Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • euchi

    aktív tag

    válasz Noddy #7817 üzenetére

    Most két hsz-edre reagálnék.
    Szám szerint #7817-re és #7822-re, de először #7822-essel kezdeném egy tőled vett idézettel:
    „De szeretek kritikusan tekinteni arra a tudomány felfogásra, ami kiakarja írtani Istent a világból.”
    Mégis mit gondolsz? Hogy a tudományt az ateisták gyülekezete hajtja előre, akik azt próbálják bizonyítani, hogy nincs Isten és nem volt teremtés? Hogy ez egy világméretű összeesküvés, melyben az ateisták szövetségre léptek a sátánnal?

    Megsúgom neked, hogy az egésznek csupán a tudásvágy a mozgatórugója. Egyáltalán nem próbálnak megfelelni semmilyen világnézetnek. Tehát akár azt is igazolhatnák, hogy a világ a mai formájában jött létre, ha úgy tetszik teremtődött, nem is olyan régen.

    „Azért vagyunk, hogy kérdezzünk, a tudomány azért van, hogy válaszoljon.”
    Szerinted a tudomány ilyen kérdez-felelek számítógép? Bedobsz egy kérdést és ő kidobja a helyes választ? A tudomány nem különálló, hanem a mienk. A tied is lehet, ha a magadévá teszed. A válaszokat mi keressük, és mi adjuk meg. Ellenben, ha nem üresíted ki az elméd, és már eleve egy adott eredményt akarsz kihozni, biztos, hogy téves következtetéseket vonsz le. Így Humphreys elméleteit is jó ismerni, de ha téged ez máris meggyőzött, hogy minden eddigi eredményünk téves és félrevezető, akkor barátom eltévedtél a ködben. És ne értsd félre azt, amit mondtam. A butaság, és a szűklátókörűség a te eseteben gyógyítható, és nem az egész személyedet érinti. Ki kell emelnem, hogy van egy olyan tulajdonságod, mely segíthet kijutni a ködből. Ez pedig az a bizonyos kritikus személetmód, amiről az imént tettél tanúbizonyságot. Használd ki!

Új hozzászólás Aktív témák