Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz FireKeeper #11874 üzenetére

    nem sértettél meg senkit. :N
    a kérdés is teljesen logikus, és szokásos.

    a Bibla azt mondja, hogy nem lehet 100%-ban úgy leélni az életetet, hogy a legkisebbel se sértenénk meg Isten akaratát.

    Isten tökéletes igazsága abban is áll, hogy nem maradhat bűn megbüntetlenül. itt nem az emberi igazságszolgáltalás kilátástalan rendszerére gondolok, ahol nyilvánvalóan az elkövetett bűnök töredéke kerül bíróság elé, és annak is csak egy része végződik jogerős, elmarasztaló ítélettel. és az is sok esetben nyilván valóan téves.

    tehát nem a btk áltál megfogalmazott bűnökről van szó, hanem Isten által meghatározottakról. ugye ezt azért sem ismerik el sokan, mert az ős bűneset lényege pont az volt, hogy az ember a jó és rossz tudásának fája gyümölcsét elfogyasztván ki akarta sajátítani magának a jogot arra, hogy eldöntse, mi számít bűnnek és mi nem annak.
    ezért is térnek el sok esetben a bkt-s bűnök az Isten szerinti bűnöktől.

    a Biblia azt is világosan kijelenti, hogy nem létezik olyan ember, aki Isten törvényeinek maradéktalanul elegett tett. innentől nem adhat választ arra, hogy mi lenne, ha létezne ilyen ember.

    ott az ószövetségi időkben élt zsidó nép. tökéletes példája ennek. amikor maradéktalanul próbálták követni Istent, akkor is "hegyekben" vétkeztek. ekkor jöttek a helyettes áldozatok. azaz állatokat kellett feláldozni, mint jelképesen a bűnért való büntetést.
    Jézus halála ezeket az áldozatokat váltotta ki, egy, koncentrált áldozattal.

    Ő volt az egyetlen egy földön valaha élt ember, aki nem vétkezett. a Biblia jelenti ki ezt róla. ezt csak azért tehette meg, mert isteni lélek volt benne. így lehetett csak helyettes áldozat. mert ha Ő is bűnös lett volna, akkor a másokért hozott áldozat nem ért volna semmit, hiszen a saját bűnéért kellett volna meghalnia.

    így az ő halála egyszerre volt igazságos és igazságtalan.
    igazságtalan volt, mert nem követett el semmit.
    viszont pont ezért lehetett beszámítani nekünk igazságul, megváltásul.

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák