Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz kymco #3920 üzenetére

    "Tény, hogy nem olvastad végig a hozzászólásom, mert pld láttad volna azt a két igei részt, ahol maga Isten mondja Izraelnak, hogy nem azért választottalak, mert te vagy a legnagyobb... vagy olvastad volna, ahol Izraelt kicsiny féregnek nevezi..."

    Természetesen már azzóta elolvastam a hszedet, de amikor reagáltam az Izraeles részre, már akkor is olvastam az arra vonatkozó részeket.
    Arra reagálva: a féreg hasonlat, és az hogy nem azért választotta őket mert a legnagyobbak, csak aranyos példák arra hogy nem befolyásolta őt semmi abban hogy őket választotta, a féreg szó is csak a kicsiny méretre hasonlat abban a mondatban. Amit erre reagáltam az teljesen konzisztens, azt mondtam hogy lám ezen idézetek azt mutatják hogy márpedig a két szép szemükért választotta őket, csakúgy, hiszen indok ezekben az idézetekben nem lelhető fel. Ha elolvasod mégegyszer amit írtam, én erről beszéltem.
    Amúgy amiket te még mondtál hogy pl nem a Bibliai Istenben hisznek a zsidók, az hol van az idézett szövegekben?

    "Hol egy, csak egy bibliai ige, ami alátámaszt téged..."
    Te miről beszélsz barátom? Én nem állítottam a Bibliára vonatkozóan ami alátámasztást igényelne. Vagy ha igen akkor mond meg kérlek hogy mi volt az, de ha átolvasod és látod hogy én csak az általad mondottakra reagáltam, akkor talán tisztázd ki magad a fals vádaskodásból.

    "De neked még ennyi sem kell, mert ha ezt visszanézzük a hsz-at, akkor max degradáló, másokat sértő jelzős szerkezeteid tekinthetők érveknek..."

    Igazán, például? Mutasd be kérlek hogy hol használtam egy vitakérdésben olyan érvet ami sértés lett volna! Ellenben Te (sőt Ti) bőven kezdeményeztetek személyeskedést, és dobáltatok sértegetéseket, én kifejezetten biztos vagyok benne hogy ahol hangulatkeltő szavakat használtam, az mind reakció volt egy személyes sértésre velem szemben. De vizsgáld csak meg és mutasd be hogy hol kezdtem volna én valamit szándékos személyes sértéssel, tényleg kíváncsi vagyok.

    "Kritizálod a Biblia orientációmat... ja persze, mikor a bibliai hit tartalmi jelentéséről vitatkozunk... "
    Azt természetesen (és nyilvánvalóan) az általános vitára értettem, ami eredeteileg volt, az pedig nem Biblia értelmezésről szól.

    Nade akkor hagyjuk a témát egyelőre. Nem árt nektek egy kis lenyugvás.

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák