Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz benkoa #1930 üzenetére

    Tehát ez azt jelenti, hogy egy több száz km-es úton transzmittert használva csak a GPS hangját fogom hallani, a rádióét nem???

    Ebben a formában nem értem mit szerettél volna kérdezni. :F

    Van egyszer az autórádió, amin azt hallgatsz, amit kiválasztasz, és addig, amíg ki nem kapcsolod. És van a transzmitter, ami nem tesz mást, mint egy eszköz hangkimenetét kisugározza egy adott (általad kiválasztott frekvencián). Ha az autórádiót a transzmitter által sugárzott frekvenciára hangolod, akkor azt hallod, mint bármelyik éterbe sugárzott adót. Ha közben az autórádiót hangolgatod (vagy ha beprogramoztad kapcsolgatod), akkor felváltva azt hallgatsz, amit csak akarsz, akár a navi program utasításait, akár valamelyik rádióadót. A kettő egyszerre nyilván nem megy (egy autórádión). Ahhoz már egy keverőre lenne szükséged. Persze ha olyan autórádiód van, akkor akár az is megoldható lehet.

    Mint írták a transzmitter adáshoz olyan frekvenciát kell választani ahol más adó nem sugároz, különben un. interferencia lép fel ( a két adó jele összekeveredik) és gyakorlatilag egyiket sem lehet rendesen hallani. További problémát fog okozni, hogy egy adott helyen ha találsz is olyan frekvenciát ahol éppen semmi sem sugároz (Bp-en erre igen kicsi az esély), akkor a helyváltoztatás során a helyzet változni fog, valami egyszer csak sugározni fog, és akkor a transzmittert át kell hangolni. Na pont ezek miatt én nem is használom, nekem jó a PNA hangja is.

    Mi lett volna a valódi kérdésed?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák