Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz doc #13742 üzenetére

    sajnálom, nem tudom jobban leírni.
    nem egészen így értem....

    de megpróbálom. :))

    ha valaki eljut oda, hogy nem foglalkozik az őt körülvevőkkel. azaz, hogy éppen milyen egyházban van, vagy nincs. odafordul a Teremtő Istenhez. nem összejövetelen, nem lelkigondozóval, hanem egyedül.
    "Bemész a te belső szobádba."
    elismeri Isten előtt, hogy azt sem tudja, milyen állapotban van. jól hiszi-e amit hisz, vagy nem. és utána elfogadj azt, amit Isten tesz, mutat.

    egy fikciós, de nagyon konkrét példa.
    valakinek van egy hitbéli meggyőződése. úgy gondolja, hogy tévedhetetlenül igaz. de eljut oda, hogy azért biztos, ami biztos alapon odafordul Istenhez, hogy jól vélekedik-e.
    de ezt úgy kell megtenni, hogy el is határozza, elfogadja a választ. ha őszinte a kérdés, akkor Istennek hatalmában áll az adott válaszokat, akár többszörösen megerősítve, különböző csatornákon át elküldeni. ezek lehetnek az elkövetkezendő időkben különleges találkozások, esetleg az olyan Igehely olvasásáa, ami megmagyarázza a kérdést.
    ilyenkor vagy megerősítést vagy cáfolatot kap.
    Istennek hatalmában álll az, hogy akár küldjön egymás után 5 embert, aki ugyanzt elmondja, pont abban a témában, amiben tévedése van. sok féle mód lehetséges...

    Olvastam én már amerikában, barlangaba elvonuló hippiről, aki az öngyilkosság szélén volt. de azért még imádkozott egyet. nem a jövőéért, pénzért, stb-ért, hanem Istenhez, "ha vagy, akkor jelentsd ki magad nekem"...
    és rövid időn belül egészen "véletlenül" arra ment egy túrázó, aki benézett a barlangba, és beszélt neki Jézusról.
    de ehhez meg kellett ily módon szólítani Istent.

    tehát:
    -nyitott. őszinte, fentartás nélküli szív Isten irányába.
    -várakozás
    -kérdések, kételyek elmodása
    -a válaszok meghallgatás, elfogadása.

    ahol tévtanítás folyik, ott véleményem szerint valamelyik lépés kimaradt.

    "ahol nem bemagolt versikeket, hanem valodi, szivbol jovo imat mondanak"
    ok. de szívből, saját megfogalmazású imaként olyan is jöhet, ami nem adja meg Istennek azt, hogy válaszoljon, megvilásosítson. sőt. akár az ilyen kérést szavakba is lehet formálni, közös imádság keretén vagy akár egyedül el is lehet mondani, de a szépen csengő szavak mögött esetleg nincs ott a szívnek a valódi nyitottsága.
    hazug, képmutató módon is tud az ember imátkozni...

    őszínte, befogadó szív kell.
    őszintén elmondom Istennek a gondolataim, de utána befogadom, bármi is legyen, amit mond...

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák