Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz Miklós315 #23574 üzenetére

    "Rád nekik nem kéne hatniuk. Ettől még az intézmény lehet elfogadható"
    Én elfogadom ,mint intézményt és rendszert,csak nem tartok velük,mert Jézus kihozott engem ebből. És az egyház maga nem fog sem téged,sem mást megmenteni,amikor oda kerül a sor. Szóval halálunkkor még maga a pápa sem fog tudni megmenteni bennünket,sem az,hogy a földön jártunk- e templomba. Hanem egyén egyenként mindenkinek felelnie kell a hitéért és a tetteiért,kivétel ez alól azok a megtért lelkek,akik valóban hisznek Jézus egyszeri,tökéletes,örökké tartó áldozatában és hittel magáévá teszi azt.

    A Biblia - és azon alapulva a tanítóhivatali álláspont - szerint, de, jelen van, mert közösségi - Jézus útmutatása alapján alapított Egyház - szinten is jelen van Isten (legyetek egyek - Istennel és egymással: minden az egységbe vezet), ahogy persze az egyén szintjén is.
    Ha a tanító hivatali álláspont szerint hiszünk és azoknak akik a tanítóhivatal tagjai,és nem tapasztaljuk meg saját magunk,hogy milyen az amikor Isten jelen van,akkor persze,hogy elhisszük azt amit mondanak. Persze ,jelen van az Úr,de munkálkodik is? Használja az embereket egymás felé? Meggyógyulnak a betegek amikor a hívők a kezüket a betegekre teszik? Meggyógyítja a pap a templomban a beteget,kihívják a gyülekezet " vénei" azokat,akiknek segítségre van szükségük? Van élő hit? Csak a hagyományban hiszünk,a szavakban,amit mondanak,vagy valóban az Ige szerinti Jézus Krisztusban?

    "Hiába bánod meg bűneidet, ha kifelé menet máris újra bűnt követsz el... ez egy folyamatos út - a helyes út, amin járnod kell."
    Ha megtérünk Istenhez ,bemerítkezünk és kapjuk Isten Szentlelkét,Ő megtisztít és folyamatosan tisztít bennünket,útálni fogjuk a bűnt,szánt szándékkal nem fogunk vétkezni.
    Egyébként,ki mit nevez bűnnek?

    "megtérés felnőttként lehetséges tudatos döntést hozva; gyermekként a keresztelés a szülők döntése, ezért lesz majd az első áldozás és a bérmálkozás, ami már saját döntés, ahogy az is, hogy jársz-e misékre, gyakorlod-e a vallásod, hiszel-e még. Teljesen ellene megy a bibliának.
    Apcsel.2.37
    Ezek a szavak úgy szíven találták őket, hogy azt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: „Akkor most mit tegyünk, testvérek?” 38 Péter erre így válaszolt: „Térjetek vissza Istenhez, és merítkezzetek be mindannyian Jézus, a Messiás nevébe. Isten meg fogja bocsátani bűneiteket, és megkapjátok a Szent Szellem ajándékát. 39 Mert az ígéret nektek szól és gyermekeiteknek, meg azoknak is, akik távol vannak — mindenkinek, akit Istenünk, az Örökkévaló magához hív.
    Szóval térjetek meg Istenhez és aztán merítkezzetek be.
    Már hittel bírva merítkezzetek be. Mert hit nélkül nem ér semmit. A saját hitedre kell,hogy bemerítsenek,ilyenkor Jézus Krisztusba merülsz be,meghalsz Jézussal és amikor kijössz a víz alól ,akkor feltámadsz vele együtt egy új életre. Ekkor válsz Isten gyermekévé,fentről újjászületsz,megkapod a hús szívet a kő szív helyett amit a biblia ír. Egy csecsemőnek még nincs erre hite,tehát a templomi csecsemőkeresztelés nem biblikus.

    "3. "...örököstársává válsz Jézus Krisztusnak?" - ez nem egyszeri történés, hanem egy folyamat. Bármikor megtérhetsz és bármikor elbukhatsz. Döntések, fegyelem függvénye."

    Abban a pillanatban örököstársa leszel amint újjászületsz és a Szentlélek segít téged Istennel járni.
    Római levél 8.13
    13 Ha ugyanis a régi természet szerint éltek, meg fogtok halni. Ha viszont a Szent Szellem segítségével könyörtelenül lemetszitek a régi természet dolgait, akkor fogtok igazán élni. 14 Mert azok az Isten fiai, akiket Isten Szelleme irányít. 15 Hiszen a Szent Szellem, akit befogadtatok, nem tesz újra félelemmel megkötözött rabszolgává benneteket. Ellenkezőleg! Isten fiaivá tesz, és az ő segítségével így kiálthatunk Istenhez: Abba! 16 Maga a Szent Szellem a mi szellemünkkel együtt megerősíti, hogy Isten gyermekei vagyunk. És az 1 vers azt mondja:
    Ezért már nem fenyegeti büntető ítélet azokat, akik a Krisztus Jézusban élnek. 2 Miért nem? Mert én a Krisztus Jézusban élek, és őbenne az Élet Szellemének törvénye uralkodik, amely felszabadított engem a bűn és halál törvénye alól.
    Ha valami kimaradt,akkor bocs.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák