Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Andralin #71165 üzenetére

    Ami leírsz, ez eleve abnormális, ugyanis normál esetben BIOS/MBR és UEFI/GPT szerint telepített Windowsnál egyaránt rendben kellene működni a bootolásnak, egy másik meghajtónak pedig nem nagyon kellene belezavarni a bootolás folyamatába, meg pláne ha csak adatlemez és OS sincsen rajta. Vagy ha esetleg bele is zavar, pl. elállítódik a bootolási sorrend, akkor azt a BIOS-ban a megfelelő bootási sorrend újbóli beállításának orvosolni kellene és nem kellene magát a rendszerindítást, BCD-t javítani.
    Ha a telepítésnél netán egy rendszer számára fenntartott partíció a caddy-ben lévő másik HDD-re került, akkor ott a másik HDD eltávolítása nyilván okozhat rendszerindítási problémát, de ha itt pont a HDD behelyezésekor jelentkezik, akkor az megint érdekes. Jó lenne a Windows lemezkezelőjéről egy screenshot, amin látszik melyik meghajtón pontosan milyen partíciók vannak.
    A Windows 7-et egyébként a nem minden esetben megfelelő UEFI-s támogatás (példa) miatt elsődlegesen legacy (CSM) mód szerint javasolt telepíteni, de akár UEFI szerint is működhet, mint a jelen példa mutatja.
    A "rendszermeghajtót lecseréltem egy nagyobbra és muszáj volt GPT-re formáznom." akkor reális, ha a rendszermeghajtó (HDD / SSD) 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású (pl. 3 TB-os) és a teljes lemezterület használata a cél és / vagy az adott PC csak UEFI only bootolást támogat, egyéb esetben viszont nyilván nem.
    Ha a HDD Caddy megoldás gondot okoz a bootolásnál, meg az előbb leírtaktól függetlenül is, akkor lehet nem kellene erőltetni, hanem pl. USB-s külső HDD-t használni, azon tárolni +ban az adatokat és csatlakoztatni alkalomszerűen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák