Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    Sziasztok!
    Tudnátok abban segíteni, hogy tudok egy laptopon a GPT-s rendszerlemezről bootolni Windows 7-et stabilan, minden esetben úgy, hogy egy második HDD egyszer bent van a gépben, egyszer nincs és a rendszer ettől függetlenül mindig be tudjon bootolni? Vagy GPT esetén ez felejtős, ott nincs ilyen lehetőség?

    A rendszermeghajtót lecseréltem egy nagyobbra és muszáj volt GPT-re formáznom. Sok -sok szenvedés árán sikerült végre bootolhatóvá tennem a rendszert a GPT-re váltás után. Windows 7 telepítőről bootolva ha a rendszer javítást válaszottam, azt írta, hogy nem megfelelő Windows verzió van a gépen és nem engedett tovább, se parancssor, semmit nem tudtam elérni. Pedig arról a telepítőről bootoltam, amiről annó telepítettem rá ezt a win7-et.

    Aztán megpróbálkoztam Win10 telepítőről bootolva. Először megpróbálkoztam a manuális javítással, ott már eljutottam a parancssorig, de a "bootrec /fixboot" nem működött "Access denied" üzenetet dobott. Végül a Win10 automatikus indítási környezet javítása helyrerakta a dolgot és végre bootol a Win7 a GPT rendszerlemezről!

    A probléma az, hogy vagy egy másik HDD egy caddy-ben, amin csak adatokat tárolok és amit cserélgetni szoktam a CD/DVD meghajtóval. Egyszer bent van a második HDD caddy, egyszer nincs. Most az a helyzet, hogy ha bent van a második HDD, akkor megint nem hajlandó nekem bebootolni a rendszer a GPT rendszerlemezről! :W

    "An unexpected error has occurred. 0xc0000225" - ezt a hibát adja.

    Netes leírások alapján ilyenkor az a megoldás, hogy újra kell építeni a BCD-t. De hát akkor meg a HDD Caddy nélkül nem fog bootolni. ha most így megint újraépítem! :DD

    Most ez komoly, hogy GPT esetén csak akkor tudok bootolni, ha a második HDD minden egyes kivétele vagy behelyezése után újraéptítem a BCD-t? Gondolom csúszkálhatnak a partíciók betűjelei, vagy nem tudom mi okozza ezt a hülyeséget. Korábban MBR volt a rendszerlemez és tökéletesen bootolt, akár bent volt a második HDD, akár nem.

    Nem tudnátok arra megoldást, hogy a második HDD jelenlététől függetlenül mindig be tudjam bootolni a redszert GPT-ről?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák