Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz Ujjlenyomat #13635 üzenetére

    máshol meg azt írja, hogy 10.000x10.000 és 1000x1000. az nálam 101 millió...
    vigyázni kel a számokkal. hogy hol és mire érti.

    vannak konkrét, és jelképes számok.
    a megbocsátásról pl: 70x7 is. ez ugye nem azt jelenti, hogy 490-szer megbocsátunk, 491-dikre már nem...

    értelmezésünk szerint az a nagy nyomorúság idején, izrael (helyreállított) 12 törzséből való, törzsenként 12.000 mártírhalált halt, (vagyis majd meghaló), zsidó.

    ez tipikusan az, amit, (vélekedésem szerintnt tévesen), Jehova Tanúi meglovagolnak.
    ők saját magukra értik ezt a számot.

    egy biztos: aki be van írva az élet könyvébe, egy sem fog elkárhozni. :N
    akárhányan legyenek.... :))

    általában nem szokam a téves értelmezéseken rágódni, és másokat bírálgatni. de az említett taúkkal kapcsolatban van egy igen komoly fentartásom. képmutató módon előveszik a Károly Bibliát, a szövegkörnyezetből kirángatva, fél lábon álva fejbevágják az embert egy idézettel. ami úgy elég furán hangzik. engem már 2x nagyon bekavartak.
    jó idő kellett az ilyen találkozások után, hogy a szövekkörnyezetet tanulmányozva rájöjjek, hogy teljesen másról van szó.
    ja, és miután becserkészték a gyanútlan áldozatot, előveszik a saját, meghamisított könyvüket. szándékosan nem Bibliának neveztem...

    pedig nagyon egyszerű a képlet, és működik.
    ha az ember bizonytalan valamiben, akár alapkérdésben, őszinte szívvel oda lehet fordulni ezzel is Istenhez: hogy nem értem, fordítva gondolom, stb. de ezt tényleg őszintén, kitárt szívvel kell tenni. nem úgy, hogy előre eldöntöttem az általam helyesenk vélt választ.
    és a Bibliát nem féllábon olvassuk, hanem előtte imádságban kérjük Istent, hogy segítsen megérteni azt.

    amikor a fent említett "tanúkkal" találkozom, ezt élből tanácsolni szoktam. erre minden esetben kicsit zavarodott reakciót kapok, láthatóan még sosem próbálták...
    csak hajtják lemezt a végső idők jeleiről.
    azok persze vannak is: többek közt az is, hogy megszaporodnak a tévtanítók. ennek az említése után már teljes lesz a zavar.
    természetesen nem célom a megszégyenítés, de mivel már sikerül már összezavarniuk a fent említett módon, védekezem is azóta.

    meg hát 1x lehet, hogy tényleg kitárt szívvel odafordulnak Istenhez, és felhagynak a lelekek félrevezetésével....

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák