Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz kymco #13922 üzenetére

    sejtem, mire akarsz kilyukadni...

    mi 3-an voltunk testvérek. ugyanazon erkölcsi alapértékek melett lettünk nevelve, hasonló képpen. testvérerim szerintem sosem kaptak a seggükre, nekem néha megérdemelten kijárt.
    tehát egy családon belül, azonos körülmények között teljesen más személyiségek fejlődnek ki, más nevelési almódszerek lehetnek szükségesek, pedig az indulás látszólag ugyanaz.
    a Rousseau féle egyenlőnek és eredendően jónak születünk elv nálunk kapásból megdőlt.

    egy családon belül is nehéz a gyerekek viselkedésének, nevelésének, és az arra adott reakcióknak az összehasonlítása, nemhogy más családokat hasonlítgatni egymáshoz...

    azt a békát pedig az istentagadó világ nem bírja lenyelni, hogy minden egyes csecsemő a bűneset óta a bűn állapotába születik. és onnan kell megtérnie,, vissza Istenhez, a kibékülés, megigazítás, üdvösség állapotába.

    nagy általánosság az, hogy a gyerekkortól a temetésig az egyén "jóságát" próbálják bizonygatni. főként ez utóbbin. hátha Isten majd beszámítja a hosszú, mások által felsorolt érdemlistát. ennek különböző fokozatai vannak: a "jó ember volt" alatt van kicsivel a "tulajdonképen nem is volt olyan rossz ember".
    és utolsó képmuttó gesztusként a sok "jóság" mellé még biztos, ami biztos alapon, egy keresztet is rábarkácsolnak a sírra, pedig legszívesebben egy pénzérme kerülne oda...

    az emberi büszkeség maga akar jó lenni, megjavulni. nem akarja az ingyen kegyelmet. úgy érzi, nincs rá szüksége, de ha van, akkor is ki akarja "fizetni".

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák