iPad 9 64GB Wifi, 26.06.22. Apple gar., Bomba Áron
- Honor pad 8 tablet új 6/128gb garanciával
- Logitech Combo Touch iPad billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest