Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz doc #13729 üzenetére

    (#13728) kymco minden szavával egyetértek.

    nem egy embernek, egy egyháznak a tévedhetetlenségéről van szó.
    hanem arról, hogy Isten Igéje szerint való tanításról van szó, vagy nem.

    másképp fogalmazva: nem attól lesz valami "Igeszerű", vagy nem az, hogy református, katolikus, Jehova tanúi, vagy milyen. nem egyházfüggő.

    hallottam én már pl. református igehirdetőtől erősen megkérdőjelezhető dolgokat... tehát az, hogy pl. valaki református egyházhoz tartozik, vagy annak egy lelkésze, még nem garancia, hogy az élő Igét hirdeti, vagy hogy egyáltalán Istenhez megtért.
    viszont sok újjáészületett, Istenhez megtért embert ismerek: reformátust, baptistát, metodistát, katolikust, evangélikust, magyaro-i szabad keresztyén gyülekezetből, stb...

    tehát nem egyházfüggő, és nem csak egy ember vallása ez....

    tehát mint említettem, a fent kiemelt pár egyházon belül, (de ezen kívül tengernyi egyházat, gyülekezetet lehetne sorolni), vannak Isten Igéjét őszinte szívvel befogadó, a megváltást elfogadó, megtért emberek. és vannak olyan is sokan, akik oda tartoznak, esetleg évtizedek óta járnak, de még ezt teljesen őszinte, nyitott szívvel nem fogadták be.

    a Jehova tanúit szándékosan nem soroltam ezek közé. ott olyan alap tantételbeli torzulások vannak, ami a Isten igéjével összeegyeztethetetlen. (#13728) kymco felsorolt párat. nem találkoztunk olyannal, aki a Jehova tanúitól jött, és mégis a hamisítatlan igei üzenetet hozta volna. akit Isten Szentlelke ott felébreszt, az azonnal elmenekül onnan. már ráébred a tévtanításokra.

    a fent említett pár egyház gyülekezeteiben vegyesen vannak megtért, élő hitű emberek, Istent keresők, és hitetlenül, megszokásból, akármiért templomba járók, esetleg még téves dolgokat tanítók is előfordulhatnak.
    de Jehova tanúinál én még nem hallottam olyat, aki a hamisítatlan Igét hirdetné. mert aki azt hirdetné meggyőződésből, azonnal elmenne onnan, mert ráébredne az összeférhetetlenségre. és ezekről a roszélményű találkozásokról több beszámoló olvasható, akár itt a topicban is...

    látom a következő kérdést: mi dönti el, hogy valami igeszerű-e?

    "az Ige kétélű kard" - önmaga...

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák